Το στομάχι του σκύλου σας αναστατώνεται λόγω κακών συνηθειών;

Δημοσιεύθηκε από
Χρόνος διαβάσματος: λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους ρακοσυλλέκτες με μεγάλη περιέργεια. Μυρίζουν και τρώνε δηλαδή κάθε λογής πράγματα που δεν θα έπρεπε: χαλασμένα τρόφιμα, πτώματα που αποσυντίθενται, αποφάγια, ακόμη και περιττώματα άλλων ζώων.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι κακές συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στο στομάχι, με πιο πιθανές συνέπειες τον εμετό και τη διάρροια. Παρόλο που ο εμετός και οι αιματηρές ή υδαρείς κενώσεις είναι ανησυχητικές τόσο για τον σκύλο όσο και για τον κηδεμόνα του, αυτά τα σημάδια συνήθως υποχωρούν σχετικά γρήγορα. Αν στον σκύλο σας αρέσει να ψαχουλεύει τους τοπικούς κάδους απορριμμάτων ή να κρατά τη μύτη του κολλημένη στο πεζοδρόμιο με την ελπίδα ότι θα βρει κάτι νόστιμο να τσιμπήσει, θα πρέπει να λάβετε μέτρα, καθώς αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για κάθε είδους πεπτικές διαταραχές. Η χρήση φίμωτρου ή η εκπαίδευση του σκύλου σας στην ανάκληση μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά.

Η χορήγηση τροφής υψηλής ποιότητας, η τήρηση του καθημερινού προγράμματος και ο έλεγχος της ποσότητας φαγητού συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος.

Οι πεπτικές διαταραχές σε ορισμένους σκύλους εξελίσσονται σε μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, όπως τροφική δυσανεξία, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου ή κάποια άλλη ασθένεια, όπως ένα ηπατικό πρόβλημα που επίσης προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Η λειτουργία του πεπτικού συστήματος των σκύλων με τέτοιου είδους μακροχρόνια προβλήματα μπορεί να διατηρηθεί υπό έλεγχο με τη χορήγηση ενός ειδικά σχεδιασμένου προϊόντος Hill's Prescription Diet, το οποίο είναι κατάλληλο για την κατάστασή τους. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας υποδείξει την καταλληλότερη τροφή για τη διαχείριση της πεπτικής διαταραχής ή του υποκείμενου προβλήματος που αντιμετωπίζει το κατοικίδιό σας.

Σχετικά άρθρα

 • Συνάντηση με τον κτηνίατρο

  Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε από τη στιγμή που θα πάρετε το κουτάβι σας σπίτι, είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο.
 • Πότε και γιατί να στειρώσετε το σκύλο ή το κουτάβι σας

  Dogs running Στείρωση αρσενικών και θηλυκών σκύλων, πότε πρέπει να πραγματοποιείται, τι επιπτώσεις έχει πάνω τους και ποια είναι τα οφέλη όσον αφορά τη συμπεριφορά τους καθώς και οι κίνδυνοι της επέμβασης.
 • Εποχιακά

  Στη διάρκεια των εβδομάδων και των μηνών του πρώτου, διαμορφωτικού χρόνου του κουταβιού σας, αυτό θα συναντήσει μια τεράστια ποικιλία εμπειριών, οι περισσότερες από τις οποίες θα είναι χαρωπές και ευχάριστες, όχι όμως όλες.
 • Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη στείρωση

  Πληροφορίες για τη στείρωση των κουταβιών από τη Hill's Pet

Σχετικά προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b> 
  Buy Now »