Το στομάχι του σκύλου σας αναστατώνεται λόγω κακών συνηθειών;

Δημοσιεύθηκε από
Χρόνος διαβάσματος: λεπτά

Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους ρακοσυλλέκτες με μεγάλη περιέργεια. Μυρίζουν και τρώνε δηλαδή κάθε λογής πράγματα που δεν θα έπρεπε: χαλασμένα τρόφιμα, πτώματα που αποσυντίθενται, αποφάγια, ακόμη και περιττώματα άλλων ζώων.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι κακές συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στο στομάχι, με πιο πιθανές συνέπειες τον εμετό και τη διάρροια. Παρόλο που ο εμετός και οι αιματηρές ή υδαρείς κενώσεις είναι ανησυχητικές τόσο για τον σκύλο όσο και για τον κηδεμόνα του, αυτά τα σημάδια συνήθως υποχωρούν σχετικά γρήγορα. Αν στον σκύλο σας αρέσει να ψαχουλεύει τους τοπικούς κάδους απορριμμάτων ή να κρατά τη μύτη του κολλημένη στο πεζοδρόμιο με την ελπίδα ότι θα βρει κάτι νόστιμο να τσιμπήσει, θα πρέπει να λάβετε μέτρα, καθώς αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για κάθε είδους πεπτικές διαταραχές. Η χρήση φίμωτρου ή η εκπαίδευση του σκύλου σας στην ανάκληση μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά.

Η χορήγηση τροφής υψηλής ποιότητας, η τήρηση του καθημερινού προγράμματος και ο έλεγχος της ποσότητας φαγητού συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος.

Οι πεπτικές διαταραχές σε ορισμένους σκύλους εξελίσσονται σε μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, όπως τροφική δυσανεξία, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου ή κάποια άλλη ασθένεια, όπως ένα ηπατικό πρόβλημα που επίσης προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Η λειτουργία του πεπτικού συστήματος των σκύλων με τέτοιου είδους μακροχρόνια προβλήματα μπορεί να διατηρηθεί υπό έλεγχο με τη χορήγηση ενός ειδικά σχεδιασμένου προϊόντος Hill's Prescription Diet, το οποίο είναι κατάλληλο για την κατάστασή τους. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας υποδείξει την καταλληλότερη τροφή για τη διαχείριση της πεπτικής διαταραχής ή του υποκείμενου προβλήματος που αντιμετωπίζει το κατοικίδιό σας.

Σχετικά άρθρα

Σχετικά προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Medium Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  <P>Η <span class='nowrap'>Science Plan</span><SUP>TM </SUP>Canine Mature Adult 7 Active Longevity<SUP>TM</SUP> Medium με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την κινητικότητα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη από φυσικές πηγές.</P> <P>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
  Buy Now »