Το σωστό είδος παιχνιδιών για σκύλους

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Οι σκύλοι αγαπούν το παιχνίδι, είτε με τους ιδιοκτήτες τους είτε μόνοι τους. Το παιχνίδι είναι μια σημαντική ευκαιρία να ασκηθούν, να απολαύσουν νοητική διέγερση και να δεθούν μαζί σας! Οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό είδος σκυλίσιων παιχνιδιών που είναι αναγκαίο για τη διασκέδαση και την ασφάλειά τους.

Πρώτα η ασφάλεια

Διασφαλίστε ότι τα παιχνίδια που δίνεται στο σκύλο σας είναι κατάλληλου μεγέθους· παιχνίδια που είναι πολύ μικρά μπορεί να καταποθούν και να προκαλέσουν πνιγμό ή να αποτελέσουν κίνδυνο για το στομάχι και το έντερο. Ομοίως, να είστε προσεκτικοί με σπάγγους, κορδέλες ή ελαστικές ταινίες· αυτά μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον ενός περίεργου σκύλου αλλά δεν αποτελούν ποτέ κατάλληλα παιχνίδια.

Οποιοδήποτε παιχνίδι με τμήματα που μπορούν να βγουν με το μασούλημα (όπως τα πλαστικά μάτια σε ένα αρκουδάκι) θα πρέπει να αποφεύγονται. Ο χρυσός κανόνας με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ παιχνίδι είναι ότι όταν αρχίσει να φθείρεται θα πρέπει να αντικαθίσταται.

Πιάσε!

Ένα μπαλάκι του τένις αποτελεί μια κλασσική επιλογή για παιχνίδι σκύλου. Αναπηδά, παρέχει μια ενδιαφέρουσα υφή για μασούλημα και μπορεί εύκολα να πεταχτεί. Τα frisbee είναι επίσης φανταστικά εάν στο σκύλο σας αρέσει να παίζει "πιάσε!". Όταν αγοράζετε ένα frisbee ψάξτε για κάποιο από μαλακό ελαστικό ή ύφασμα. Μπορεί να μην πετάει το ίδιο μακριά αλλά είναι πιο ευγενικό με το στόμα και τα δόντια του σκύλου.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για πέταγμα θα ήταν κάποιο που αναπηδάει ακανόνιστα. Επειδή ο σκύλος σας δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάνε μετά, γίνονται ιδιαιτέρως διασκεδαστικά. Οι συμπαγείς ελαστικές μπάλες και οι μπάλες με ουρές από χοντρό σκοινί αναπηδούν και κυλούν ακανόνιστα.

Γενικά, τα χοντρά λαστιχένια παιχνίδια είναι μια καλή επιλογή καθώς μπορούν να πεταχτούν, να μασηθούν ή να κυλιστούν τριγύρω. Ένας υπέροχος τρόπος για να κρατήσετε το σκύλο σας απασχολημένο για λίγο, είναι να βάλετε κομματάκια από γλυκίσματα για σκύλους σε ένα κούφιο παιχνίδι. Θα πρέπει να σπρώξει, να κυλίσει και να μασήσει το παιχνίδι πριν καταφέρει να βγάλει το γλύκισμα από μέσα. Αυτή μπορεί να είναι μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για το σκύλο σας και προσφέρει εξαίρετη διασκέδαση σε σας!

Squeak, squeak!

Τα παιχνίδια που κάνουν θόρυβο είναι επίσης διασκεδαστικά για τους σκύλους. Οι περισσότεροι σκύλοι ικανοποιούνται απλά με το να δαγκώνουν το παιχνίδι και να το κάνουν να σφυρίζει, αλλά κάποιοι θέλουν να βγάλουν τη σφυρίχτρα, οπότε διασφαλίστε ότι η σφυρίχτρα είναι καλά ασφαλισμένη στο εσωτερικό. Όπως πάντα, εάν το παιχνίδι αρχίζει να φθείρεται θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Κάποιοι σκύλοι προτιμούν τα λούτρινα παιχνίδια. Θα τα περιποιούνται σαν μωρά, θα τα κουβαλάνε τριγύρω, θα τους ορμάνε, θα κάθονται πάνω τους και θα τα πιπιλίζουν. Κάποιο που να μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο θα ήταν ιδανικό. Τα καλύτερα αρκουδάκια είναι αυτά που μπορείτε να βρείτε στο pet shop ή στο κτηνιατρείο.

Θα διατηρήσετε περισσότερο τα παιχνίδια εάν δεν τα βγάζετε όλα μαζί ταυτόχρονα. Βγάλτε λίγα κάθε φορά και εναλλάξτε τα μετά από δυο εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό, τα παιχνίδια φαντάζουν πάντα καινούργια στο σκύλο σας. Το να κρύβετε παιχνίδια ώστε να ψάχνει ο σκύλος σας να τα βρει αποτελεί έναν ακόμα σπουδαίο τρόπο για να τον εκπλήξετε και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του για αυτά.

Σχετικά Άρθρα

 • Η σημασία της άσκησης για το κουτάβι σας

  Φροντίστε το νέο κουτάβι σας να ασκείται συχνά, αλλά και με τον σωστό τρόπο, καθώς έτσι ενισχύεται η μακροζωία και η υγεία του.
 • Κάντε ένα Βαριεστημένο Σκύλο Παιχνιδιάρη, με Αυτά τα 6 Παιχνίδια

  Ανησυχείτε ότι ο σκύλος σας είναι σοβαρά βαριεστημένος; Οι σκύλοι είναι ενεργητικά πλάσματα με έντονη επιθυμία για παιχνίδι και κοινωνικοποίηση. Όταν παραμένουν χωρίς ασχολία για πάρα πολλή ώρα, οι σκύλοι βαριούνται, και ένας βαριεστημένος σκύλος είναι και δυστυχισμένος.
 • Βόλτα στην παραλία: Πώς να προετοιμάσετε το κουτάβι σας

  Εάν σκέφτεστε να πάρετε τον σκύλο σας στην παραλία, καλό θα ήταν να προηγηθεί μια προετοιμασία. Μάθετε τι είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας και διαβάστε μερικές συμβουλές για την ασφάλειά του
 • Οι προκλήσεις της χειμωνιάτικης βόλτας με το σκύλο σας

  Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε μια ρουτίνα άσκησης το χειμώνα. Αυτό ισχύει τόσο για σκύλους όσο και για ανθρώπους. Κρύες θερμοκρασίες, χιόνι, μικρότερες ημέρες και άλλες δυσκολίες του χειμώνα, μπορεί να κάνουν τη βόλτα με το σκύλο και δυσκολότερη και ενδεχομένως πιο επικίνδυνη.

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>