Εκπαίδευση το γατάκι σας για την τουαλέτα

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Εκπαίδευση τουαλέτας για το νέο σας γατάκι

Οι γάτες είναι από τη φύση τους πολύ καθαρές και πιθανώς, το γατάκι σας να έχει ήδη μάθει πως να χρησιμοποιεί ένα αμμοδοχείο από τη μητέρα του. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε ένα πλαστικό αμμοδοχείο, αρκετά μεγάλο για το γατάκι σας, προκειμένου να κινείται τριγύρω και να γεμίστε το με αρκετή άμμο ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του δοχείου (αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο που χρησιμοποιούσε στο σπίτι του εκτροφέα, το γατάκι σας θα εκτιμήσει την οικεία μυρωδιά και υφή). Δείξτε στο γατάκι σας που βρίσκεται το αμμοδοχείο του και βάλτε το μέσα μετά τα γεύματα. Επίσης να το κάνετε αυτό όταν μυρίζει διάφορα πράγματα, μαζεύεται ή γενικά όταν συμπεριφέρεται σαν να πρέπει να "πάει"!

Cat in litter box

Τα ναι και όχι του αμμοδοχείου

Τοποθετήστε το αμμοδοχείο του γατιού σας μακριά από το κρεβάτι και το φαγητό του, και διασφαλίστε ότι βρίσκεται κάπου αρκετά ιδιωτικά.

Αδειάστε το αμμοδοχείο συχνά – το γατάκι σας μπορεί να μη θέλει να το χρησιμοποιήσει αν είναι «βρώμικο». Ορισμένα απολυμαντικά και λευκαντικά είναι τοξικά για τις γάτες, επομένως το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Αν είστε έγκυος, δοκιμάστε να βάλετε κάποιον άλλο να καθαρίσει το αμμοδοχείο ή σιγουρευτείτε ότι φοράτε λαστιχένια γάντια και πλένετε καλά τα χέρια σας μετά. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τοξοπλάσμωσης ο οποίος, ευτυχώς, είναι πολύ σπάνιος αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε έμβρυα.

Όταν το γατάκι σας μεγαλώσει αρκετά ώστε να επιχειρήσει να βγει έξω, μπορεί να θέλετε να απομακρύνετε και το αμμοδοχείο του. Μη βιαστείτε να το κάνετε, όμως. Μπορεί να δείτε ότι το γατάκι σας αρνείται να βγει έξω αν κάνει πολύ κρύο!

Ατυχήματα συμβαίνουν

Ακόμα και το πιο έξυπνο γατάκι είναι πιθανόν να έχει ένα ατύχημα. Ότι κι αν κάνετε, μην το τιμωρήσετε. Επαινέστε το όταν χρησιμοποιεί το αμμοδοχείο και ίσως προσφέρετέ του μια μικρή ανταμοιβή, και σύντομα θα επανέλθει.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Feline Adult Perfect Weight with Chicken

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Prescription Diet™ r/d™ Feline Original

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline r/d™ λεπτοτεμαχισμένη με συκώτι είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διαχείριση γατών με προβλήματα βάρους.
 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ Sterilised Cat Κοτόπουλο

  Sterilised cats are over three times more likely to become overweight and suffer with urinary problems. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken is tailored to meet the needs of sterilised cats. Formulated with clinically proven antioxidants and a unique weight management formula.
 • Prescription Diet™ Metabolic Feline

  <p><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Metabolic