Εκπαίδευση το γατάκι σας για την τουαλέτα

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Εκπαίδευση τουαλέτας για το νέο σας γατάκι

Οι γάτες είναι από τη φύση τους πολύ καθαρές και πιθανώς, το γατάκι σας να έχει ήδη μάθει πως να χρησιμοποιεί ένα αμμοδοχείο από τη μητέρα του. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα πλαστικό αμμοδοχείο, αρκετά μεγάλο για το γατάκι σας, προκειμένου να κινείται τριγύρω και να γεμίστε το με αρκετή άμμο ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του δοχείου (αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο που χρησιμοποιούσε στο σπίτι του εκτροφέα, το γατάκι σας θα εκτιμήσει την οικεία μυρωδιά και υφή). Δείξτε στο γατάκι σας που βρίσκεται το αμμοδοχείο του και βάλτε το μέσα μετά τα γεύματα. Επίσης να το κάνετε αυτό όταν μυρίζει διάφορα πράγματα, μαζεύεται ή γενικά όταν συμπεριφέρεται σαν να πρέπει να "πάει"!

Cat in litter box

Τα ναι και όχι του αμμοδοχείου

Τοποθετήστε το αμμοδοχείο του γατιού σας μακριά από το κρεβάτι και το φαγητό του, και διασφαλίστε ότι βρίσκεται κάπου αρκετά ιδιωτικά.

Αδειάστε το αμμοδοχείο συχνά – το γατάκι σας μπορεί να μη θέλει να το χρησιμοποιήσει αν είναι «βρώμικο». Ορισμένα απολυμαντικά και λευκαντικά είναι τοξικά για τις γάτες, επομένως το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Αν είστε έγκυος, δοκιμάστε να βάλετε κάποιον άλλο να καθαρίσει το αμμοδοχείο ή σιγουρευτείτε ότι φοράτε λαστιχένια γάντια και πλένετε καλά τα χέρια σας μετά. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τοξοπλάσμωσης ο οποίος, ευτυχώς, είναι πολύ σπάνιος αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε έμβρυα.

Όταν το γατάκι σας μεγαλώσει αρκετά ώστε να επιχειρήσει να βγει έξω, μπορεί να θέλετε να απομακρύνετε και το αμμοδοχείο του. Μη βιαστείτε να το κάνετε, όμως. Μπορεί να δείτε ότι το γατάκι σας αρνείται να βγει έξω αν κάνει πολύ κρύο!

Ατυχήματα συμβαίνουν

Ακόμα και το πιο έξυπνο γατάκι είναι πιθανόν να έχει ένα ατύχημα. Ότι κι αν κάνετε, μην το τιμωρήσετε. Επαινέστε το όταν χρησιμοποιεί το αμμοδοχείο και ίσως προσφέρετέ του μια μικρή ανταμοιβή, και σύντομα θα επανέλθει.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Ideal Balance™ Kitten with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Kitten είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών γατών έως 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Cat Young Adult τροφή για γάτες με Πέστροφα

  ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ, ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten τροφή Κοτόπουλο

  ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten τροφή με Συκώτι & Κοτόπουλο

  ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