Κάντε την επιστροφή στα θρανία μια ευχάριστη περίοδο και για τον σκύλο σας!

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Ακολουθούν μερικές εξαιρετικές συμβουλές για να κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση από το διασκεδαστικό καλοκαίρι στην πιο απαιτητική σχολική ζωή τόσο για εσάς όσο και για το τετράποδο μέλος της οικογένειάς σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές σε οποιαδήποτε περίοδο αλλαγής, όπως αλλαγή του ωραρίου εργασίας, άφιξη νέου μέλους στην οικογένεια, ακόμα και στην περίοδο των διακοπών:

 • Φτιάξτε ένα ημερήσιο πρόγραμμα που λειτουργεί για όλους και τηρήστε το! Τόσο οι σκύλοι όσο και τα παιδιά επιζητούν μια συγκεκριμένη δομή για την ημέρα τους, έτσι θα είναι βοηθητικό για όλους αν διασφαλίσετε ότι το ημερήσιο και το απογευματινό σας πρόγραμμα είναι σταθερά και αμετάβλητα. Τα παιδιά κάθε ηλικίας μπορούν να αναλαμβάνουν κάποιες ευθύνες κατάλληλες για την ηλικία τους, κάτι που τα βοηθάει να συμμετέχουν ενεργά.
 • Εντάξτε αυτές τις ευθύνες στην καθημερινότητά τους. Η προσαρμογή μετά από μια απότομη αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη, ιδίως για τους σκύλους, τόσο από πρακτική άποψη (π.χ. η ώρα της τουαλέτας) όσο και από λιγότερο χειροπιαστές προοπτικές, όπως αγωνία όταν κάποια μέλη της οικογένειας «λείπουν για μεγάλο χρονικό διάστημα». Η έγκαιρη και σταδιακή ένταξη του προγράμματος της σχολικής περιόδου στην καθημερινότητα θα βοηθήσει ώστε η αλλαγή να είναι λιγότερο απότομη για όλους.
 • Ένας σκύλος που συμμετέχει σε ό,τι γίνεται είναι και χαρούμενος: Φροντίζετε να παίρνετε τον πιστό σας φίλο μαζί σας σε ό,τι και αν κάνετε! Οι σκύλοι θέλουν να είναι με την οικογένειά τους, έτσι εάν η συμπεριφορά του σκύλου σας είναι φιλική, δεν υπάρχει λόγος να τον αφήνετε να σας περιμένει στο σπίτι, αρκεί να τον έχετε εκπαιδεύσει για να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο. Το ποδόσφαιρο, οι εξορμήσεις στο πάρκο μετά το σχολείο και άλλες δραστηριότητες μπορεί να είναι κατάλληλες για τον σκύλο σας και να του δίνουν την αίσθηση ότι συμμετέχει ενεργά. Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, μάθετε από πριν εάν οι χώροι όπου πηγαίνετε είναι φιλικοί προς τους σκύλους και φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα παιχνίδι μάσησης και ένα μπολ νερού, ώστε να μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες του εάν βγείτε από το πρόγραμμα.
 • Κάντε την παραμονή του σκύλου σας στο σπίτι πιο διασκεδαστική! Από αχώριστοι φίλοι το καλοκαίρι, οι σκύλοι μένουν ξαφνικά τελείως μόνοι τους στο σπίτι (ή τουλάχιστον έτσι μπορεί να το βλέπουν) μόλις ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Κάντε την παραμονή του σκύλου στο σπίτι πιο διασκεδαστική κρύβοντας λιχουδιές ή ειδικά παιχνίδια για όταν είναι μόνος του στο σπίτι. Τον υπόλοιπο καιρό κρατήστε αυτά τα παιχνίδια κρυμμένα, για να μην τα βαρεθεί.
 • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίζουν με το κουτάβι! Μαθαίνοντας στα παιδιά σας μερικά εύκολα παιχνίδια για να παίζουν με τον σκύλο σας (όπως κρυφτό, παιχνίδια με εμπόδια ή παιχνίδια επιστροφής αντικειμένων) τα κρατάτε δραστήρια και ενεργά, ενώ ταυτόχρονα καταπολεμάτε την ανία του σκύλου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παίξτε μαζί με τον σκύλο σας μόλις φτάσετε σπίτι, πριν ξεκινήσουν άλλες δραστηριότητες, ώστε να νιώθει ότι τον υπολογίζετε.

Οι παραπάνω ήταν λίγες μόνο ιδέες για να κάνετε την επιστροφή στα θρανία λίγο πιο εύκολη για τον σκύλο σας. Αφήστε τη φαντασία σας να καλπάσει και ζητήστε τη βοήθεια όλων των μελών της οικογένειας —ιδίως των παιδιών σας που είναι πιθανό να έχουν μερικές πολύ ευρηματικές ιδέες— για να δημιουργήσετε μια ατομική λίστα με νέους τρόπους να βοηθήσετε τον σκύλο σας φέτος κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο.

Ενημερώστε μας για τις ιδέες σας στο Facebook, και το Instagram. Περιμένουμε νέα σας!"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Συνάντηση με τον κτηνίατρο

  Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε από τη στιγμή που θα πάρετε το κουτάβι σας σπίτι, είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο.
 • Πότε και γιατί να στειρώσετε το σκύλο ή το κουτάβι σας

  Dogs running Στείρωση αρσενικών και θηλυκών σκύλων, πότε πρέπει να πραγματοποιείται, τι επιπτώσεις έχει πάνω τους και ποια είναι τα οφέλη όσον αφορά τη συμπεριφορά τους καθώς και οι κίνδυνοι της επέμβασης.
 • Εποχιακά

  Στη διάρκεια των εβδομάδων και των μηνών του πρώτου, διαμορφωτικού χρόνου του κουταβιού σας, αυτό θα συναντήσει μια τεράστια ποικιλία εμπειριών, οι περισσότερες από τις οποίες θα είναι χαρωπές και ευχάριστες, όχι όμως όλες.
 • Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τη στείρωση

  Πληροφορίες για τη στείρωση των κουταβιών από τη Hill's Pet

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Medium Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της καλής μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.