Επιπτώσεις της κατανάλωσης ανθρώπινης τροφής στο βάρος του κατοικιδίου σας: Θερμιδικό ισοδύναμο στον άνθρωπο

Δημοσιεύθηκε από
λεπτά: Χρόνος διαβάσματος

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Όταν οι άνθρωποι ταΐζουν τα κατοικίδιά τους δείχνουν μεταξύ άλλων και την αγάπη τους για αυτά. Δυστυχώς, λόγω φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων, συχνά αντικαθιστούμε τις βόλτες, την ψυχαγωγία ή το παιχνίδι με λιχουδιές.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε πλέον μια κρίση παχυσαρκίας στις γάτες και τους σκύλους, όπως συμβαίνει και με τον άνθρωπο. Στην Ευρώπη, το 40% περίπου των γατών και των σκύλων αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερβολικού βάρους ή παχυσαρκίας. Και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία.

Καλύτερα να μην δίνετε καθόλου ανθρώπινη τροφή στα ζώα συντροφιάς, δεδομένου ότι πολλά από αυτά, όπως τα κρεμμύδια, η σοκολάτα, οι σταφίδες και ορισμένες γλυκαντικές ουσίες, είναι εξαιρετικά τοξικά για εκείνα. Όμως ακόμη και οι τροφές που δεν είναι τοξικές μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Αυτό που για έναν άνθρωπο 70 κιλών μοιάζει με μικρή ποσότητα, μπορεί να ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο γεύμα για μια γάτα ή έναν σκύλο!

Μην ταΐζετε τον σκύλο ή τη γάτα σας με αποφάγια από το τραπέζι, ειδικά αν προσπαθούν να χάσουν βάρος. Η επαιτεία είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται.

Η κατανάλωση σνακ μπορεί να αυξηθεί γρήγορα! Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις λιχουδιές και ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος σε έναν άνθρωπο.

 • Ένα κομμάτι τυρί μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή λιχουδιά. Για τις γάτες όμως ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο γεύμα.
 • Ένα μπισκότο ή ένα κομμάτι τυρί μπορεί να μοιάζει με μια μικρή λιχουδιά, ωστόσο για τον σκύλο αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο γεύμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ο κτηνίατρός σας έχει συστήσει τη χρήση τυριού ή άλλου ανθρώπινου σνακ για τη χορήγηση φαρμάκων, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις επιπλέον θερμίδες και να τις υπολογίσετε στο πλαίσιο της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης του σκύλου ή της γάτας σας. Να συμβουλεύεστε πάντα τον κτηνίατρό σας σε περίπτωση αποριών.

Μεταφραστής λιχουδιών

Ελέγχθηκε από τους Δρ Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA και Δρ Emma Milne BVSc FRCVS

Σχετικά άρθρα

Σχετικά προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>