Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών έχουν μεγάλη όρεξη για τη ζωή

Η κατάλληλη τροφή για τους σκύλους μικρόσωμων φυλών εμπεριέχει τη βέλτιστη επιλογή συστατικών και θρεπτικών στοιχείων ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους.

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών είναι όπως και οι υπόλοιποι, μοναδικοί!

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών, γενικά όσοι ζυγίζουν λιγότερο από 10 kg στην ενήλικη ζωή τους, αναφέρονται συχνά ως σκύλοι «Τόυ», «Μινιατούρες» ή «Συντροφιάς». Εδώ και αιώνες είναι οι αγαπημένοι φίλοι των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, από το Θιβετιανό Σπάνιελ των μοναχών στα Ιμαλάια έως το Παπιγιόν των Ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών. Άλλες φυλές μικρόσωμων σκύλων, όπως τα Τεριέ, εκτράφηκαν για να συνοδεύουν ακούραστα τους αγαπημένους ιδιοκτήτες τους. Όποια και αν είναι η γενεαλογική τους προέλευση, αυτοί οι σκύλοι σήμερα κλέβουν καρδιές όπου και αν βρίσκονται.

Yorkshire terrier looks over the shoulder of his owner.

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών έχουν εξειδικευμένες ανάγκες ανάλογα με τη βιολογία του οργανισμού τους, τη φυλή και την ιδιοσυγκρασία τους

  • Ο μεγάλος κόσμος μπορεί να φαίνεται τρομακτικός στα μάτια ενός μικρόσωμου σκύλου. Ακόμα και καθημερινά αντικείμενα, όπως η ηλεκτρική σκούπα, αποκτούν απειλητικές διαστάσεις. Οι αλλαγές στις συνήθειες -ταξίδια, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο ή καινούρια πρόσωπα -ο αποχωρισμός από την οικογένεια ή οι δυνατοί ήχοι είναι αρκετά, για να τους προκαλέσουν άγχος.
  • Λόγω του μεγέθους τους, οι μικρόσωμοι σκύλοι ζουν περισσότερο. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν παρατεταμένη έκθεση σε ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρα και το DNA.
  • Ο σκύλος σας μπορεί να σας φαίνεται μια χαρά, αλλά το ιδανικό βάρος διαφέρει ανά μέγεθος και φυλή. Ο κτηνίατρος μπορεί να σας ενημερώσει για το ιδανικό βάρος του σκύλου σας.

Καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις

Μπορούμε να βοηθήσουμε τα κατοικίδιά μας ελαττώνοντας τους στρεσογόνους παράγοντες που τα επηρεάζουν και προσφέροντάς τους μπόλικη συντροφιά και ασφάλεια. Ένας σκύλος θα έπρεπε να έχει τον "προσωπικό του χώρο", ένα καλάθι ή ένα χαλάκι, όπου θα μπορεί να νιώθει ήρεμος & ευτυχισμένος. Η κατάλληλη τροφή μπορεί επίσης να βοηθήσει. Η Hill's Science Plan Calm & Happy εμπεριέχει κατευναστικά συστατικά, όπως υδρολυμένη πρωτεΐνη γάλακτος, που υποστηρίζουν τη συναισθηματική ισορροπία των μικρόσωμων σκύλων.

Ανακαλύψτε περισσότερα

ΑΓΧΟΣ
ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ

 

Μία προβλέψιμη καθημερινή διαδρομή με κανονική χορήγηση τροφής και χρόνος για περπάτημα και παιχνίδι μπορούν να βοηθήσουν το σκύλο σας να νιώθει πιο άνετα.

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ

 

Σκεφτείτε να παίζετε απαλή μουσική ώστε να καλύπτετε τους ήχους.

