Μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Παιχνίδι με το κουτάβι σας: είναι σοβαρή υπόθεσηPuppy play


Το παιχνίδι με το καινούργιο σας κουτάβι είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό. Βρίσκεται επίσης στον πυρήνα της πρώιμης εκπαίδευσης του. Το παιχνίδι θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε μια δυνατή, ανθεκτική σχέση σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης υπάρχουν οφέλη και για την υγεία του. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου νεότητας που οι βόλτες εκτός σπιτιού δεν είναι ακόμη δυνατές, η άσκηση μέσω του παιχνιδιού θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών, των οστών και των αρθρώσεων.

Οποιοδήποτε παλαιό παιχνίδι δεν είναι κατάλληλο

Ένας εκ των βασικών κανόνων για το παιχνίδι του κουταβιού σας είναι να κρατάτε ξεχωριστά τα παιχνίδια του από τα πράγματα της οικογένειας. Για παράδειγμα δεν πρέπει να επιτρέπεται την πρόσβαση του κουταβιού στα παπούτσια της οικογένειας ή τα παιχνίδια των παιδιών, γιατί αν αυτό γίνει συνήθεια είναι δύσκολο να αλλάξει.

Κατάλληλα και ασφαλή είναι τα υφασμάτινα παιχνίδια που αποκαλούνται "raggers". Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ποικιλία παιχνιδιών και είναι επίσης κάτι που το κουτάβι σας μπορεί να τινάξει. Μετά είναι τα «Kongs», κοίλοι κώνοι που είναι φτιαγμένοι από πρακτικά άφθαρτα κομμάτια υφάσματος. Η ομορφιά των Kongs είναι ότι μπορούν να γεμίσουν με μικρά κεράσματα, κάτι που κρατά το κουτάβι σας απασχολημένο, αν χρειαστεί να μείνει μόνο του για κάποια ώρα.

Ώρα παιχνιδιού για το κουτάβι σας, αλλά το όνομα του παιχνιδιού είναι ο έλεγχος

Ας δούμε για μια στιγμή το μέλλον. Ιδανικά θα θέλατε το κουτάβι σας να εξελιχθεί σε ένα υπάκουο και απαλλαγμένο από στρες ενήλικο σκύλο. Γι’ αυτό είναι επιτακτικό να μαθαίνετε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών με το κουτάβι σας. Αυτή η μέθοδος θα αποδώσει σίγουρα στο μέλλον σε καταστάσεις συναρπαστικές ή στρεσογόνες, στις οποίες θα απαιτηθεί κάποιου βαθμού έλεγχος. Και με εσάς να ελέγχετε το παιχνίδι, ελέγχετε μοιραία και το κουτάβι σας. Αλλά θυμηθείτε ότι το κουτάβι σας είναι ακόμη πολύ νέο και θα πρέπει να είστε υπομονετικοί, ώστε να το βοηθήσετε να μάθει να συμπεριφέρεται εντός συγκεκριμένων ορίων.

Μερικά σημαντικά παιχνίδια «παίζω και μαθαίνω»

Παιχνίδια κυνηγιού

Αυτά τα παιχνίδια θα φέρουν στην επιφάνεια το φυσικό ένστικτο του κουταβιού σας για κυνήγι, οπότε ο έλεγχος αποτελεί μια σημαντική παράμετρο. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να μάθει να αντιστέκεται στην κίνηση, όταν πετάγεται ένα παιχνίδι μέχρι να του δοθεί η εντολή να το πιάσει. Και θα πρέπει να εξοικειωθεί με την εντολή της επιστροφής, παρά το ότι τρέχει για να ανακτήσει το αγαπημένο του παιχνίδι.

Παιχνίδια τινάγματος και «σκοτώματος»

Τα παιχνίδια αυτά περιλαμβάνουν συχνά αντικείμενα που τσιρίζουν και δίνουν έμφαση στην κυνηγετική φύση του κουταβιού σας, οπότε κάποιου βαθμού έλεγχος είναι επιθυμητός. Για παράδειγμα, εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να σταματήσει να «σκοτώνει» το παιχνίδι, να το αφήνει κάτω και να σας το επιστρέφει με την εντολή σας, αν και θα προτιμούσε να το κρατήσει.

Παιχνίδια τραβήγματος

Αυτά τα παιχνίδια θα σας καταστήσουν ικανούς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να αφήνει πράγματα με την εντολή «Άφησέ το!», για το οποίο μπορείτε να το ανταμείψετε με ένα κέρασμα. Θα πρέπει να εξασκηθείτε σε αυτό μέχρι να αφήνει το παιχνίδι αμέσως μετά από την δική σας εντολή.

Η ώρα του παιχνιδιού είναι μόνο η αρχή

Αφού βοηθήσετε το κουτάβι σας να κυριαρχήσει σε βασικά ζητήματα ελέγχου, μπορεί να σκεφτείτε κάτι περισσότερο προχωρημένο, όπως την εγγραφή σε κάποια σχολή εκπαίδευσης. Ο κτηνίατρος σας θα χαρεί να σας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες αναφορικά με σχολές και υποδομές στην περιοχή σας, καθώς και να σας προτείνει βιβλία εκπαίδευσης και σχετικά εγχειρίδια.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

  • Ideal Balance™ Puppy with Fresh Chicken & Brown Rice

    <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Puppy είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κουταβιών έως και 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης.</p><p>  
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Large Breed Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <P>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υγιή σκελετική ανάπτυξη σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ανόργανων στοιχείων.</P> <P><BR><B>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ (Μέχρι 1 έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