Το σωστό είδος παιχνιδιών για σκύλους

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Οι σκύλοι αγαπούν το παιχνίδι, είτε με τους ιδιοκτήτες τους είτε μόνοι τους. Το παιχνίδι είναι μια σημαντική ευκαιρία να ασκηθούν, να απολαύσουν νοητική διέγερση και να δεθούν μαζί σας! Οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό είδος σκυλίσιων παιχνιδιών που είναι αναγκαίο για τη διασκέδαση και την ασφάλειά τους.

Πρώτα η ασφάλεια

Διασφαλίστε ότι τα παιχνίδια που δίνεται στο σκύλο σας είναι κατάλληλου μεγέθους· παιχνίδια που είναι πολύ μικρά μπορεί να καταποθούν και να προκαλέσουν πνιγμό ή να αποτελέσουν κίνδυνο για το στομάχι και το έντερο. Ομοίως, να είστε προσεκτικοί με σπάγγους, κορδέλες ή ελαστικές ταινίες· αυτά μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον ενός περίεργου σκύλου αλλά δεν αποτελούν ποτέ κατάλληλα παιχνίδια.

Οποιοδήποτε παιχνίδι με τμήματα που μπορούν να βγουν με το μασούλημα (όπως τα πλαστικά μάτια σε ένα αρκουδάκι) θα πρέπει να αποφεύγονται. Ο χρυσός κανόνας με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ παιχνίδι είναι ότι όταν αρχίσει να φθείρεται θα πρέπει να αντικαθίσταται.

Πιάσε!

Ένα μπαλάκι του τένις αποτελεί μια κλασσική επιλογή για παιχνίδι σκύλου. Αναπηδά, παρέχει μια ενδιαφέρουσα υφή για μασούλημα και μπορεί εύκολα να πεταχτεί. Τα frisbee είναι επίσης φανταστικά εάν στο σκύλο σας αρέσει να παίζει "πιάσε!". Όταν αγοράζετε ένα frisbee ψάξτε για κάποιο από μαλακό ελαστικό ή ύφασμα. Μπορεί να μην πετάει το ίδιο μακριά αλλά είναι πιο ευγενικό με το στόμα και τα δόντια του σκύλου.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον παιχνίδι για πέταγμα θα ήταν κάποιο που αναπηδάει ακανόνιστα. Επειδή ο σκύλος σας δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάνε μετά, γίνονται ιδιαιτέρως διασκεδαστικά. Οι συμπαγείς ελαστικές μπάλες και οι μπάλες με ουρές από χοντρό σκοινί αναπηδούν και κυλούν ακανόνιστα.

Γενικά, τα χοντρά λαστιχένια παιχνίδια είναι μια καλή επιλογή καθώς μπορούν να πεταχτούν, να μασηθούν ή να κυλιστούν τριγύρω. Ένας υπέροχος τρόπος για να κρατήσετε το σκύλο σας απασχολημένο για λίγο, είναι να βάλετε κομματάκια από γλυκίσματα για σκύλους σε ένα κούφιο παιχνίδι. Θα πρέπει να σπρώξει, να κυλίσει και να μασήσει το παιχνίδι πριν καταφέρει να βγάλει το γλύκισμα από μέσα. Αυτή μπορεί να είναι μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για το σκύλο σας και προσφέρει εξαίρετη διασκέδαση σε σας!

Squeak, squeak!

Τα παιχνίδια που κάνουν θόρυβο είναι επίσης διασκεδαστικά για τους σκύλους. Οι περισσότεροι σκύλοι ικανοποιούνται απλά με το να δαγκώνουν το παιχνίδι και να το κάνουν να σφυρίζει, αλλά κάποιοι θέλουν να βγάλουν τη σφυρίχτρα, οπότε διασφαλίστε ότι η σφυρίχτρα είναι καλά ασφαλισμένη στο εσωτερικό. Όπως πάντα, εάν το παιχνίδι αρχίζει να φθείρεται θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Κάποιοι σκύλοι προτιμούν τα λούτρινα παιχνίδια. Θα τα περιποιούνται σαν μωρά, θα τα κουβαλάνε τριγύρω, θα τους ορμάνε, θα κάθονται πάνω τους και θα τα πιπιλίζουν. Κάποιο που να μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο θα ήταν ιδανικό. Τα καλύτερα αρκουδάκια είναι αυτά που μπορείτε να βρείτε στο pet shop ή στο κτηνιατρείο.

Θα διατηρήσετε περισσότερο τα παιχνίδια εάν δεν τα βγάζετε όλα μαζί ταυτόχρονα. Βγάλτε λίγα κάθε φορά και εναλλάξτε τα μετά από δυο εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό, τα παιχνίδια φαντάζουν πάντα καινούργια στο σκύλο σας. Το να κρύβετε παιχνίδια ώστε να ψάχνει ο σκύλος σας να τα βρει αποτελεί έναν ακόμα σπουδαίο τρόπο για να τον εκπλήξετε και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του για αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>