Κάντε ένα Βαριεστημένο Σκύλο Παιχνιδιάρη, με Αυτά τα 6 Παιχνίδια

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Ανησυχείτε ότι ο σκύλος σας είναι σοβαρά βαριεστημένος; Οι σκύλοι είναι ενεργητικά πλάσματα με έντονη επιθυμία για παιχνίδι και κοινωνικοποίηση. Όταν παραμένουν χωρίς ασχολία για πάρα πολλή ώρα, οι σκύλοι βαριούνται, και ένας βαριεστημένος σκύλος είναι και δυστυχισμένος. Η αναγνώριση της βαριεστημάρας του σκύλου είναι κάτι σημαντικό για έναν καλό κηδεμόνα σκύλου, ενώ ένας καλός τρόπος για να τον ενεργοποιήσετε και πάλι είναι να παίζετε παιχνίδια μαζί του.

Δημιουργήστε ένα Εμπλουτισμένο Περιβάλλον

Είναι σημαντικό τα ζώα να παραμένουν ενεργά και να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους, κάτι που η σπουδαιότητά του αναγνωρίζεται κυρίως στους ζωολογικούς κήπους. Στους ζωολογικούς κήπους η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος που διατηρεί το ενδιαφέρον των ζώων ενεργό καλείται "εμπλουτισμένο" και αυτό το είδος περιβάλλοντος είναι απαραίτητο και στο σπίτι για τους σκύλους.

Το Ινστιτούτο Βιολογίας Smithsonian αναφέρει ότι "Ο εμπλουτισμός του περιβάλλοντος των ζώων περιλαμβάνει το σχεδιασμό καταλυμάτων που δίνουν ερεθίσματα και είναι κοντά στα φυσικά, τη στέγαση κατάλληλων κοινωνικών ομάδων στους ζωολογικούς κήπους και την εισαγωγή αντικειμένων, ήχων, οσμών ή άλλων ερεθισμάτων στο περιβάλλον των ζώων. Ο εμπλουτισμός του περιβάλλοντος έχει τόσο μεγάλη σημασία για την ευεξία των ζώων στο ζωολογικό κήπο όσο και η διατροφή και η κτηνιατρική φροντίδα. Στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο, ο εμπλουτισμός του περιβάλλοντος είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής φροντίδας των ειδών που έχουμε στη συλλογή μας".

Εσείς δίνετε νέα ερεθίσματα στον σκύλο σας; Εναλλάσσετε τα παιχνίδια που παίζετε μαζί του; Ακόμα και οι ενεργητικοί σκύλοι μπορεί να βαρεθούν, αν το πρόγραμμά τους γίνει ... ρουτίνα. Δείτε πέντε σημάδια ότι ο σκύλος σας είναι βαριεστημένος, καθώς και μια λίστα με παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε μαζί του με σκοπό να τον επανενεργοποιήσετε.

Τα σημάδια ενός βαριεστημένου σκύλου, και παιχνίδια για εμπλουτισμό και ψυχαγωγία

Αυξημένο Γάβγισμα

Αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας τελευταία γαβγίζει περισσότερο από το κανονικό, τότε πιθανά ο σκύλος σας απλά είναι βαριεστημένος. Το γάβγισμα χωρίς φανερή αιτία είναι ένας τρόπος που ο σκύλος μπορεί να ζητήσει την προσοχή του αφεντικού του, ακόμα και αν δεν γαβγίζει προς το μέρος του. Δείτε το σαν μια ήπια μορφή ξεσπάσματος.

