Οι Κακές Συνήθειες του Σκύλου σας Αναστατώνουν το Στομάχι του

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους περίεργοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μυρίζουν όλων των ειδών τα αντικείμενα που δε θα έπρεπε – χαλασμένο φαγητό, αποσυντιθέμενα πτώματα και πεταγμένα σνακς των ανθρώπων – και ορισμένες φορές δαγκώνουν μία ή δυο φορές, απλά για να δουν τι γεύση έχει αυτή η περίεργη μυρωδιά.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, αυτές οι κακές συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε πρόβλημα στην κοιλιά με πιθανότερες συνέπειες την αναγούλα και τον εμετό, καθώς επίσης και τη διάρροια. Ενώ είναι οδυνηρά τόσο για το σκύλο όσο και για τον ιδιοκτήτη του, αυτά τα σημάδια ορισμένες φορές εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα. Ορισμένοι σκύλοι υποφέρουν από μακροχρόνια προβλήματα, πιθανώς επειδή ορισμένα από τα όργανά τους δε λειτουργούν καλά και η ικανότητα πέψης κι απορρόφησης του φαγητού έχει εξασθενήσει. Αν ο σκύλος σας να περιφέρεται στους τοπικούς κάδους απορριμάτων ή χώνει τη μύτη του στο κράσπεδο με την ελπίδα να αρπάξει μια νόστιμη μπουκιά, μπορεί να χρειάζεται να αναλάβετε δράση, καθώς αυτό το είδος περισυλλογής τροφής θα μπορούσε να πυροδοτήσει όλα τα είδη των πεπτικών διαταραχών.

Η διατροφή με μια ζωοτροφή καλής ποιότητας όπως η Science Plan™ ή η Hill’s™ Science Plan VetEssentials Hill’s™, το να ακολουθείτε μια ρουτίνα και να ελέγχετε την ποσότητα που δίνετε, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος. Για σκύλους με πιο μακροχρόνια προβλήματα θα μπορούσε να διατηρηθεί ο έλεγχος της πεπτικής λειτουργίας μέσω της διατροφής με την ειδική φόρμουλα της Prescription Diet™ που είναι κατάλληλη για την κατάστασή τους. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας συστήσει την τροφή που είναι πιο κατάλληλη για τη διαχείριση της πεπτικής διαταραχής του κατοικιδίου σας.

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να μειώσετε το στρες του σκύλου σας από τα γιορτινά πάρτι

  Η γιορτινή περίοδος έφθασε και όλοι ετοιμάζονται για μεγάλες γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Παρόλο που είναι μια συναρπαστική περίοδος για εσάς, μπορεί να φέρει στρες στον σκύλο σας.
 • Φροντίζοντας τα δόντια του κουταβιού σας

  Κατά την 3η με 4η εβδομάδα της ηλικίας θα αρχίσουν να βγαίνουν τα προσωρινά (νεογιλά) δόντια του κουταβιού σας.
 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για το σκύλο σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος του σκύλου σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του. Εξάλλου, ο κτηνίατρος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία του για ολόκληρη τη ζωή του.
 • Τσιμπήματα από μέλισσα και σφήκα

  Όλοι οι σκύλοι είναι περίεργοι και απλά λατρεύουν να τρέχουν και να κυνηγάνε πράγματα... συμπεριλαμβανομένων και των εντόμων! Τις περισσότερες φορές τα τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες θα προκαλούν λίγο πόνο και ενόχληση στον σκύλο σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • Ideal Balance™ Canine Adult Large Breed with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> </p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult Large Breed είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων μεγαλόσωμων φυλών σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Canine Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p>