Οι πρώτοι τρεις μήνες

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Dog image

 

Το νέο σας κουτάβι: οι τρεις πρώτοι μήνες

Όποια και εάν είναι η φυλή του, όλα τα κουτάβια αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο· περνάνε από τα ίδια στάδια από τη βρεφική ηλικία έως την ωριμότητα. Όχι μόνο έχει ενδιαφέρον να γνωρίζετε αυτά τα στάδια, αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι ικανό να κάνει το κουτάβι σας σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Παρόλο που τα κουτάβια ακολουθούν το ίδιο πρότυπο ανάπτυξης, οι ταχύτητες διαφέρουν μεταξύ των φυλών. Γενικά, οι μικρότερες φυλές αναπτύσσονται ταχύτερα και φτάνουν στην ωριμότητα πριν τον πρώτο χρόνο ζωής· οι μεγαλύτεροι σκύλοι μπορεί να χρειαστούν έως και 18 μήνες για να αναπτυχθούν πλήρως.

 

Από τη γέννηση έως τη δεύτερη εβδομάδα:

Στη διάρκεια αυτών των πρώτων ημερών, και όπως ένα νεογέννητο μωρό, το κουτάβι σας απλά θα κοιμάται και θα θηλάζει. Αλλά θα μπορεί να συρθεί και εάν κρυώνει θα αναζητήσει τη ζεστασιά των αδερφών ή της μητέρας του. Μεταξύ της 10ης και 14ης ημέρας, θα ανοίξουν τα μάτια του αλλά η όρασή του είναι αδύναμη τις πρώτες λίγες εβδομάδες.

Τρίτη Εβδομάδα

Θα αρχίσουν να βγαίνουν τα δόντια του κουταβιού σας, και θα μάθει να περπατά και να πίνει νερό. Μέχρι το τέλος της 3ης εβδομάδας θα αναπτυχθεί η αίσθηση της όσφρησης. Ο εκτροφέας του κουταβιού σας θα πρέπει να το υποβάλει σε ένα ήπιο στρες, αλλά δεν πρόκειται για κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχεί. Ως ήπιο στρες ορίζεται απλά το να τον σηκώσετε και να τον κρατήσετε σε διαφορετικές στάσεις. Αυτό θα κάνει το κουτάβι σας να συνηθίζει το χειρισμό από τους ανθρώπους και θα το βοηθήσει να αντιμετωπίζει καταστάσεις αργότερα στη ζωή του.

Από την τρίτη έως τη 12η εβδομάδα: Κοινωνικοποίηση

Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για το κουτάβι σας· εάν είναι να αναπτυχθεί σε ένα ευτυχισμένο, υγιές και καλά ισορροπημένο κατοικίδιο, θα πρέπει να βιώσει τους ανθρώπους, άλλους σκύλους και το περιβάλλον του

Στάδιο Ένα: Από την 3η έως την 5η εβδομάδα: Το κουτάβι σας θα αρχίσει να αντιδρά σε δυνατούς ήχους, κάτι που είναι χρήσιμο για τη μητέρα, η οποία θα του γρυλίσει για να το σταματήσει να θηλάζει κατά βούληση. Μέχρι την 4η εβδομάδα, η ακοή, η όραση και η αίσθηση της όσφρησής του είναι περισσότερο αποτελεσματικές. Θα γαβγίζει, θα κουνάει την ουρά του και θα παίζει δαγκωνιές με τα αδέρφια του. Θα ξεκινήσει επίσης να τρώει στερεά τροφή και να αφήνει την περιοχή του ύπνου για να πάει τουαλέτα. Από την 4η έως την 5η εβδομάδα, θα κυνηγάει και θα παίζει παιχνίδια κουνώντας το κεφάλι του· επίσης θα δείχνει τα δόντια του, θα γρυλίζει και θα μεταφέρει πράγματα με το στόμα του.

Στάδιο Δύο: Από την 5η έως την 8η εβδομάδα: Το πρόσωπο του κουταβιού σας θα γίνει πιο εκφραστικό και τα αυτιά και τα μάτια του θα αποκτήσουν συντονισμό. Θα αρχίσει να συμμετέχει σε παιχνίδια με τα αδέρφια του και την 7η εβδομάδα θα είναι έτοιμο να πάει στο νέο του σπίτι. Έως το τέλος της 8ης εβδομάδας θα είναι περίεργο και πρόθυμο να εξερευνήσει και να ερευνήσει τα πάντα· αλλά ταυτόχρονα θα δείχνει και σημάδια προσοχής.

Την τελευταία εβδομάδα πριν πάρετε το κουτάβι σας σπίτι, θα πρέπει να απομακρυνθεί από την οικογένειά του και να έρθει σε επαφή με ανθρώπους, παιδιά και ενηλίκους. Και θα πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον πέντε λεπτά προσοχής κάθε μέρα.

Από την 6η έως την 8η εβδομάδα, το κουτάβι σας θα ξεκινήσει να τακτοποιείτε μαζί με εσάς και την οικογένειά σας και θα βιώσει τις εικόνες, τους ήχους και τις οσμές του καινούργιου του σπιτιού. Αμέσως μόλις περάσει το κατώφλι του σπιτιού σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εκπαίδευσή του.

Στάδιο Τρία: Από την 8η έως τη 12η εβδομάδα: Το νέο σας κουτάβι θα βιώσει μια πολύ ισχυρή επιθυμία να ευχαριστήσει καθώς αξιολογεί τη θέση του σε μια νέα οικογένεια. Θα ξεκινήσετε να τον μαθαίνετε να παίζει ανθρώπινα παιχνίδια και θα τον βοηθήσετε να μειώσει το δάγκωμα όταν παίζει.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.