Τι τροφές πρέπει να δίνετε στη σκυλίτσα σας κατά την κύηση ή τη γαλουχία

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Η εγκυμοσύνη στους σκύλους διαρκεί κατά μέσο όρο 63 ημέρες και η γαλουχία μερικές εβδομάδες ακόμα. Αυτή μπορεί να είναι η πιο σημαντική περίοδος στη ζωή της σκυλίτσας σας, όσον αφορά τη διατροφή. Για μια σκυλίτσα σε κύηση ή γαλουχία, η λανθασμένη διατροφή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των κουταβιών.1 Μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τις μοναδικές ανάγκες της σκυλίτσας σας και έχετε πάντα στο μυαλό σας αυτά τα ουσιώδη διατροφικά θέματα:

 • Οι τροφές για σκύλους σε κύηση ή γαλουχία πρέπει να περιλαμβάνουν επαρκείς θερμίδες λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών για την παραγωγή γάλακτος και την ανάπτυξη των κουταβιών
 • Τα αυξημένα λιπαρά βοηθούν στην ικανοποίηση των υψηλότερων απαιτήσεων σε θερμίδες
 • Η υψηλή πεπτικότητα είναι σημαντική για βοήθεια στη μεγιστοποίηση της πρόσληψης θερμίδων από μικρότερες ποσότητες τροφής
 • Για την παραγωγή γάλακτος της μητέρας και την ανάπτυξη των οστών των κουταβιών της χρειάζονται περισσότερο ασβέστιο και φώσφορος
 • Απαιτείται περισσότερη πρωτεΐνη για τη διατροφική υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των κουταβιών
 • DHA για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των κουταβιών

 

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την κύηση, τη γαλουχία και τις απαραίτητες διατροφικές έννοιες.

Τι είναι πεπτικότητα και γιατί είναι σημαντική;

Υψηλή πεπτικότητα σημαίνει πιο αποτελεσματική απορρόφηση θρεπτικών ουσιών από το σώμα ενός θηλυκού σκύλου που βρίσκεται σε κύηση ή γαλουχία. Είναι σημαντική επειδή βοηθά το σκύλο να μεγιστοποιεί το θρεπτικό όφελος σε κάθε μπουκιά που τρώει. Αυτό μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας, επειδή υπάρχει λιγότερος χώρος στην κοιλιά μιας σκυλίτσας που κυοφορεί.

Γιατί περισσότερη ενέργεια και λιπαρά;

Οι σκυλίτσες σε κύηση και γαλουχία έχουν πολύ υψηλές ενεργειακές ανάγκες. Μάλιστα οι σκυλίτσες σε γαλουχία έχουν 4-8 φορές τις ενεργειακές απαιτήσεις των υγιών ενήλικων σκύλων. Τα αυξημένα λιπαρά σε μια ισορροπημένη με ακρίβεια διατροφή βοηθούν στην παροχή περισσότερης ενέργειας.

Τι πρέπει να δίνω στη σκυλίτσα μου όταν βρίσκεται σε στάδιο κύησης και γαλουχίας;

Συνιστούμε να χορηγείτε τροφές κουταβιών Hill’s™ Science Plan™. Περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε επαρκείς ποσότητες και βοηθούν τα κουτάβια που αναπτύσσονται γρήγορα να ξεκινήσουν ωραία τη ζωή τους. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας υποδείξει μία από αυτές τις τροφές για κουτάβια Science Plan™:

 

Μπορώ να δίνω στη σκυλίτσα μου που είναι σε κύηση ή γαλουχία την τροφή για σκύλους Science Plan™ Puppy Large Breed; Και αν είναι σκύλος μεγαλόσωμης φυλής;

Δεν συνιστούμε την τροφή Science Plan™ Puppy Large Breed για θηλυκούς σκύλους σε κύηση ή γαλουχία. Δεν παρέχει επαρκείς ποσότητες ασβεστίου και ενέργειας ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός θηλυκού σκύλου σε αυτή την ειδική περίοδο της ζωής του. Η τροφή επιλογής για όλους τους θηλυκούς σκύλους που είναι σε κύηση ή γαλουχία, ανεξάρτητα της φυλής, είναι η τροφή Science Plan™ Puppy στις ποικιλίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Υπάρχουν ειδικές οδηγίες σχετικά με το τάισμα της σκυλίτσας μου που είναι σε κύηση ή γαλουχία;

Δίνετε στον θηλυκό σας σκύλο που είναι στην περίοδο της κύησης την ποσότητα τροφής που συνιστάται στη συσκευασία της τροφής, και συνεχίζετε να της δίνετε τροφή για κουτάβια έως ότου ολοκληρωθεί ο απογαλακτισμός των κουταβιών. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας αν θα πρέπει να τους έχετε πάντα διαθέσιμη τροφή μετά τη γέννηση των κουταβιών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τα κουτάβια να απογαλακτιστούν και θα ησυχάσετε γνωρίζοντας ότι καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες της μητέρας.

Πότε πρέπει να απογαλακτίσω τα κουτάβια;

Τα περισσότερα κουτάβια αρχίζουν να τρώνε στερεή τροφή σε ηλικία 3-4 εβδομάδων. Ο απογαλακτισμός θα πρέπει να ολοκληρώνεται σε ηλικία 6-7 εβδομάδων.2 Τότε θα χρειαστεί να σκεφθείτε ποια τροφή για κουτάβια είναι καλύτερη για τα δικά σας κουτάβια, με βάση τη φυλή και το αναμενόμενο μέγεθος σώματος όταν τα κουτάβια σας γίνουν ενήλικοι σκύλοι.

Πότε πρέπει να επισκεπτόμαστε τον κτηνίατρο;

Να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο κάθε εβδομάδα, αν είναι δυνατόν, κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας για να ελέγχετε την κατάσταση της μητέρας και να βεβαιώνεστε ότι οι διατροφικές ανάγκες της καλύπτονται. Είναι σημαντικό να καταρτίσετε μαζί με τον κτηνίατρο ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να προσδιορίσετε πόσο συχνά πρέπει να εξετάζεται η σκυλίτσα σας κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας.

Ξεκινήστε τη φροντίδα των κουταβιών σωστά.

Το να διατηρείτε ένα ημερολόγιο για τα βάρη, την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των κουταβιών κάθε 1 ή 2 ημέρες2 μπορεί να βοηθήσει πολύ τις τακτικές αξιολογήσεις από τον κτηνίατρο στο πρώτο έτος της ζωής τους.

 

1 Small Animal Clinical Nutrition, 4η έκδοση. Normal Dogs, Pregnancy in Dogs, σελ. 238
2 Small Animal Clinical Nutrition, 4η έκδοση. Growing Dogs: Weaning Period, σελ. 247

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>