Πέντε οδηγίες για να σταματήσετε το γρατζούνισμα των επίπλων από τη γάτα

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Υπάρχουν πολλές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του γρατζουνίσματος μιας γάτας, οπότε για να σας βοηθήσουμε, έχουμε επιλέξει τις πέντε καλύτερες. Αν έχετε περισσότερες οδηγίες, είστε ελεύθεροι να τις μοιραστείτε μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook!

1
Δεν μπορείτε να τη σταματήσετε να γρατζουνάει, οπότε μην προσπαθήσετε. Οι γάτες γρατζουνάνε για διάφορους λόγους. Ένας είναι η άσκηση, ενώ ένας άλλος είναι το μαρκάρισμα της περιοχής τους. Έχουν μικρούς αδένες στις πατούσες τους, που αφήνουν μια μυρωδιά που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Ένας τρίτος λόγος είναι ότι έχει ωραία αίσθηση. Αντί να προσπαθείτε να σταματήσετε τη γάτα σας να γρατζουνάει, χρησιμοποιείστε την ενέργειά σας για να τη βοηθήσετε να βρει περισσότερο κατάλληλα μέρη να γρατζουνίσει.

2
Για να δώσετε μια εναλλακτική στη γάτα σας, θα πρέπει να βρείτε κάτι που να μπορεί να το γρατζουνίζει χωρίς να σας ενοχλεί. Μια καλή εναλλακτική είναι το ονυχοδρόμιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα αγοράσετε ένα ονυχοδρόμιο αρκετά στέρεο ώστε να αντέχει μια ενήλικη γάτα που ασκείται πάνω του. Εάν αρχίσει να ταλαντεύεται, να είστε βέβαιοι ότι θα το θυμάται και θα το αποφεύγει. Ξεκινήστε τοποθετώντας το ονυχοδρόμιο κοντά σε ένα σημείο όπου φυσιολογικά γρατζουνάει, και εάν τη δείτε να ετοιμάζετε να γρατζουνίσει κάτι διαφορετικό από το ονυχοδρόμιό της, καθοδηγήστε τη ήπια στη σωστή κατεύθυνση. Ανταμείψτε τη με λιχουδιές όταν κάνει τη σωστή επιλογή.

3
Εάν δεν μπορείτε να την παρακολουθείτε συνεχώς και αυτή επιμένει να γρατζουνάει ένα συγκεκριμένο έπιπλο, προσπαθήστε να καλύψετε το συγκεκριμένο σημείο με κάτι που δεν θα της αρέσει. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης ώστε να κάνετε την επιφάνεια κολλώδη. Ή, τοποθετήστε αλουμινόχαρτο για να κάνετε την επιφάνεια μη βολική.

4
Μπορούν να ειπωθούν πολλά, κυρίως αρνητικά, για την επίπληξη στις γάτες, τόσο τη λεκτική όσο και τη σωματική. Ωστόσο, εάν πραγματικά πρέπει να δώσετε ένα αυστηρό σήμα στη γάτα σας ότι το γρατζούνισμα συγκεκριμένων σημείων δεν επιτρέπετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι για τον ψεκασμό νερού. Ένα σύντομο ψέκασμα νερού δεν θα τη βλάψει, αλλά θα της δώσει ένα σαφές και γρήγορο μήνυμα ότι το γρατζούνισμα του συγκεκριμένου αντικειμένου δεν είναι ανεκτό.

5
Να έχετε υπομονή. Οι γάτες είναι πλάσματα της συνήθειας, και πιθανότατα θέλετε να σταματήσει να καταστρέφει τα έπιπλά σας αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, εάν πιέσετε πολύ τα πράγματα και θυμώσετε, αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας, και όχι προς το καλύτερο. Εάν τα προβλήματα με το γρατζούνισμα συνεχιστούν, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, καθώς τη συμπεριφορά της γάτας σας μπορεί να επηρεάζουν άλλες υποκείμενες παθήσεις.

Αν έχετε περισσότερες οδηγίες για αποφυγή του γρατζουνίσματος ή ιστορίες με τη γάτα σας και κατεστραμμένα έπιπλα, μοιραστείτε τις μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook!

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Ξηρή τροφή για Νεαρές Ενήλικες Γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Καινοτόμος διατροφή που αποδεδειγμένα βοηθά τις ενήλικες γάτες να διατηρούνται υγιείς και  σε εξαιρετική φόρμα μετά τη στείρωση και με ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων συστατικών για την υποστήριξη της υγείας του ουροποιητικού.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten τροφή με Κοτόπουλο

  ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ
 • Hill's Science Plan Sterilised Cat Ξηρή Τροφή για Ενήλικες Γάτες

  <p>Οι στειρωμένες γάτες έχουν πάνω από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες και να υποφέρουν από προβλήματα του ουροποιητικού. Η Hill's™<span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sterilised Cat Young Adult έχει σχεδιαστεί για να καλυψει τις ανάγκες των στειρωμένων γατών. Σχεδιασμέμη με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και μια μοναδική σύνθεση διαχείρησης βάρους.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sensitive Stomach & Skin Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Sensitive Stomach & Skin παρέχει μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή για τα ευαίσθητα πεπτικά συστήματα και για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και του τριχώματος.</p><ul><li>Αυξημένα επίπεδα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων για υγιές δέρμα και τρίχωμα.</li><li>Ειδικό μείγμα ινών που υποστηρίζει την υγεία του εντέρου</li><li>Θρέφει το δέρμα και αναπληρώνει τα φυσικά του έλαια</li><li>Κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά οφέλη</li><li>Χωρίς συνθετικά χρώματα, ενισχυτικά γεύσης, ή συντηρητικά.</li></ul><p>100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ</p><p>* Για τη ποιότητα τη συνέπεια και τη γεύση , ή τα χρήματά σας πίσω.</p><ul><br></ul>