Δερματικές Αλλεργίες

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Οι δερματικές αλλεργίες δεν είναι ασυνήθιστες στα κατοικίδια και η ίδια γύρη και η σκόνη του σπιτιού που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους μπορούν να έχουν την ίδια επίδραση στους σκύλους. Η αλλεργική δερματίτιδα είναι μια φλεγμονή του δέρματος και μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, αλλά τα τελικά αποτελέσματα είναι γενικά τα ίδια. Ένας ανήσυχος σκύλος που δεν μπορεί να σταματήσει να γλείφεται και να ξύνεται. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει ακόμα και απώλεια τριχών.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την αλλεργία του σκύλου σας με διάφορες μεθόδους, όπως ενέσεις, φάρμακα από του στόματος, διατροφική διαχείριση, τοπικά σαμπουάν, εμβαπτίσεις, αλοιφές και περιβαλλοντική διαχείριση.

Στο σπίτι μπορείτε να δώσετε άφθονο καθαρό νερό (ο κτηνίατρος μπορεί να σας συστήσει ακόμα και απεσταγμένο νερό). Εάν ο κτηνίατρος έχει κάνει βιοψία ή έχει χορηγίσει κάποιο φάρμακο, φροντίστε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες φροντίδας και περιορισμού των δραστηριοτήτων. Χρησιμοποιήστε περιβαλλοντικά σπρέι και συσκευές υδρονέφωσης (foggers) σύμφωνα με τις οδηγίες και παρατηρήστε στενά το σκύλο σας για σημεία υποτροπής της πάθησης.

Μην διστάσετε να καλέσετε την κλινική εάν έχετε απορίες ή προκύψουν προβλήματα.

Τροφή για σκέψη

Η διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους σκύλους με τροφικές αλλεργίες ενώ η διαιτητική θεραπεία λιπαρών οξέων έχει χρησιμοποιηθεί σε σκύλους με αλλεργική δερματοπάθεια ή σε σκύλους με κνησμό ή δερματίτιδα.

Υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές διαφορετικές τροφές, ανάλογα με τη βαρύτητα της αλλεργίας. Ανακαλύψτε περισσότερα για τα οφέλη της τροφής Hills™ Science Plan™ Sensitive Skin για το σκύλο σας ή συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών ζωικών τροφών Prescription Diet™.

Έλεγχος Ψύλλων

Εάν επιτρέπετε στο σκύλο σας να βγαίνει έξω, η πλήρης εξάλειψη των ψύλλων είναι σχεδόν αδύνατη. Ένας πιο ρεαλιστικός στόχος είναι ο έλεγχος των ψύλλων, ιδιαίτερα στις θερμότερες περιοχές της χώρας. Αυτό απαιτεί έλεγχο του κύκλου ζωής του ψύλλου με ένα από τα ιδιαιτέρως αποτελεσματικά τοπικά ή από του στόματος προϊόντα που είναι διαθέσιμα. Ο κτηνίατρος θα σας συστήσει το κατάλληλο προϊόν για το σκύλο και το σπίτι σας.

Η περιβαλλοντική αντιμετώπιση είναι επίσης σημαντική στον έλεγχο των ψύλλων. Το συχνό σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα αφαιρεί τα αυγά των ψύλλων από χαλιά και μοκέτες (πετάξτε αμέσως τη σακούλα της σκούπας). Επίσης, θα ήταν σκόπιμο να πλένετε και τα σκεπάσματα του σκύλου σας. Ο κτηνίατρος μπορεί επίσης να σας συστήσει κάποιο σπρέι. Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται πριν εσείς δείτε τους ψύλλους, μπορούν να γλυτώσουν και εσάς και το σκύλο σας από την ταλαιπωρία.

