Εκπαίδευση

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να εκπαιδεύετε τον σκύλο σας; Ελέγξτε αυτά τα άρθρα για συμβουλές.

0 Τα αποτελέσματα ταξινομούνται από

Συνάφεια

Πώς να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας

Οι σκύλοι θέλουν πάνω απ' όλα να σας κάνουν ευτυχισμένους – γι' αυτό μπορούν να εκπαιδεύονται ευκολότερα. Πριν αρχίσετε, φτιάξτε μια λίστα με βασικές εντολές που θέλετε να γνωρίζει: "κάτσε", "στάσου", "έλα", "κάτω" ή "όχι" (μια εντολή που είναι πάντα χρήσιμη). Επίσης, θα μπορούσατε να ελέγξετε το γάβγισμά του, να τον μάθετε να μην παρακαλάει για τροφή και πώς να αποφεύγει ατυχήματα στο σπίτι. Όλα αυτά είναι πολύ εφικτά – το μόνο που χρειάζεται είναι συνέπεια, έπαινος, οι περιστασιακές λιχουδιές και πολλή υπομονή και θετική διάθεση. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες υποδείξεις και συμβουλές για την εκπαίδευση. 

Εκπαίδευση τουαλέτας

Όταν αρχίζετε την εκπαίδευση τουαλέτας με το κουτάβι, να είστε έτοιμοι για ατυχήματα – και θέστε σε ενέργεια την υπομονή και τη θετική σας διάθεση. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα διδάξετε στο σκύλο σας, γι' αυτό ξεκινήστε δημιουργώντας ένα πρόγραμμα. Οι σκύλοι είναι πλάσματα της συνήθειας, γι' αυτό καλές στιγμές να τον βγάζετε έξω για την ανάγκη του είναι αφού φάει, παίξει, ξυπνήσει από έναν υπνάκο, πριν τον περιορίσετε στο χώρο του και όποτε μυρίζει γύρω για να βρει ένα σημείο να ουρήσει, και αυτές τις στιγμές πρέπει να τις συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά του. Όταν ο σκύλος σας κάνει την ανάγκη του στο σωστό σημείο, δώστε του πολλούς επαίνους. Ακόμα και ένα σνακ αφού πάει, θα είναι κίνητρο για να το κάνει σωστά και την επόμενη φορά. Με τον καιρό, το κουτάβι σας θα μάθει πού και πότε να πηγαίνει. Απλά να θυμάστε: δεν είναι όλα τα κουτάβια τέλεια. Μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε μια-δύο φορές. Για περισσότερες υποδείξεις εκπαίδευσης, διαβάστε τα παραπάνω άρθρα.

Κοινωνικοποίηση του σκύλου σας

Το κλειδί για την κοινωνικοποίηση είναι να εκθέσετε το κουτάβι σας σε όσο πιο πολλούς ανθρώπους, μέρη και ζώα. Προσέξατε ποτέ σκύλους που φοβόντουσαν ανθρώπους με μούσι ή ανθρώπους που φορούσαν γάντια; Ή σκύλους που φοβούνται να μπουν στο αυτοκίνητο ή γαβγίζουν κάθε φορά που βλέπουν άλλο σκύλο; Αυτά τα προβληματάκια προσωπικότητας μπορούν να βελτιωθούν με την κοινωνικοποίηση – ειδικά όσο είναι μικρά. Διαβάστε τα άρθρα μας σχετικά με την κοινωνικοποίηση για να μάθετε περισσότερα.