Οι Κακές Συνήθειες του Σκύλου σας Αναστατώνουν το Στομάχι του;  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους περίεργοι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μυρίζουν όλων των ειδών τα αντικείμενα που δε θα έπρεπε – χαλασμένο φαγητό, αποσυντιθέμενα πτώματα και πεταγμένα σνακς των ανθρώπων – και ορισμένες φορές δαγκώνουν μία ή δυο φορές, απλά για να δουν τι γεύση έχει αυτή η περίεργη μυρωδιά.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, αυτές οι κακές συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε πρόβλημα στην κοιλιά με πιθανότερες συνέπειες την αναγούλα και τον εμετό, καθώς επίσης και τη διάρροια. Ενώ είναι οδυνηρά τόσο για το σκύλο όσο και για τον ιδιοκτήτη του, αυτά τα σημάδια ορισμένες φορές εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα. Ορισμένοι σκύλοι υποφέρουν από μακροχρόνια προβλήματα, πιθανώς επειδή ορισμένα από τα όργανά τους δε λειτουργούν καλά και η ικανότητα πέψης κι απορρόφησης του φαγητού έχει εξασθενήσει. Αν ο σκύλος σας να περιφέρεται στους τοπικούς κάδους απορριμάτων ή χώνει τη μύτη του στο κράσπεδο με την ελπίδα να αρπάξει μια νόστιμη μπουκιά, μπορεί να χρειάζεται να αναλάβετε δράση, καθώς αυτό το είδος περισυλλογής τροφής θα μπορούσε να πυροδοτήσει όλα τα είδη των πεπτικών διαταραχών.

Η διατροφή με μια ζωοτροφή καλής ποιότητας όπως η Science Plan™ ή η Hill’s™ Science Plan VetEssentials Hill’s™, το να ακολουθείτε μια ρουτίνα και να ελέγχετε την ποσότητα που δίνετε, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος. Για σκύλους με πιο μακροχρόνια προβλήματα θα μπορούσε να διατηρηθεί ο έλεγχος της πεπτικής λειτουργίας μέσω της διατροφής με την ειδική φόρμουλα της Prescription Diet™ που είναι κατάλληλη για την κατάστασή τους. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας συστήσει την τροφή που είναι πιο κατάλληλη για τη διαχείριση της πεπτικής διαταραχής του κατοικιδίου σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>