 

 

 

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΤΙΝΑ
& ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ

Οι σκύλοι λατρεύουν να έχουν ένα άνετο προσωπικό χώρο για να παραδίδονται. Μία γνώριμη κουβέρτα ή ακόμη και ένα παλιό πουλόβερ μπορούν να αποτελέσουν ένα καθησυχαστικό κρεβατάκι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ

 

Τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται καθοδήγηση ως προς το ότι πρέπει να συμπεριφέρονται με ευαισθησία στα κατοικίδια - και στο ότι θα πρέπει να τα αφήνουν να ξεκουράζονται όταν εκείνα το επιζητούν.

 

Black and brown terrier looks up intently.

Θέματα περιποίησης

Οι ανάγκες περιποίησης διαφέρουν ανά φυλή. Τα χνουδωτά Poodle και τα μεταξένια Yorkshire έχουν τρίχωμα που απαιτεί περισσότερη περιποίηση από ό,τι φυλές με κοντύτερο τρίχωμα, όπως τα Shiba Inus ή τα Miniature Pinscher. Το μακρύ τρίχωμα των σκύλων θα πρέπει να βουρτσίζεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να προληφθεί η δημιουργία κόμπων, που θα είναι δύσκολο να ξεμπλεχτούν. Βουρτσίζετε πάντα απαλά προς την κατεύθυνση που φυτρώνουν οι τρίχες και βεβαιωθείτε ότι περιποιείστε όλο το σώμα του σκύλου σας. Η σωστή τροφή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Συστατικά όπως τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και της στιλπνότητας του τριχώματος.

Οι καλές συνήθειες περιποίησης είναι σημαντικές για τις μικρόσωμες φυλές σκύλων:

  • Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό που δεν είναι ούτε κρύο ούτε ζεστό για το κατοικίδιό σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σαμπουάν για σκύλους σαν τον δικό σας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους.
  • Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ειδικά σχεδιασμένη να ξεμπλέκει το μακρύ τρίχωμα των σκύλων.
  • Ξεπλύνετε καλά, για να αποφύγετε δερματικά προβλήματα.
  • Εκμεταλλευτείτε χρόνο που στεγνώνετε με την πετσέτα, για να καθησυχάσετε το σκύλο σας.
  • Μπορείτε να στεγνώσετε το τρίχωμα του σκύλου σας με πιστολάκι χρησιμοποιώντας κρύο αέρα, όμως αν δείτε ότι ο σκύλος σας αναστατώνεται, χρησιμοποιήστε πετσέτα.

Η ώρα του παιχνιδιού είναι σημαντική

Ο χρόνος για παιχνίδι είναι μια σημαντική ευκαιρία για το σκύλο σας να ασκηθεί, να διεγείρει την εγκεφαλική του δραστηριότητα και να δεθεί μαζί σας. Προκειμένου να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τα παιχνίδια του σκύλου σας, μπορείτε να τα δίνετε εκ περιτροπής κάθε λίγες εβδομάδες, ούτως ώστε να μην χάσουν την πρωτοτυπία και το ενδιαφέρον τους.

ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Τα πολύ μικρά παιχνίδια εγείρουν κίνδυνο πνιγμού, καθώς ο σκύλος σας μπορεί να τα καταπιεί.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

Οι κλωστές, οι κορδέλες ή οι ελαστικοί επίδεσμοι μπορεί να προσελκύουν το ενδιαφέρον του σκύλου σας, ωστόσο είναι επικίνδυνα παιχνίδια.

ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα αντικείμενα του νοικοκυριού μπορεί να φαίνονται ό,τι πρέπει για παιχνίδι στο σκύλο σας, ωστόσο ενδέχεται να είναι τοξικά ή να έχουν ακίδες.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 

Ένας καλός κανόνας είναι ότι οποιοδήποτε παιχνίδι αρχίσει να διαλύεται πρέπει να αντικαθίσταται.

 

 

Σχετικά προϊόντα

Φροντίζοντας το κουταβάκι σας

ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κέντρο Φροντίδας Κατοικιδίων