Οι Κακές Συνήθειες του Σκύλου σας Αναστατώνουν το Στομάχι του;  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους περίεργοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μυρίζουν όλων των ειδών τα αντικείμενα που δε θα έπρεπε – χαλασμένο φαγητό, αποσυντιθέμενα πτώματα και πεταγμένα σνακς των ανθρώπων – και ορισμένες φορές δαγκώνουν μία ή δυο φορές, απλά για να δουν τι γεύση έχει αυτή η περίεργη μυρωδιά.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, αυτές οι κακές συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε πρόβλημα στην κοιλιά με πιθανότερες συνέπειες την αναγούλα και τον εμετό, καθώς επίσης και τη διάρροια. Ενώ είναι οδυνηρά τόσο για το σκύλο όσο και για τον ιδιοκτήτη του, αυτά τα σημάδια ορισμένες φορές εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα. Ορισμένοι σκύλοι υποφέρουν από μακροχρόνια προβλήματα, πιθανώς επειδή ορισμένα από τα όργανά τους δε λειτουργούν καλά και η ικανότητα πέψης κι απορρόφησης του φαγητού έχει εξασθενήσει. Αν ο σκύλος σας να περιφέρεται στους τοπικούς κάδους απορριμάτων ή χώνει τη μύτη του στο κράσπεδο με την ελπίδα να αρπάξει μια νόστιμη μπουκιά, μπορεί να χρειάζεται να αναλάβετε δράση, καθώς αυτό το είδος περισυλλογής τροφής θα μπορούσε να πυροδοτήσει όλα τα είδη των πεπτικών διαταραχών.

Η διατροφή με μια ζωοτροφή καλής ποιότητας όπως η Science Plan™ ή η Hill’s™ Science Plan VetEssentials Hill’s™, το να ακολουθείτε μια ρουτίνα και να ελέγχετε την ποσότητα που δίνετε, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος. Για σκύλους με πιο μακροχρόνια προβλήματα θα μπορούσε να διατηρηθεί ο έλεγχος της πεπτικής λειτουργίας μέσω της διατροφής με την ειδική φόρμουλα της Prescription Diet™ που είναι κατάλληλη για την κατάστασή τους. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας συστήσει την τροφή που είναι πιο κατάλληλη για τη διαχείριση της πεπτικής διαταραχής του κατοικιδίου σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.