Πέντε οδηγίες για να σταματήσετε το γρατζούνισμα των επίπλων από τη γάτα

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Υπάρχουν πολλές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του γρατζουνίσματος μιας γάτας, οπότε για να σας βοηθήσουμε, έχουμε επιλέξει τις πέντε καλύτερες. Αν έχετε περισσότερες οδηγίες, είστε ελεύθεροι να τις μοιραστείτε μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook!

1
Δεν μπορείτε να τη σταματήσετε να γρατζουνάει, οπότε μην προσπαθήσετε. Οι γάτες γρατζουνάνε για διάφορους λόγους. Ένας είναι η άσκηση, ενώ ένας άλλος είναι το μαρκάρισμα της περιοχής τους. Έχουν μικρούς αδένες στις πατούσες τους, που αφήνουν μια μυρωδιά που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Ένας τρίτος λόγος είναι ότι έχει ωραία αίσθηση. Αντί να προσπαθείτε να σταματήσετε τη γάτα σας να γρατζουνάει, χρησιμοποιείστε την ενέργειά σας για να τη βοηθήσετε να βρει περισσότερο κατάλληλα μέρη να γρατζουνίσει.

2
Για να δώσετε μια εναλλακτική στη γάτα σας, θα πρέπει να βρείτε κάτι που να μπορεί να το γρατζουνίζει χωρίς να σας ενοχλεί. Μια καλή εναλλακτική είναι το ονυχοδρόμιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα αγοράσετε ένα ονυχοδρόμιο αρκετά στέρεο ώστε να αντέχει μια ενήλικη γάτα που ασκείται πάνω του. Εάν αρχίσει να ταλαντεύεται, να είστε βέβαιοι ότι θα το θυμάται και θα το αποφεύγει. Ξεκινήστε τοποθετώντας το ονυχοδρόμιο κοντά σε ένα σημείο όπου φυσιολογικά γρατζουνάει, και εάν τη δείτε να ετοιμάζετε να γρατζουνίσει κάτι διαφορετικό από το ονυχοδρόμιό της, καθοδηγήστε τη ήπια στη σωστή κατεύθυνση. Ανταμείψτε τη με λιχουδιές όταν κάνει τη σωστή επιλογή.

3
Εάν δεν μπορείτε να την παρακολουθείτε συνεχώς και αυτή επιμένει να γρατζουνάει ένα συγκεκριμένο έπιπλο, προσπαθήστε να καλύψετε το συγκεκριμένο σημείο με κάτι που δεν θα της αρέσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης ώστε να κάνετε την επιφάνεια κολλώδη. Ή, τοποθετήστε αλουμινόχαρτο για να κάνετε την επιφάνεια μη βολική.

4
Μπορούν να ειπωθούν πολλά, κυρίως αρνητικά, για την επίπληξη στις γάτες, τόσο τη λεκτική όσο και τη σωματική. Ωστόσο, εάν πραγματικά πρέπει να δώσετε ένα αυστηρό σήμα στη γάτα σας ότι το γρατζούνισμα συγκεκριμένων σημείων δεν επιτρέπετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι για τον ψεκασμό νερού. Ένα σύντομο ψέκασμα νερού δεν θα τη βλάψει, αλλά θα της δώσει ένα σαφές και γρήγορο μήνυμα ότι το γρατζούνισμα του συγκεκριμένου αντικειμένου δεν είναι ανεκτό.

5
Να έχετε υπομονή. Οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας, και πιθανότατα θέλετε να σταματήσει να καταστρέφει τα έπιπλά σας αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, εάν πιέσετε πολύ τα πράγματα και θυμώσετε, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας, και όχι προς το καλύτερο. Εάν τα προβλήματα με το γρατζούνισμα συνεχιστούν, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, καθώς τη συμπεριφορά της γάτας σας μπορεί να επηρεάζουν άλλες υποκείμενες παθήσεις.

Αν έχετε περισσότερες οδηγίες για αποφυγή του γρατζουνίσματος ή ιστορίες με τη γάτα σας και κατεστραμμένα έπιπλα, μοιραστείτε τις μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook!

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)