Εμβολιασμός του κουταβιού σας έναντι νόσων

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Σημαντικά προβλήματα υγείας που χρήζουν εμβολιασμού

Ο εμβολιασμός του κουταβιού σας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του από αρκετές σημαντικές νόσους. Οι ακόλουθες νόσοι μπορεί να ακούγονται τρομακτικές, αλλά εάν διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα κάνει όλα τα εμβόλια που πρέπει, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτές.

Νόσος του Carre

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, διάρροια, υψηλό πυρετό, εμετό, πρησμένα μάτια και συνάχι. Μερικές φορές η μύτη και οι πατούσες μπορεί να σκληρύνουν και να εμφανίσουν σκασίματα ενώ, σε σοβαρά περιστατικά, μπορεί να παρατηρηθούν σπασμοί, κρίσεις ή παράλυση. Η νόσος μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Παρβοϊός του σκύλου

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από αιματηρή διάρροια. Άλλα συμπτώματα είναι ο εμετός, η ατονία, η κατάθλιψη και ο υψηλός πυρετός. Τα κουτάβια κάτω των 6 μηνών είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον ιό της παραγρίπης, ο οποίος μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Ηπατίτιδα σκύλων

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, κοιλιακό άλγος, επιληπτικές κρίσεις, εμετό και διάρροια. Τα μάτια μπορεί να φαίνονται μπλε. Κουτάβια κάτω των δώδεκα μηνών είναι περισσότερο ευάλωτα σε αυτή τη σοβαρή και απειλητική για τη ζωή τους ηπατική νόσο.

Λεπτοσπείρωση

Πρόκειται για βακτηριακή νόσο η οποία μεταδίδεται μέσω της επαφής με τα ούρα μολυσμένων ζώων. Μια μορφή της λεπτοσπείρωσης μπορεί να μεταδοθεί από τα ούρα άλλων σκύλων ενώ μια άλλη μορφή, γνωστή και ως νόσος του Weil, μεταδίδεται από τα ούρα αρουραίων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κατάθλιψη, υψηλό πυρετό, έντονη δίψα, λήθαργο, συχνοουρία, κοιλιακό άλγος, εμετό, αιματηρή διάρροια και ίκτερο. Εάν το κουτάβι σας έχει ίκτερο μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα του είναι κίτρινο – το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το άσπρο των ματιών ή στην εσωτερική πλευρά του μάγουλου. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η νόσος μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο εντός λίγων ωρών. Αυτή η μορφή λεπτοσπείρωσης μπορεί να μεταδοθεί και στους ανθρώπους.

Ιός παραγρίπης σκύλων

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια που προκαλεί τον βήχα kennel. Πρόκειται για ξηρό, δυνατό βήχα που μπορεί να είναι τόσο έντονος ώστε να ακούγεται σα να πνίγεται ο σκύλος.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>