Τοποθετώντας μικροτσιπ  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Τα γατάκια σας και η φοβερή εξοχή

Το γατάκι σας δεν πρέπει να αφήνεται έξω από το σπίτι μέχρι να ολοκληρώσει την πρώτη σειρά εμβολίων. Ακόμα και τότε, πρέπει να περιμένετε άλλες 2 εβδομάδες, για να σιγουρευτείτε ότι το εμβόλιο έχει χρόνο για να δράσει. Μια καλή ηλικία για να το αφήσετε να εξερευνήσει τον έξω κόσμο είναι οι 14-16 εβδομάδες, αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε να βγει έξω χωρίς συνοδεία μέχρι να είναι σίγουρο. Μια καλή οδηγία είναι αν είναι αρκετά μεγάλο για να χρησιμοποιήσει το πορτάκι για γάτες. Όσο είναι μικρό, πρέπει να μένετε μαζί του όταν παίζει, και σιγουρευτείτε ότι δεν περιπλανιέται τριγύρω. Βεβαίως, όταν μεγαλώσει, θα τραβήξει το δρόμο του.

Ορισμένα άτομα προτιμούν να κρατούν τις γάτες τους μέσα στο σπίτι, το οποίο δεν πειράζει, εφόσον ασκούνται αρκετά γύρω στο σπίτι. Δεν υπάρχει λόγος γιατί οι «γάτες εσωτερικού χώρου» να μη ζήσουν μια χαρούμενη, υγιή ζωή χωρίς να περάσουν ποτέ την μπροστινή πόρτα. Αν έχετε γάτα εσωτερικού χώρου, ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλεύσει πως να η γάτα σας θα έχει την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση μέσω της τροφής και των παιχνιδιών εσωτερικής δραστηριότητας.Πως μπορείτε να 'ασφαλίσετε για γατάκια' τον έξω κόσμο;

Το να αφήσετε το γατάκι σας να παίξει έξω για πρώτη φορά μπορεί να είναι δελεαστικό. Όμως μην ανησυχείτε, λίγα απλά βήματα θα βοηθήσουν να είναι ασφαλές.

 • Πείτε στους γείτονές σας ότι έχετε ένα νέο γατάκι.

 • Ενθαρρύνετέ το να μείνει μακριά από δρόμους με κίνηση και να επιστρέψει σπίτι για ύπνο το βράδυ.

 • Απομακρύνετε όλα τα δηλητηριώδη φυτά από τον κήπο σας. Αυτά περιλαμβάνουν τον κρίνο, το λαβούρνο και το γάντι της αλεπούς.

 • Σιγουρευτείτε ότι όλα τα επικίνδυνα χημικά στην αποθήκη ή το γκαράζ είναι κλειδωμένα με ασφάλεια.

 • Μη χρησιμοποιείτε σφαιρίδια γυμνοσάλιαγκα, ή, αν το κάνετε, να είστε σίγουροι ότι είναι ειδικά για τα κατοικίδια ζώα.

Μικροτσίπ – ένα μικρό πράγμα που κάνει τη μεγάλη διαφορά

Ίσως θέλετε το γατάκι σας να φοράει κολάρο με το όνομά σας και στοιχεία επικοινωνίας, αλλά αξίζει επίσης να σκεφτείτε να του εμφυτεύσετε ένα μικροτσίπ.

Το μικροτσίπ είναι μια μικροσκοπική συσκευή, περίπου στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, που τοποθετείται κάτω από το δέρμα. Φέρει έναν μοναδικό αριθμό ο οποίος εισάγεται σε μια κεντρική βάση δεδομένων, έτσι ώστε αν το γατάκι σας χαθεί, μπορείτε να το ξαναβρείτε πιο εύκολα.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)