Εμβολιασμός του κουταβιού σας έναντι νόσων

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Σημαντικά προβλήματα υγείας που χρήζουν εμβολιασμού

Ο εμβολιασμός του κουταβιού σας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του από αρκετές σημαντικές νόσους. Οι ακόλουθες νόσοι μπορεί να ακούγονται τρομακτικές, αλλά εάν διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα κάνει όλα τα εμβόλια που πρέπει, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για αυτές.

Νόσος του Carre

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, διάρροια, υψηλό πυρετό, εμετό, πρησμένα μάτια και συνάχι. Μερικές φορές η μύτη και οι πατούσες μπορεί να σκληρύνουν και να εμφανίσουν σκασίματα ενώ, σε σοβαρά περιστατικά, μπορεί να παρατηρηθούν σπασμοί, κρίσεις ή παράλυση. Η νόσος μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Παρβοϊός του σκύλου

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από αιματηρή διάρροια. Άλλα συμπτώματα είναι ο εμετός, η ατονία, η κατάθλιψη και ο υψηλός πυρετός. Τα κουτάβια κάτω των 6 μηνών είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στον ιό της παραγρίπης, ο οποίος μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Ηπατίτιδα σκύλων

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν βήχα, κοιλιακό άλγος, επιληπτικές κρίσεις, εμετό και διάρροια. Τα μάτια μπορεί να φαίνονται μπλε. Κουτάβια κάτω των δώδεκα μηνών είναι περισσότερο ευάλωτα σε αυτή τη σοβαρή και απειλητική για τη ζωή τους ηπατική νόσο.

Λεπτοσπείρωση

Πρόκειται για βακτηριακή νόσο η οποία μεταδίδεται μέσω της επαφής με τα ούρα μολυσμένων ζώων. Μια μορφή της λεπτοσπείρωσης μπορεί να μεταδοθεί από τα ούρα άλλων σκύλων ενώ μια άλλη μορφή, γνωστή και ως νόσος του Weil, μεταδίδεται από τα ούρα αρουραίων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κατάθλιψη, υψηλό πυρετό, έντονη δίψα, λήθαργο, συχνοουρία, κοιλιακό άλγος, εμετό, αιματηρή διάρροια και ίκτερο. Εάν το κουτάβι σας έχει ίκτερο μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα του είναι κίτρινο – το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το άσπρο των ματιών ή στην εσωτερική πλευρά του μάγουλου. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η νόσος μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο εντός λίγων ωρών. Αυτή η μορφή λεπτοσπείρωσης μπορεί να μεταδοθεί και στους ανθρώπους.

Ιός παραγρίπης σκύλων

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεταδοτική ασθένεια που προκαλεί τον βήχα kennel. Πρόκειται για ξηρό, δυνατό βήχα που μπορεί να είναι τόσο έντονος ώστε να ακούγεται σα να πνίγεται ο σκύλος.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.