Η ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ

Η ώρα του γεύματος είναι κάτι παραπάνω από μια απλή καθημερινή συνήθεια για το κατοικίδιό σας — πρόκειται για μια ιδιαίτερη εμπειρία, στην οποία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις του.

Είτε πρόκειται για μια συνταγή ευεξίας για καθημερινή υγεία είτε για μια διαιτητική σύνθεση όπου η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, η τροφή είναι αποτελεσματική μόνο αν το κατοικίδιό σας θέλει να τη φάει. Γι' αυτό η Hill’s ακολουθεί μια επιστημονική προσέγγιση σε όλους τους παράγοντες που καθιστούν το γεύμα του κατοικιδίου σας μια ικανοποιητική εμπειρία.

Οι ειδικοί πάντα έχουν τον τελευταίο λόγο

Κάθε τροφή που αναπτύσσουμε, αξιολογείται από τους σκύλους και τις γάτες μας στο Pet Nutrition Centre (PNC). Οι «συνάδελφοι» μας από το ζωικό βασίλειο παίρνουν τη δουλειά τους πολύ σοβαρά, όπως και θα έπρεπε, γιατί οι προτιμήσεις τους καθορίζουν τις γεύσεις που επιλέγουμε.

πορτοκαλί γάτα τρώει βρεγμένο φαγητό

Εκτός από απέραντη αγάπη και παιχνίδι, αυτά τα κατοικίδια έχουν και διάφορα πολύ σημαντικά καθήκοντα, όπως να μας λένε πώς οι τροφές μας επηρεάζουν ένα κατοικίδιο, από τη μουσούδα έως την ουρά του. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Τα αρώματα που δελεάζουν σκύλους και γάτες
  • Τις γεύσεις και τις υφές που λατρεύουν τα κατοικίδια
  • Το σωστό μέγεθος και σχήμα κάθε τροφής μας

Ας κερδίσει η τροφή με την καλύτερη γεύση

Κάθε προφίλ γεύσης που δημιουργούμε υποβάλλεται σε μια σειρά αξιολογήσεων από τους σκύλους και τις γάτες μας στο PNC, προκειμένου να διαπιστώσουμε τις προτιμήσεις τους. Παρουσιάζουμε σε κάθε ομάδα σκύλων και γατών διαφορετικές τροφές και παρατηρούμε ποια επιλέγουν. Καταγράφουμε την ποσότητα κάθε τροφής που καταναλώνει κάθε κατοικίδιο και χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε με σιγουριά ποια τροφή προτίμησαν περισσότερο.

ψητά του λόφου σε ένα λευκό μπολ

Κατανοώντας την επιστήμη της γεύσης

Η ομάδα των ειδικών μας εργάζεται για να διασφαλίζει ότι όλες οι τροφές μας προσφέρουν διατροφή που απευθύνεται στις οξείες αισθήσεις των σκύλων και των γατών. Απασχολούμε μια ομάδα ειδικών που δοκιμάζουν διαρκώς νέους συνδυασμούς αρώματος και γεύσης για να δημιουργήσουν τις πιο ελκυστικές γεύσεις τροφής για κατοικίδια.

Αναζητούμε συστατικά που συνδυάζουν τη διατροφή υψηλής ποιότητας με τις γεύσεις που λατρεύουν τα κατοικίδια. Ορισμένα παραδείγματα είναι:

εικόνα κοτόπουλου υψηλής ποιότητας
Κοτόπουλο
εικόνα βοείου κρέατος υψηλής ποιότητας
Βοδινό
εικόνα αρνιού υψηλής ποιότητας
Αρνί
εικόνα σολομού υψηλής ποιότητας
Σολομός
εικόνα των καρότων
Καρότα
εικόνα των πατατών
Πατάτες
δοχείο υγιούς λαδιού
Έλαια και λιπαρά

Ούτε λίγο ούτε πολύ.

Παρασκευάζουμε όλες τις τροφές μας με μια ακριβή ισορροπία θρεπτικών ουσιών για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών της υγείας τους, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, του μεγέθους και των ιδιαίτερων αναγκών τους.

κοντινή εικόνα της μύτης του σκύλου

Αποκωδικοποιώντας το άρωμα

Το άρωμα της τροφής μπορεί να καθορίσει το ενδιαφέρον ενός σκύλου ή μιας γάτας προτού καν πλησιάσει το μπολ.