Η εκπαίδευση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για παιχνίδι με το σκύλο σας. Μπορεί να νομίζετε ότι στο σκύλο σας δεν θα αρέσει η εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Στους σκύλους αρέσει να είναι συνεχώς απασχολημένοι και να έχουν μια δουλειά να κάνουν. Δώστε τους λοιπόν ... μίνι αποστολές. Πρώτα μάθετε στο σκύλο σας να μένει ακίνητος. Κατόπιν, ενώ ο σκύλος μένει στη θέση του, πετάξτε ένα παιχνίδι και αφήστε το να πέσει κάτω. Αφού περιμένετε λίγο, αφήστε τον σκύλο να φύγει από τη θέση του με όποια εντολή χρησιμοποιείτε ("εντάξει" ή "πήγαινε"). Όταν φθάσει στο παιχνίδι, κάντε τον να σας το φέρει πάλι. Επαναλάβετε αυτή την εξάσκηση πάλι και πάλι, και τότε ο βαριεστημένος σκύλος σας θα γίνει ένας όμορφα κουρασμένος σκύλος.

Αυξημένο Μάσημα

Οι βαριεστημένοι σκύλοι συχνά τείνουν να καταστρέφουν πράγματα. Αν το κάποτε αγγελικό κουτάβι σας αρχίζει να μασά τον καναπέ ή παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο, είναι ώρα να δράσετε για να σταματήσετε αυτή τη συμπεριφορά πριν γίνει προβληματική συνήθεια.

Η διελκυστίνδα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για να παίξετε με ένα σκύλο που του αρέσει να έχει κάτι στο στόμα του. Ωστόσο, πριν παίξετε οποιαδήποτε παιχνίδια περιλαμβάνουν μάσημα ή γενικά χρήση του ρύγχους, μην παραλείψετε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας για το τι μπορεί να φάει και τι όχι.

Επίσης, τα παιχνίδια που σχετίζονται με φαγητό είναι πολύ καλά για τους σκύλους που τους αρέσει να μασούν, αλλά προσέχετε να μην ταΐζετε υπερβολικά το σκύλο σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιείτε το φαγητό για να παίζετε με το σκύλο σας. Πρώτα, μπορείτε να αγοράσετε μια διαδραστική ταΐστρα για να κάνετε το σκύλο σας να δουλεύει σκληρά για τις λιχουδιές του. Επίσης δοκιμάστε να κρύβετε μικρές ποσότητες από κροκέτες σε ένα δωμάτιο και να αφήσετε το σκύλο σας να τις ανακαλύψει. Αν βρουν μια λιχουδιά, τότε μπορούν να την απολαύσουν!

Τρέξιμο σε Κύκλο

Jack Russell terrier chases tail from an overhead view.

Μήπως ο σκύλος σας ξαφνικά απόκτησε τη συνήθεια να κυνηγά την ουρά του; Ίσως τον βλέπετε να περπατά κυκλικά στο δωμάτιο; Ένας σκύλος που τρέχει σε κύκλους σημαίνει ότι έχει πολλή ενέργεια να κάψει.

Η άσκηση είναι η καλύτερη μορφή παιχνιδιού για έναν πολύ δραστήριο σκύλο. Παίζοντας με ένα Frisbee® ή με μια μπάλα που του πετάτε είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Άλλοι τρόποι για να κάψει ενέργεια είναι οι μεγάλες βόλτες ή ακόμα και το ζωηρό τρέξιμο. Εφόσον μένετε ενεργοί μαζί με τον σκύλο σας, οποιαδήποτε παιχνίδια απαιτούν σωματική δραστηριότητα θα έχουν αποτέλεσμα.

Κλαψούρισμα

Όπως και τα μωρά, έτσι και οι σκύλοι κλαίνε όταν χρειάζονται λίγο περισσότερο την προσοχή σας. Και επίσης, όπως τα μωρά, το κλάψιμό τους μπορεί να είναι ακαταμάχητο ή ακόμα και ενοχλητικό. Πριν παίξετε οποιαδήποτε παιχνίδια, κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε την κατάσταση συνολικά, για να την αναλύσετε. Ναι, ένας σκύλος που κλαψουρίζει μπορεί να είναι στενάχωρο θέαμα, αλλά γιατί κλαίει ο σκύλος σας; Είναι πολύ απλό: χρειάζεται εσάς. Όταν δείτε την κατάσταση με άλλο μάτι, το κλαψούρισμα γίνεται ξαφνικά πολύ λιγότερο ενοχλητικό, και θα κάνετε ότι μπορείτε για να καταπολεμήσετε τη βαρεμάρα του σκύλου σας.