Κρότωνες

Οι κρότωνες μεταδίδουν νόσους όπως η Νόσος Lyme τόσο σε ανθρώπους όσο και σε κατοικίδια, γιαυτό και αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα. Εάν τα σκυλιά ζουν ή επισκέπτονται εξοχικές περιοχές, θα πρέπει να ελέγχονται για κρότωνες.

Κρατήστε το σκύλο σας μακριά από ψηλά αγριόχορτα και δασώδεις περιοχές, όσο είναι εφικτό. Εάν περπατάγατε σε αυτές τις περιοχές, κοιτάξτε για μικρά εξογκώματα στο δέρμα (παρόμοια με μυρμηκίες).

Η άμεση αφαίρεση μπορεί να προλάβει την εξάπλωση νόσων που οφείλονται σε κρότωνες. Επισκεφτείτε τον κτηνίατρο με το σκύλο σας, καθώς θα μπορεί να αφαιρέσει με τον κατάλληλο εξοπλισμό ολόκληρο τον κρότωνα, χωρίς να μείνει κάποιο κομμάτι του πάνω στο ζώο.

Σχετικά Άρθρα

 • Εξογκώματα στον Σκύλο σας: Κοινοί Τύποι & Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

  Μάθετε ποια είναι τα συνηθισμένα εξογκώματα & γρομπαλάκια που μπορεί να προσέξετε στον σκύλο σας, πρακτικές συμβουλές για να παρακολουθείτε πως εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και για το πότε θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία για την υγεία του.
 • "Γιατί έχει ο σκύλος μου δυσκοιλιότητα" και Άλλες ερωτήσεις για το Γαστρεντερικό

  "Πώς ορίζεται η δυσκοιλιότητα;" και "Γιατί έχει ο σκύλος μου δυσκοιλιότητα;", αυτές είναι οι ερωτήσεις που κάνουν πιο συχνά οι κηδεμόνες κατοικιδίων. Στο αντίθετο άκρο του γαστρεντερικού (ΓΕ) φάσματος βρίσκεται η διάρροια, που μπορεί επίσης να προκαλεί σύγχυση επειδή μπορεί να οφείλεται σε πολλές υποκείμενες αιτίες. Και τα δύο αυτά ΓΕ προβλήματα σε σκύλους μπορεί να προκαλέσουν λήθαργο, τυμπανισμό και ακραία δυσφορία. Παρόλο που αν παρέχετε στο σκύλο σας διατροφικά ισορροπημένη τροφή και αποφεύγει διατροφικές ατασθαλίες (όπως το να τρώει τροφές από το δρόμο, να καταπίνει παιχνίδια και να μασουλάει από τα αποφάγια των ανθρώπων) μπορεί να ελαχιστοποιηθεί η ΓΕ αναστάτωση, η δυσκοιλιότητα κι η διάρροια είναι συνηθισμένες παθήσεις και οι κηδεμόνες κατοικιδίων πρέπει να γνωρίζουν πώς να τις διαχειρίζονται.
 • Η στεγνή μύτη σημαίνει άρρωστο σκύλο

  Πώς θα αντιδράσει η γάτα σας σε μια νέα άφιξη στο σπίτι και πως θα διασφαλίσετε ότι το μωρό και η γάτα θα τα πάνε καλά; Η κτηνίατρος και συμπεριφοριολόγος Francesca Riccomini προσφέρει συμβουλές σχετικά με το πως να προετοιμάσετε την γάτα σας για μια νέα προσθήκη στην οικογένεια.
 • Διάρροια Σκύλων, Ασθένεια – Είναι Επείγουσα Κατάσταση | Hill's Pet

  Το να κατανοείτε το πότε είναι άρρωστος ο σκύλος σας και βιώνει σημεία ασθένειας είναι ζωτικής σημασίας για να προσδιορίσετε την καλύτερη οδό θεραπείας και σχέδιο δράσης έτσι ώστε να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • Ideal Balance™ Canine Adult Large Breed with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> </p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult Large Breed είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων μεγαλόσωμων φυλών σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Canine Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p>