Φροντίστε τον σκύλο σας για μια ζωή - όχι μόνο τα Χριστούγεννα  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Σε όλους αρέσει μια μικρή λιχουδιά πότε-πότε. Και ειδικά τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα. Όμως, αν και είναι δελεαστικό να δώσετε στον σκύλο σας κάποια αποφάγια από το τραπέζι, πολλές δημοφιλείς γιορτινές λιχουδιές μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνες για την υγεία του. Ενώ μια απλή φέτα γαλοπούλας μπορεί να μη φαίνεται υπερβολική, για μια γάτα αυτό θα μπορούσε να ισοδυναμεί με εφτά φέτες γαλοπούλας στον άνθρωπο!

Να δώσετε λιχουδιά ή να μην δώσετε;

Κάποιοι σκύλοι είναι πολύ καλοί στο να ζητιανεύουν φαγητό και να φέρονται σαν να είναι νηστικοί για μέρες! Αλλά αυτό που συχνά θέλουν είναι απλώς η προσοχή σας, όχι ένα μέρος του εορταστικού σας πιάτου. Επομένως, προσπαθήστε να παίξετε ή να πάτε μια βόλτα με τον σκύλο σας παρά να μοιραστείτε το γεύμα σας. Το τάισμα του σκύλου σας με υπολείμματα φαγητού από το τραπέζι όχι μόνο ενθαρρύνει κακές συνήθειες – και το να έχετε τον σκύλο σας στο τραπέζι, ειδικά όταν έχετε επισκέπτες, μπορεί να είναι απαγορευτικό, αλλά το τάισμα με ανθρώπινη τροφή γενικά μπορεί να έχει δυσμενή επίδραση στην υγεία του σκύλου σας σας. Επομένως μη φοβηθείτε να ζητήσετε από τους ευγενείς επισκέπτες σας να μη τον ταΐζουν με υπολείμματα φαγητού από το τραπέζι ή να του δίνουν το λάθος τύπο λιχουδιάς.

Προσέξτε τη σοκολάτα!

Το να επιτρέπετε στο σκύλο σας να τρώει γλυκίσματα που προορίζονται για ανθρώπους, μπορεί να διαταράξει το πεπτικό του σύστημα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι η σοκολάτα, που είναι το πιο σύνηθες τρόφιμο που προκαλεί τοξικές επιδράσεις στους σκύλους. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Κτηνιατρικών Δηλητηριάσεων δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα κάθε χρόνο για δηλητηριάσεις από σοκολάτα. Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί το πόση ακριβώς σοκολάτα θα πρέπει να καταναλωθεί από το σκύλο πριν παρουσιαστούν προβλήματα, καθώς αυτό εξαρτάται από τον τύπο της σοκολάτας. Η καλής ποιότητας σοκολάτα, με υψηλό ποσοστό σε κακάο, τείνει να είναι η πιο επικίνδυνη για τους σκύλους, ενώ η άγλυκη σοκολάτα ζαχαροπλαστικής και το κακάο σε σκόνη είναι επίσης πιο τοξικά για τους σκύλους από την τυπική σοκολάτα γάλακτος. Το τοξικό συστατικό της σοκολάτας είναι η θεοβρωμίνη. Καθώς η θεοβρωμίνη μεταβολίζεται αργά, το να δίνουμε μικρές ποσότητες κάθε μέρα μπορεί να είναι το ίδιο επιβλαβές με το να δώσουμε πολύ σοκολάτα μονομιάς.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλες λιχουδιές που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες για την πέψη του σκύλου, για παράδειγμα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και συγκεκριμένα λαχανικά περιέχουν ουσίες που μπορεί να είναι τοξικές για τους σκύλους και μπορούν να προκαλέσουν μια μορφή αναιμίας. Και να θυμάστε, δεν είναι μόνο η ωμή μορφή αυτών των λαχανικών που θα πρέπει να αποφεύγετε να ταΐζετε το σκύλο σας, καθώς ο ζωμός και οι σάλτσες που καλύπτουν ένα γεύμα μπορεί επίσης να περιέχουν αυτά τα συστατικά. Επιπλέον θα πρέπει να προσέχετε και κάποιες άλλες λιχουδιές που είναι επιβλαβείς για την πέψη του σκύλου, όπως τα σταφύλια και οι σταφίδες.

Η σωστή διατροφή στη σωστή ποσότητα

Παρότι συχνά νιώθουμε ένοχοι που το παρακάναμε με τα πλούσια φαγητά κατά την εορταστική περίοδο, δεν πρέπει να ακολουθούμε αυτή την τακρική για τα κατοικίδιά μας. Το να ταΐζετε υπερβολικά τον σκύλο σας ή να του δίνετε ανθυγιεινά σνακ τα Χριστούγεννα, θα του προσθέσουν επιπλέον κιλά, τα οποία μπορεί να καταλήξουν σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιας σοβαρής παθολογικής κατάστασης όπως διαβήτη, αρθρίτιδα ή καρδιακά προβλήματα. 

Ακόμη, με τόσους ανθρώπους στο σπίτι, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι πάρα πολύ αγχωτικά για τους σκύλους. Για να ελαχιστοποιήσετε την ενόχληση, διατηρήστε την ρουτίνα του, καθώς επίσης και την επακριβώς ισορροπημένη διατροφή του, όπως η Science Plan™ της Hill's™ . Μια κροκέτα Science Plan της Hill's πολύ καλύτερη από μια λιχουδιά και πολύ καλύτερη γι' αυτόν. Μπορείτε επίσης να ανταμείψετε τον σκύλο σας ΄δημιουργώντας ποικιλία στο φαγητό του, συνδυάζοντας νωπή και ξηρά τροφή και αλλάζοντας πότε πότε την γεύση. Παρόλα αυτά, διατηρήστε τις προτεινόμενες καθημερινές ποσότητες. Το εύρος της Science Plan της Hill's διαθέτει πολλές διαφορετικές γευστικές ποικιλίες που είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους σκύλου σας. Κι αν δεν του αρέσει, τότε θα σας επιστρέψουμε τα χρήματά σας - εγγυημένα!

Οπότε σκεφτείτε πριν κεράσετε. Μπορεί να επιτρέψετε στον εαυτό σας να φάει μια κρεατόπιτα, αλλά μην δώσετε μία στο σκύλο σας - θα καλύψει περισσότερο από το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων!

Σχετικά Άρθρα