Βοήθεια, το Κατοικίδιό μου έχει Ερεθισμένο Στομάχι!  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Πολλά κατοικίδια υποφέρουν από αναστατωμένες κοιλίτσες που και που. Παρότι οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες δεν είναι πάντα ευχάριστες στο διάβασμα, είναι σημαντικό να ξέρετε τι να περιμένετε.

Ελέγξτε τα Σημάδια

Αν ακούσετε ένα κατοικίδιο να κάνει θορύβους λες και πρόκειται να αρρωστήσει, ενεργήστε γρήγορα για να αποφύγετε την έκτακτη ανάγκη του χαλιού και δώστε του πρόσβαση κάπου που είναι ευκολότερο να καθαρίσετε. Ομοίως, ένας σκύλος που κλαψουρίζει στην πόρτα ή μια γάτα που γρατζουνάει την πόρτα για να την αφήσετε να φύγει μπορεί να υποφέρουν από διάρροια και να μην έχουν τον έλεγχο του εντέρου τους που έχουν συνήθως. Κάποια κατοικίδια μπορεί να φαίνονται ανήσυχα, περπατώντας γύρω γύρω και ίσως αρχίζουν να σκάβουν και τρύπες αν έχουν κοιλιακό πόνο ή απλά μπορεί να κουρελιαστούν και να δείχνουν δυστυχισμένα. Άλλα σημάδια που μπορείτε να παρατηρήσετε είναι η απώλεια βάρους, αλλαγή στην όρεξη, μετεωρισμός, γουργούρισμα στο στομάχι ή υπερβολική προσπάθεια κατά την κίνηση.

Τι είναι το Έναυσμα;

Τις περισσότερες φορές οι αναταραχές του στομάχου προκαλούνται από την υπερφαγία των κατοικίδιων, το λάθος είδος τροφής (όπως τα αλλοιωμένα τρόφιμα), την κατάποση κάποιας ουσίας στην οποία αντιδρούν ή όταν τρώνε πολύ γρήγορα. Με λίγη βοήθεια, τα περισσότερα κατοικίδια ξεπερνούν τις αναταραχές αυτές πολύ γρήγορα, οπότε συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας στο αρχικό στάδιο.

Κάποια κατοικίδια όμως έχουν μακροχρόνιες διαταραχές οι οποίες δεν φαίνεται ποτέ να ξεπερνιούνται πλήρως ή εξάπτονται κατά περιόδους. Ο κτηνίατρος συνήθως θα χρειάζεται να πραγματοποιήσει διάφορα τεστ για να καθορίσει την αιτία της μακροχρόνιας αναστάτωσης της κοιλίτσας. Κρατήστε ημερολόγιο για το πότε το κατοικίδιό σας είχε προβλήματα, τα σημάδια που παρουσιάζει και τι έφαγε τις ημέρες που οδήγησαν το επεισόδιο για να βοηθήσετε τη διάγνωση.

Κορυφαίες Συμβουλές

 • Αν το κατοικίδιό σας υποφέρει από εμετό ή διάρροια, καταργήστε την πρόσβαση στο φαγητό και δίνετε του μόνο μικρές γουλιές νερό για 24 ώρες.
 • Αν το κατοικίδιο φαίνεται αδιάθετο, συνεχίζει να κάνει εμετό και να έχει διάρροια, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.
 • Αν ο εμετός και η διάρροια ηρεμήσουν μετά από 24 ώρες, ζητήστε από τον κτηνίατρό σας μικρές ποσότητες κάποιας εύπεπτης ζωοτροφής. Η ζωοτροφή Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ , η οποία είναι διαθέσιμη στα κτηνιατρεία, συστήνεται συχνά για τα κατοικίδια.
 • Συνεχίστε να δίνετε την προτεινόμενη ζωοτροφή για περίπου 5 ημέρες ή για όσο έχει υποδειχθεί από τον κτηνίατρό σας.
 • Προσθέστε αργά λίγη από την κανονική ζωοτροφή, αυξήστε σταδιακά την ποσότητα και μειώστε την ποσότητα της Prescription Diet™ τις επόμενες 7 ημέρες, μέχρι το κατοικίδιο να τρέφεται κανονικά.

Να ζητάτε πάντα τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας αν ανησυχείτε για την υγεία του κατοικιδίου σας.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>