Πώς και πότε να ταΐζετε την ώριμη γάτα σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Είναι σημαντικό να ταΐζετε την ώριμη γάτα σας με τη σωστή ποσότητα τροφής σε σωστά χρονικά διαστήματα. Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς οι ανάγκες σίτισης διαφέρουν σημαντικά από τη μια γάτα στην άλλη. Οι οδηγοί σίτισης στην κονσέρβα ή στη συσκευασία της τροφής αποτελούν απλώς ένα σημείο εκκίνησης. Είναι σημαντικό για την υγεία της γάτας σας να παρακολουθείτε τακτικά τη φυσική της κατάσταση και να προσαρμόζετε ανάλογα την ποσότητα τροφής.

Για να διατηρήσετε την ώριμη γάτα σας υγιή, η Hill's συστήνει τα ακόλουθα απλά βήματα με αυτή τη σειρά:

 • Ζυγίστε τη γάτα σας
 • Ταΐστε την βάσει του οδηγού σίτισης και τις συμβουλές του κτηνίατρου.
 • Αξιολογήστε τη φυσική κατάσταση της γάτας σας, χρησιμοποιώντας το σύστημα βαθμολόγησης φυσικής κατάστασης, κάθε δύο με τρεις εβδομάδες για τους πρώτους έξι μήνε.
 • Προσαρμόστε ανάλογα την ποσότητα που ταΐζετε
 • Επαναλάβετε

Αλλάζοντας τροφή

Αν αλλάζετε την τροφή της γάτας σας με την Hill's Science Plan Feline Mature Adult Active Longevity, να την εισάγετε σταδιακά σε μια περίοδο 7-ημερών. Να το κάνετε μέσω της ανάμιξης της προηγούμενης τροφής με αυξανόμενες αναλογίες της νέας τροφής, μέχρις ότου υπάρχει μόνο τροφή Science Plan. Θα έχει στη συνέχεια την ικανότητα να απολαμβάνει πλήρως τη γεύση και τα οφέλη της ανώτερης διατροφής που παρέχεται από την Science Plan Feline Mature Adult Active Longevity. Εσείς και ο κτηνίατρός σας: Ο κτηνίατρός σας είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών σχετικά με την υγεία και την ευημερία της ώριμης γάτας σας. Ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας συμβουλεύει τακτικά για το βάρος της γάτας σας επειδή η επίτευξη και διατήρηση ενός ιδανικού βάρους όχι μόνο μειώνει ορισμένους κινδύνους για την υγεία, αλλά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ενεργητική, μακροχρόνια και υγιή ζωή.

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας ποια από τις τρεις αυτές μεθόδους σίτισης είναι η καλύτερη για την ώριμη γάτα σας:

Ελεύθερη Επιλογή: Η γάτα σας έχει συνέχεια διαθέσιμη τροφή. 
Χρονο-περιορισμένη Σίτιση: Η τροφή είναι διαθέσιμη στη γάτα σας για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. 
Σίτιση με Γεύματα: Μια μετρημένη ποσότητα τροφής είναι διαθέσιμη στη γάτα σας σε ειδικές ώρες γευμάτων κάθε μέρα. Νερό: Η ώριμη γάτα σας πρέπει να έχει αρκετό φρέσκο νερό συνέχεια. Η απουσία νερού για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην υγεία της γάτας σας. Λιχουδιές & μεζεδάκια: Αν και είναι δελεαστικό να τους δίνετε αποφάγια, αυτό δεν παρέχει στη γάτα σας τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα κεράσματα, καθώς η υπερβολική λήψη τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και κακή διατροφή.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Ideal Balance™ Feline Mature Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Mature Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Mature Adult 7+ τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  Προηγμένη τεχνολογία φυτικών ινών βοηθά στη μείωση των τριχομπαλών σε ενήλικες γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι
 • HILL'S SCIENCE PLAN Oral Care Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία (πέτρα). Με αντιοξειδωτικά και εξελιγμένη τεχνολογία στοματικής υγιεινής. Κατάλληλη για καθημερινή χορήγηση.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sterilised Mature Adult 7+ τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  Sterilised cats are over three times more likely to become overweight and suffer with urinary problems. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken is tailored to meet the needs of sterilised cats. Formulated with clinically proven antioxidants and a unique weight management formula.