Γιατί γαβγίζει το κουτάβι σας;

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Κατανοώντας το γάβγισμαDog barking image


Το γάβγισμα είναι μια απολύτως φυσιολογική πλευρά της συμπεριφοράς ενός σκύλου και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι το κουτάβι σας θα γίνει ένας σκύλος που γαβγίζει. Είναι ουτοπικό, αν όχι άδικο, να πιστεύετε ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να σταματήσει να γαβγίζει, αλλά σίγουρα εσείς, η οικογένειά σας και οι γείτονες θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι εάν μπορεί να το ελέγξετε.

"Σταμάτα να γαβγίζεις": Δεν αποτελεί έκπληξη πόσοι άνθρωποι έχουν προβλήματα με το γάβγισμα των σκύλων τους. Οι σκύλοι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα εάν το γάβγισμα είναι κάτι καλό ή κακό. Και αυτό γιατί ορισμένες φορές όταν γαβγίζει ένας σκύλος, τον αγνοούν ενώ άλλες φορές του φωνάζουν να σταματήσει. Άλλες πάλι φορές τον παροτρύνουν να γαβγίσει γιατί υπάρχει, για παράδειγμα, ένας ύποπτος άγνωστος κοντά στο σπίτι. Οπότε για να βοηθήσετε το σκύλο σας να μάθει τους κανόνες σας δίνουμε τον πρώτο κανόνα για να ξεκινήσετε: μπορεί να γαβγίζει μέχρι να του πείτε να σταματήσει

Το "Σταμάτα να Γαβγίζεις" πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια εντολή για υπακοή και όχι ως μάλωμα. Πρέπει να αφήνετε το σκύλο σας να γαβγίζει δύο-τρεις φορές, να τον επιβραβεύετε που σας προειδοποίησε και μετά να πείτε "Σταμάτα να Γαβγίζεις" και να κρατήσετε μπροστά του ένα γλυκάκι. Ο σκύλος σας θα σταματήσει αμέσως να γαβγίζει γιατί δεν μπορεί να πάρει το γλυκό εάν γαβγίζει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα δώστε του την ανταμοιβή του. Αυξήστε σταδιακά το χρόνο που μεσολαβεί από τη στιγμή που σταματάει το γάβγισμα μέχρι να του δώσετε την ανταμοιβή του και θα καταφέρετε να σταματήσετε το σκύλο σας να γαβγίζει για δύο λεπτά σε ένα μόνο μάθημα εκπαίδευσης, δείτε Εκπαίδευση κλίκερ.

Εάν ωστόσο ανησυχείτε για το υπερβολικό γάβγισμα το οποίο δεν μπορείτε να ελέγξετε, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας για τα επόμενα βήματα, όπως είναι η εξειδικευμένη εκπαίδευση ή θεραπεία.

Κλαψούρισμα: Μπορεί να ακούγεται άκαρδο αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι εάν πάτε να παρηγορήσετε το κουτάβι σας όταν κλαψουρίζει απλά θα χειροτερέψετε την κατάσταση. Θα θεωρήσει ότι το επιβραβεύετε και θα το κάνει συνήθεια. Μπορείτε να το βοηθήσετε να μάθει να σταματάει με το να μην πηγαίνετε κοντά του όταν κλαψουρίζει. Αγνοώντας το κουτάβι σας και δίνοντάς του προσοχή μόνο αφού σταματήσει να κλαψουρίζει, θα μάθει ότι το κλαψούρισμα και η μουρμούρα δε λύνουν τα προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>