ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΙ
ΣΚΥΛΟΙΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Από τα Ντάκσχουντ μέχρι τα Γιόρκσαϊρ Τεριέ, η κάθε μικρόσωμη φυλή έχει τη δική της προσωπικότητα και το δικό της μοναδικό τρόπο να προσφέρει συντροφικότητα. Υπάρχουν πολλοί τύποι μικρόσωμων σκύλων, αλλά όλοι έχουν τις ίδιες μοναδικές ανάγκες.

Τι θεωρείται μικρόσωμη φυλή σκύλου;

Ως μικρόσωμες φυλές ορίζονται γενικά οι φυλές σκύλων που ζυγίζουν έως 9,5 κιλά και απαντώνται σχεδόν σε κάθε ομάδα. Αναφέρονται συχνά ως σκύλοι «Τόυ», «Μινιατούρες» ή «Συντροφιάς» και έχουν τις δικές τους ανάγκες σύμφωνα με τη βιολογία, τη φυλή και την ιδιοσυγκρασία τους.

Μάθετε περισσότερα

photo of small dog on owner's lap

Η φροντίδα των σκύλων μικρόσωμων φυλών

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών διαθέτουν όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των μεγαλόσωμων φυλών σε μικρό πακέτο, το οποίο συνδυάζεται με τις μοναδικές προσωπικότητες και ιδιοσυγκρασίες τους.

Σχετικά με την καθημερινή φροντίδα

 • Πολλοί μικρόσωμοι σκύλοι αγχώνονται εύκολα

  Ο μεγάλος κόσμος μπορεί να φαίνεται τρομακτικός στα μάτια ενός μικρόσωμου σκύλου. Μπορείτε όμως να τον βοηθήσετε μειώνοντας κοινούς στρεσογόνους παράγοντες και εξασφαλίζοντας λίγη ανθρώπινη συντροφιά από ένα οικείο πρόσωπο.

  Κοινοί στρεσογόνοι παράγοντες είναι οι εξής:

  • Αποχωρισμός: Στους σκύλους αρέσει να έχουν έναν άνετο προσωπικό χώρο στον οποίο μπορούν να καταφεύγουν
  • Δυνατοί ήχοι: Σκεφθείτε το ενδεχόμενο να βάλετε απαλή μουσική η οποία θα καλύπτει τους ήχους
  • Αλλαγές στο καθημερινό πρόγραμμα: Φροντίστε να ακολουθείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα με σταθερές ώρες φαγητού, βόλτας και παιχνιδιού
  • Invasion of space: Εισβολή στον προσωπικό χώρο: Ιδιαίτερα τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται καθοδήγηση για να μάθουν πώς να χειρίζονται τα κατοικίδια ζώα και πώς να τα αφήνουν να χαλαρώνουν

  ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; Οι μικρόσωμοι σκύλοι πρέπει να έχουν τον χώρο τους στον οποίο νιώθουν ηρεμία και ασφάλεια, όπως ένα κλουβάκι, ένα κουτί μεταφοράς, ένα καλάθι ή ένα στρώμα.

 • Πολλές μικρόσωμες φυλές σκύλων χρειάζονται ειδική περιποίηση

  Το μακρύ τρίχωμα των μικρόσωμων σκύλων —είτε πρόκειται για μαλλιαρά Κανίς είτε για Γιόρκσαϊρ Τεριέ με μεταξένιο τρίχωμα— θα πρέπει να βουρτσίζεται καθημερινά, για να προληφθεί η δημιουργία κόμπων, που είναι δύσκολο να ξεμπλεχτούν.

  Οι καλές συνήθειες περιποίησης είναι σημαντικές για τους σκύλους μικρόσωμων φυλών:

  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό σε κατάλληλη θερμοκρασία για το κατοικίδιό σας
  • Χρησιμοποιήστε ειδικό σαμπουάν για σκύλους
  • Χρησιμοποιήστε βούρτσα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους με μακρύ τρίχωμα
  • Βουρτσίστε απαλά προς τη φορά της τρίχας
  • Ξεπλύνετε καλά, για να αποφύγετε δερματικά προβλήματα
  • Στεγνώστε τον σκύλο σας τυλίγοντάς τον με μια ζεστή πετσέτα
 • Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών χρειάζονται παιχνίδι

  Η ενασχόληση με παιχνίδια μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό με τον σκύλο σας και να του προσφέρει σωματική και πνευματική άσκηση.