Αλλά το ωραίο με ένα σκύλο που κλαψουρίζει είναι ότι αν του δείξετε την παραμικρή προσοχή παίζοντας μαζί του, θα τον ψυχαγωγήσετε τέλεια! Το κρυφτό είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε με τον σκύλο σας. Αν έχετε παιδιά, προτρέψτε τα να πάρουν και αυτά μέρος στο παιχνίδι. Πείτε σε κάποιο άτομο να κρυφτεί και μετά παροτρύνετε τον σκύλο σας να το βρει.

Σας Ακολουθεί

Η αδυναμία που σας έχει ήταν γνωστή, αλλά όχι και να σας ακολουθεί όλο το βράδυ. Ο σκύλος σας θέλει να είναι το δεξί σας χέρι. Οι σκύλοι είναι ζώα αγέλης, και εσείς είστε ο αρχηγός. Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος σας θα σας ακολουθεί μέχρι να του δώσετε κάτι άλλο να κάνει.

Για ένα σκύλο που σας ακολουθεί κατά πόδας με τις ώρες, γιατί δεν δοκιμάζετε ένα παιχνίδι όπως το γνωστό "Ο Σάιμον λέει". Ξεκινήστε με το σκύλο στη μία πλευρά του κήπου σε θέση "μείνε". Κατόπιν πηγαίνετε στην άλλη πλευρά του κήπου και δώστε στο σκύλο σας μια εντολή να εκτελέσει. Οι εύκολες εντολές είναι "κάτσε" ή "κάτω", αλλά αν θέλετε να το κάνετε πιο δύσκολο, δοκιμάστε το "έλα" για να έρθει ο σκύλος προς το μέρος σας και μετά "στοπ" για να σταματήσει εκεί που βρίσκεται. Όπως και με τα άλλα παιχνίδια για σκύλους βεβαιωθείτε να ανταμείβετε τον σκύλο σας και να τον επαινείτε ότι ακολουθεί πιστά τις εντολές του παιχνιδιού "Ο Σάιμον λέει". Αν ο σκύλος σας δεν εκτελέσει κάποια εντολή, υποχρεώστε τον να πάει πάλι στο σημείο έναρξης στον κήπο σας.

Μερικές από τις συμπεριφορές που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορεί να είναι και σημάδια κάποιου αδιάγνωστου προβλήματος υγείας. Αν έχετε κάποια ανησυχία σχετικά με τη νέα συμπεριφορά του σκύλου σας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας για να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα υγείας.

Αν δεν έχετε το χρόνο για να παίζετε παιχνίδια με το σκύλο σας, τότε βεβαιωθείτε να έχετε πολλά αντικείμενα-παιχνίδια που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί του όταν είστε πολύ απασχολημένος/η. Αν και δεν χρειάζεται να του δίνετε καινούργιο παιχνίδι κάθε φορά, καλό είναι να τα εναλλάσσετε, κρύβοντας μερικά, ώστε ακόμα και τα παλιά παιχνίδια να του φαίνονται καινούργια μετά από λίγο καιρό.

Και να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τη βαρεμάρα ενός σκύλου είναι να τον κρατάτε απασχολημένο. Οι τακτικές βόλτες και το παιχνίδι με το σκύλο σας θα τον κρατήσει ευτυχισμένο και ευχαριστημένο, και αυτό θα δώσει και σε σας χαρά.

Βιογραφικό συνεργάτη

Erin Ollila

Έριν Ολλάιλα

Η Έριν Ολλάιλα είναι λάτρης των κατοικιδίων και πιστεύει στη δύναμη των λέξεων και στο πώς ένα μήνυμα μπορεί να πληροφορεί, αλλά και ακόμα να μετασχηματίζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Τα γραπτά έργα της μπορείτε να τα βρείτε παντού στο διαδίκτυο και σε έντυπη μορφή. Επικοινωνήστε μαζί της στο Twitter @ReinventingErin ή μάθετε περισσότερα για αυτήν στον ιστότοπο http://erinollila.com.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>