Βοήθεια, το Κατοικίδιό μου έχει Ερεθισμένο Στομάχι!  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Πολλά κατοικίδια υποφέρουν από αναστατωμένες κοιλίτσες που και που. Παρότι οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες δεν είναι πάντα ευχάριστες στο διάβασμα, είναι σημαντικό να ξέρετε τι να περιμένετε.

Ελέγξτε τα Σημάδια

Αν ακούσετε ένα κατοικίδιο να κάνει θορύβους λες και πρόκειται να αρρωστήσει, ενεργήστε γρήγορα για να αποφύγετε την έκτακτη ανάγκη του χαλιού και δώστε του πρόσβαση κάπου που είναι ευκολότερο να καθαρίσετε. Ομοίως, ένας σκύλος που κλαψουρίζει στην πόρτα ή μια γάτα που γρατζουνάει την πόρτα για να την αφήσετε να φύγει μπορεί να υποφέρουν από διάρροια και να μην έχουν τον έλεγχο του εντέρου τους που έχουν συνήθως. Κάποια κατοικίδια μπορεί να φαίνονται ανήσυχα, περπατώντας γύρω γύρω και ίσως αρχίζουν να σκάβουν και τρύπες αν έχουν κοιλιακό πόνο ή απλά μπορεί να κουρελιαστούν και να δείχνουν δυστυχισμένα. Άλλα σημάδια που μπορείτε να παρατηρήσετε είναι η απώλεια βάρους, αλλαγή στην όρεξη, μετεωρισμός, γουργούρισμα στο στομάχι ή υπερβολική προσπάθεια κατά την κίνηση.

Τι είναι το Έναυσμα;

Τις περισσότερες φορές οι αναταραχές του στομάχου προκαλούνται από την υπερφαγία των κατοικίδιων, το λάθος είδος τροφής (όπως τα αλλοιωμένα τρόφιμα), την κατάποση κάποιας ουσίας στην οποία αντιδρούν ή όταν τρώνε πολύ γρήγορα. Με λίγη βοήθεια, τα περισσότερα κατοικίδια ξεπερνούν τις αναταραχές αυτές πολύ γρήγορα, οπότε συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας στο αρχικό στάδιο.

Κάποια κατοικίδια όμως έχουν μακροχρόνιες διαταραχές οι οποίες δεν φαίνεται ποτέ να ξεπερνιούνται πλήρως ή εξάπτονται κατά περιόδους. Ο κτηνίατρος συνήθως θα χρειάζεται να πραγματοποιήσει διάφορα τεστ για να καθορίσει την αιτία της μακροχρόνιας αναστάτωσης της κοιλίτσας. Κρατήστε ημερολόγιο για το πότε το κατοικίδιό σας είχε προβλήματα, τα σημάδια που παρουσιάζει και τι έφαγε τις ημέρες που οδήγησαν το επεισόδιο για να βοηθήσετε τη διάγνωση.

Κορυφαίες Συμβουλές

 • Αν το κατοικίδιό σας υποφέρει από εμετό ή διάρροια, καταργήστε την πρόσβαση στο φαγητό και δίνετε του μόνο μικρές γουλιές νερό για 24 ώρες.
 • Αν το κατοικίδιο φαίνεται αδιάθετο, συνεχίζει να κάνει εμετό και να έχει διάρροια, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.
 • Αν ο εμετός και η διάρροια ηρεμήσουν μετά από 24 ώρες, ζητήστε από τον κτηνίατρό σας μικρές ποσότητες κάποιας εύπεπτης ζωοτροφής. Η ζωοτροφή Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ , η οποία είναι διαθέσιμη στα κτηνιατρεία, συστήνεται συχνά για τα κατοικίδια.
 • Συνεχίστε να δίνετε την προτεινόμενη ζωοτροφή για περίπου 5 ημέρες ή για όσο έχει υποδειχθεί από τον κτηνίατρό σας.
 • Προσθέστε αργά λίγη από την κανονική ζωοτροφή, αυξήστε σταδιακά την ποσότητα και μειώστε την ποσότητα της Prescription Diet™ τις επόμενες 7 ημέρες, μέχρι το κατοικίδιο να τρέφεται κανονικά.

Να ζητάτε πάντα τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας αν ανησυχείτε για την υγεία του κατοικιδίου σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.