  • Να προσφέρετε το κατάλληλο μέγεθος παιχνιδιού: Μπορεί να δυσκολεύονται να κρατήσουν τα πολύ μεγάλα παιχνίδια, ενώ τα πολύ μικρά παιχνίδια μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πνιγμού
  • Προσοχή στο παιχνίδι με μεγαλύτερους σκύλους: Οι σκύλοι μεγαλόσωμων φυλών, ιδίως τα κουτάβια, μπορεί να νομίσουν ότι οι μικρόσωμοι σκύλοι είναι παιχνίδια
  • Προσοχή στα παιδιά: Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν πώς να παίζουν ήρεμα με ένα μικρό σκύλο
  • Δεν χρειάζεται να τα παραχαϊδεύετε: Ακόμα και οι μικροί σκύλοι έχουν ανάγκη από τρέξιμο
photo of pet parent feeding toy poodle

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών έχουν τις δικές τους διατροφικές ανάγκες

Οι σκύλοι μικρόσωμων φυλών έχουν διαφορετική βιολογία σε σχέση με τις μεγαλόσωμες φυλές και η σωστή τροφή προάγει την ισορροπία για τον μικρό μαλλιαρό σας φίλο. Ορισμένες διατροφικές ανάγκες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας περιλαμβάνουν τα εξής:

Πρόσληψη θερμίδων

Οι μικρόσωμες φυλές έχουν ταχύτερο μεταβολισμό από εκείνο των πιο μεγαλόσωμων σκύλων και χρειάζονται περίπου 88 θερμίδες ανά κιλό την ημέρα, ενώ οι πιο μεγαλόσωμοι σκύλοι χρειάζονται μόλις τη μισή ποσότητα. [1] Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ποιο είναι το ιδανικό βάρος του σκύλου σας.

Οξειδωτικό στρες

Λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής τους, οι μικρόσωμοι σκύλοι ωφελούνται επίσης από τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους

Συστατικά βασισμένα στην επιστήμη

Συστατικά όπως τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα υποστηρίζουν το υγιές δέρμα και το λαμπερό τρίχωμα.

Οι τροφές Hill’s για σκύλους μικρόσωμων φυλών είναι σχεδιασμένες για τη μακροχρόνια διατήρηση της υγείας τους

Στη Hill’s δεν σταματάμε στο μέγεθος της κροκέτας, για να διασφαλίσουμε ότι καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των σκύλων μικρόσωμων φυλών με κάθε συνταγή. Παρασκευάζουμε τις ξηρές και υγρές τροφές για μικρόσωμες φυλές έτσι ώστε να καλύπτουν τις ιδιαίτερες θερμιδικές ανάγκες και να αντιμετωπίζουν τις επιδράσεις της γήρανσης.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; Ένας υγιής σκύλος μικρόσωμης φυλής μπορεί να ζήσει έως και 20 χρόνια. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το προσδόκιμο ζωής του σκύλου σας μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με διάφορους παράγοντες.

3D rendering of small paws facility

Ένα κέντρο ειδικά αφιερωμένο στις ανάγκες του μικρόσωμου σκύλου σας

Για την καλύτερη κατανόηση των διατροφικών, κοινωνικών, συναισθηματικών και συμπεριφορικών αναγκών των σκύλων μικρόσωμων φυλών, η Hill’s δημιούργησε ένα ειδικό κέντρο που ονομάζεται Small Paws Centre. Μέρος του παγκόσμιου Pet Nutrition Centre, γνωστού και ως PNC, αυτή η νέα εγκατάσταση χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να δημιουργήσει ειδικά παρασκευασμένη διατροφή, η οποία αναπτύσσεται για να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες των μικρόσωμων σκύλων.

Το Small Paws Centre φιλοξενεί 80 μικρόσωμους σκύλους κάτω των 5,4 kg, καθένας από τους οποίους λαμβάνει ιδιαίτερη κτηνιατρική φροντίδα και συμμετέχει σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, μεταξύ άλλων στο υπαίθριο πάρκο Bark Park.

image of boy petting dog in the grass

Ένα βήμα εμπρός για τις μελλοντικές γενιές

Ως μια εταιρεία διατροφής κατοικιδίων από το 1939, αντιλαμβανόμαστε την αξία του προγραμματισμού για την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας.

image of pet nutrition center worker petting cat

Αφοσίωση στο κοινό καλό

Η διαδικασία παραγωγής έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να πληροί πρότυπα δεοντολογίας, βιωσιμότητας και υπευθυνότητας.

image of cat inside cardboard box

Ένα προϊόν που μπορείτε να εμπιστευτείτε

Μάθετε πώς διασφαλίζουμε ότι η τροφή του κατοικιδίου σας πληροί τα υψηλότερα κριτήρια διατροφής, ασφάλειας και γεύσης.

1 Coates, Jennifer. “Nutritional Differences for Small, Toy, and Large Breed Dogs.” Petmd.Com, PetMD, 3 Feb. 2012, www.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2012/feb/nutrition_differences_for_small_toy_large_breeds-12459. Τελευταία πρόσβαση: 26 Οκτ. 2020.