Μία μόνο τροφή κατοικιδίου μπορεί να έχει έως και 200 διαφορετικά μόρια γεύσης/αρώματος. Υπό καλές συνθήκες, η μύτη του ανθρώπου μπορεί να εντοπίσει μόνο 15-20 από αυτά. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές, στο υπερσύγχρονο εργαστήριό μας έχουμε τη δυνατότητα να αναλύουμε πολύπλοκες γεύσεις και αρώματα σε μοριακό επίπεδο, ώστε να κατανοήσουμε τη διατροφική εμπειρία από τη σκοπιά των κατοικιδίων.

Το Αρωματόγραμμα:
Δίνοντας νόημα στην οσμή

Για να είμαστε σε θέση να συγκρίνουμε και να αναπαράγουμε διαφορετικά προφίλ αρωμάτων, πρέπει πρώτα να μπορούμε να τα περιγράψουμε. Η ομάδα αξιολόγησής μας χρησιμοποιεί μια ακριβή γλώσσα για να διακρίνει τις διαφορετικές αρωματικές ιδιότητες. Με τη βοήθεια περιγραφικών λέξεων όπως «ψημένο» και «κρεατένιο», δημιουργούμε ένα εξεζητημένο προφίλ γεύσεων που ονομάζουμε αρωματόγραμμα.

Κάθε αρωματόγραμμα λειτουργεί σχεδόν σαν ένα «δαχτυλικό αποτύπωμα γεύσης» μιας συγκεκριμένης τροφής. Πραγματοποιώντας γευστικές δοκιμές με κατοικίδια και συγκρίνοντας αυτά τα προφίλ, κατανοούμε καλύτερα ποια αρέσουν και ποια δεν αρέσουν σε σκύλους και γάτες.

Υφή

Η σωστή γεύση απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις και οι φυσικές ιδιότητες της τροφής αυτής καθαυτής παίζουν σημαντικό ρόλο για το γεύμα του κατοικιδίου σας.

μπολ με τροφές υγρού λόφου

Υγρή τροφή και τροφές σε μορφή μαγειρεμένου γεύματος

Αλεσμένες, κιμάς, πατέ ή σε μορφή μαγειρεμένου γεύματος, οι υγρές τροφές κατοικιδίων αποτελούν ένα εξαιρετικό γεύμα χάρη στην ικανοποιητική υφή και το έντονο άρωμά τους. Σερβίρετέ τις ως μεμονωμένο πιάτο ή ως μια γευστική προσθήκη σε ξηρή τροφή.

Αγοράστε υγρές
τροφές

Για σκύλουςΓια γάτες

Αγοράστε τροφή σε μορφή μαγειρεμένου γεύματος

Για σκύλους Για γάτες

Σχεδιάζοντας μια καλύτερη κροκέτα

εικόνα διαφορετικών σχημάτων

Το σχήμα της κροκέτας σχεδιάζεται λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά την κατανάλωση τροφής και την αποτελεσματικότητα

εικόνα υφής κροκέτας

Η υφή παίζει επίσης ρόλο και στα κατοικίδια αρέσει να δαγκώνουν και να μασούν τις κροκέτες με διαφορετικούς τρόπους

εικόνα διαφορετικών μεγεθών

Το μέγεθος της κροκέτας είναι σημαντικό, ειδικά για τους σκύλους, όπου όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερη αναλογικά με το μέγεθος του σκύλου

Τι έχει σημασία τελικά: ευτυχισμένα, υγιή κατοικίδια

Προτού οποιοδήποτε προϊόν της Hill’s καταλήξει στο μπολ του κατοικιδίου σας, έχει ήδη υποβληθεί σε πολυάριθμες αξιολογήσεις και ελέγχους ποιότητας — από τους διατροφολόγους, τους κτηνιάτρους, τους διαιτολόγους, τους επιστήμονες τροφίμων και τα οξυδερκή κατοικίδιά μας — για να διασφαλιστεί ότι η ώρα του γεύματος είναι πάντα μια ικανοποιητική εμπειρία για τον τριχωτό σας φίλο.

Δείτε τι πιστεύει το κατοικίδιό σας