Πώς και πότε να ταΐζετε την ενήλικη γάτα σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Είναι σημαντικό να ταΐζετε την ενήλικη γάτα σας με τη σωστή ποσότητα τροφής σε κατάλληλα χρονικά διαστήματα, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο – οι διατροφικές απαιτήσεις μεταβάλλονται σε μεγάλο βαθμό από τη μία γάτα στην άλλη. Οι οδηγοί σίτισης στην κονσέρβα στη συσκευασία της τροφής αποτελούν απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Είναι σημαντικό για την υγεία της γάτας σας να παρακολουθείτε τακτικά τη φυσική της κατάσταση και να προσαρμόζετε ανάλογα την ποσότητα  τροφής.

Για να διατηρήσετε τη γάτα σας χαρούμενη, η Hill's συστήνει τα ακόλουθα απλά βήματα με αυτή τη σειρά:

  • Ζυγίστε τη γάτα σας
  • Ταΐστε την βάσει του οδηγού σίτισης και τις συμβουλές του κτηνίατρου.
  • Αξιολογήστε τη φυσική κατάσταση της γάτας σας, χρησιμοποιώντας το σύστημα βαθμολόγησης φυσικής κατάστασης, κάθε δύο με τρεις εβδομάδες για τους πρώτους έξι μήνες
  • Προσαρμόστε ανάλογα την ποσότητα που ταΐζετε
  • Επαναλάβετε

Αλλάζοντας τροφή

Αν αλλάζετε τη διατροφή της γάτας σας σε Hill's Science Plan Feline Adult Optimal Care, εισάγετέ τη σταδιακά σε μια περίοδο 7-ημερών. Να το κάνετε μέσω της ανάμιξης της προηγούμενης τροφής με αυξανόμενες αναλογίες της νέας τροφής, μέχρις ότου υπάρχει μόνο τροφή Science Plan. Θα έχει στη συνέχεια την ικανότητα να απολαμβάνει πλήρως τη γεύση και τα οφέλη της ανώτερης διατροφής που παρέχεται από την Science Plan Feline Adult Optimal Care. Εσείς και ο κτηνίατρός σας: Ο κτηνίατρός σας είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών σχετικά με την υγεία και την ευημερία της γάτας σας. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας δίνει τακτικά συμβουλές σχετικά με το βάρος της γάτας σας επειδή η επίτευξη και διατήρηση του ιδανικού βάρους της γάτας σας όχι μόνο μειώνει ορισμένους κινδύνους για την υγεία, αλλά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η γάτα να έχει μια πιο ενεργητική, μακροχρόνια και υγιή ζωή.

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ποια από τις τρεις αυτές μεθόδους σίτισης είναι η καλύτερη για την ενήλικη γάτα σας:

Ελεύθερη Επιλογή: Η γάτα σας έχει συνέχεια διαθέσιμη τροφή.
Χρονο-περιορισμένη Σίτιση: Η τροφή είναι διαθέσιμη στη γάτα σας για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Σίτιση με Γεύματα: Μια μετρημένη ποσότητα τροφής είναι διαθέσιμη στη γάτα σας σε ειδικές ώρες γευμάτων κάθε μέρα. Νερό:Η γάτα σας θα πρέπει να έχει πάντα μια επαρκή ποσότητα φρέσκου νερού. Η απουσία νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία της γάτας σας. Λιχουδιές & μεζεδάκια: Αν και είναι δελεαστικό να τους δίνετε αποφάγια, αυτό δεν παρέχει στη γάτα σας τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα κεράσματα, καθώς η υπερβολική λήψη τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και κακή διατροφή. Το επόμενο βήμα Γύρω στα επτά έτη ζωής, η γάτα σας θα φτάσει στο μεγαλύτερο στάδιο της ζωής. Οι διατροφικές απαιτήσεις των μεγαλύτερων γατών διαφέρουν από αυτές των νεότερων ενήλικων, επομένως θα πρέπει να αλλάξετε διατροφή. Η Hill's™ Science Plan Feline Mature Adult παρέχει ανώτερη διατροφή για γάτες ηλικίας άνω των επτά ετών. Επομένως, η σίτιση της γάτας σας με Science Plan Feline Mature Adult θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί νεότερη καθώς μεγαλώνει.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα