Εισάγοντας μια νέα τροφή

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Τώρα που το γατάκι σας έχει αναπτυχθεί πλήρως, θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε τη μετάβαση από τη συνηθισμένη τροφή για γατάκια σε μια τροφή για ενήλικες γάτες που είναι καταλληλότερη για τις απαιτήσεις του.
Cat EatingΜια νέα τροφή πρέπει πάντα να εισάγεται σταδιακά, ακόμα κι αν φαίνεται να αρέσει στο γατάκι ή τη γάτα σας. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης στομαχικής ενόχλησης ύστερα από την αλλαγή της τροφής.

Αλλαγές στη διατροφή επηρεάζουν διαφορετικά ζώα με διαφορετικό τρόπο, οπότε είναι σημαντική η διαχείριση της αλλαγής με προσοχή.

Γενικά, οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας. Η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί βοήθεια κατά την αλλαγή της τροφής, ειδικά αν έχει συνηθίσει να τρώει ένα μοναδικό τύπο τροφής. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι αν έχει συνηθίσει σε ποικιλία στη διατροφή της, αλλά ο κτηνίατρος έχει συμβουλέψει να τρώει μια ειδική τροφή για έναν κλινικό λόγο – για παράδειγμα, αλλεργία, νεφρική νόσο ή για να χάσει βάρος.

Ίσως θέλετε να δοκιμάσετε κάποιες από τις ακόλουθες προτάσεις για διευκολύνετε την μετάβαση από την μια τροφή στην άλλη:

• Σταδιακά εισάγετε μια νέα τροφή για 7 ημέρες.

• Αυξήστε την αναλογία της νέας τροφής κάθε μέρα, ενώ ταυτόχρονα μειώνετε την αναλογία της προηγούμενης τροφής ωσότου στο τέλος της εβδομάδας να ταΐζετε πλήρως με τη νέα τροφή.

• Αν κριθεί απαραίτητο για την αύξηση της δεκτικότητας, όταν χρησιμοποιείτε τροφή σε κονσέρβα, θερμάνετε τη νέα τροφή στη θερμοκρασία σώματος, αλλά όχι πιο πολύ. Οι περισσότερες γάτες προτιμούν την τροφή σε κονσέρβα ελαφρώς ζεστή καθώς έτσι βελτιώνεται η μυρωδιά και η αίσθηση της στο στόμα.

•Αποφύγετε να δίνετε παγωμένες τροφές.

•Αν κριθεί απαραίτητο, αλλάξτε την υφή της τροφής σε κονσέρβα προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού για να τη μαλακώσετε και να μπορέσετε να αναμίξετε ευκολότερα την παλιά με τη νέα τροφή.

•Μη δελεαστείτε να προσθέσετε υπολείμματα ανθρώπινης τροφής στη νέα διατροφή. Οι περισσότερες γάτες τείνουν να τρώνε ανθρώπινο φαγητό και αυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε μια κακή συνήθεια μακροπρόθεσμα.

• Για γάτες πολύ ιδιότροπες στο φαγητό, δοκιμάστε το τάισμα της νέας τροφής με το χέρι ως λιχουδιά. Αυτό θα ενισχύσει το θετικό δεσμό μεταξύ κηδεμόνα, γάτας και της νέας τροφής.

•Να έχετε ένα δοχείο με καθαρό φρέσκο νερό διαθέσιμο κάθε στιγμή.

•Καμία γάτα δεν πρέπει να λιμοκτονεί ενώ προσπαθείτε να εισάγετε μια νέα τροφή.

•Αν δυσκολεύεστε πραγματικά να αλλάξετε την τροφή της γάτας σας, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να δείτε αν έχει επιπλέον συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Αν η γάτα σας χρειάζεται αλλαγή στην τροφή για τη διαχείριση μιας ιατρικής πάθησης, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας έχουν δοθεί από τον κτηνίατρό σας. Η όρεξη μπορεί να επηρεαστεί από την ασθένεια, επομένως μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για να δείτε αν υπάρχει κάποια ειδική συμβουλή διατροφής για τη γάτα σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Ideal Balance™ Feline Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Feline Mature Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Mature Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Kitten with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Kitten είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών γατών έως 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>