Τα κουτάβια δεν συνοδεύονται από εγχειρίδιο οδηγιών

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Ένα νέο κουτάβι στο σπίτι είναι διασκεδαστικό και συναρπαστικό αλλά όπως και ένα νέο μωρό δεν έρχεται με οδηγίες χρήσης. Οπότε συγκεντρώσαμε κάποιες βασικές θεμελιώδεις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες.

Αγάπη και στοργή

Η μεταφορά στο σπίτι μπορεί να γεμίσει ενθουσιασμό το κουτάβι σας, αλλά μπορεί επίσης να το αναστατώσει. Για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί πρέπει να του δώσετε πολλή προσοχή, αγάπη και φροντίδα. Θα αναζητήσει την προσοχή και σε αυτό το στάδιο πρέπει να του δώσετε όσο περισσότερη μπορείτε. Πρέπει να το επαινείτε συνεχώς και να το φωνάζετε με το όνομά του. Δείξτε του ότι το αγαπάτε, αλλά συγχρόνως, αν κάνει κάτι που δεν είναι σωστό σταματήστε το με ένα απότομο ‘ΟΧΙ’

Puppies playing
 

Ήχοι και Μυρωδιές

Σε ορισμένα κουτάβια τους λείπουν οι μυρωδιές και οι ήχοι της οικογένειάς τους. Εάν το κουτάβι σας φαίνεται ανήσυχο ίσως αποδειχθεί χρήσιμη η χρήση ενός ειδικού σπρέι φερομόνης που ονομάζεται DAP (Dog Appeasing Pheromone), το οποίο δημιουργεί μια οικεία αίσθηση στο κουτάβι σας. Αλλά πρέπει να το χρησιμοποιείται σποραδικά και με φειδώ γιατί είναι σημαντικό το κουτάβι σας να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον του. Επίσης, μπορείτε να αφήσετε ανοιχτό το ραδιόφωνο δίπλα στο κρεβάτι του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Η ώρα του ύπνου

Ακριβώς όπως τα μωρά, τα κουτάβια χρειάζονται ύπνο, οπότε είναι σημαντικό να έχουν ένα ζεστό, ήσυχο μέρος για να ξεκουράζονται τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και το βράδυ. Η οικογενειακή ζωή μπορεί να είναι πολύ πιεστική για ένα μικρό κουτάβι, το οποίο χρειάζεται να απομονωθεί για λίγη ώρα. Τοποθετήστε το κρεβάτι του κάπου όπου θα αισθάνεται ασφάλεια. Συχνά στα κουτάβια αρέσει να κοιμούνται σε ένα καλυμμένο μέρος, οπότε ίσως είναι σκόπιμο να προτιμήσετε ένα κλουβάκι για κουτάβια. Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα ένα μαλακό κρεβατάκι και θα χρησιμεύει ως ασφαλές καταφύγιο όταν το κουτάβι σας αναζητά ηρεμία και ησυχία.

 

Τροφή για σκέψη

Όταν φέρετε για πρώτη φορά σπίτι το κουτάβι σας, είναι προτιμότερο να συνεχίσετε να του δίνετε την τροφή που έχει συνηθίσει να τρώει. Αλλά δεν είναι όλες οι τροφές ίδιες. Ορισμένες έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά από άλλες, οπότε ίσως είναι σκόπιμο να μεταβείτε σταδιακά στην τροφή που σας προτείνει ο κτηνίατρός σας. Θα χρειαστεί να το κάνετε σε μια περίοδο πέντε έως επτά ημερών, και θα σας συμβουλεύσει σχετικά ο κτηνίατρός σας, αλλά ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακατέψετε τη νέα τροφή με την παλιά σε αυξανόμενες ποσότητες μέχρι να αντικαταστήσετε πλήρως την παλιά τροφή. (διαβάστε περισσότερα για τη μετάβαση σε μια νέα τροφή)

 

Οι τροφές της Hill’s για κουτάβια

Οι τροφές της Hill’s είναι ειδικά διαμορφωμένες για να εξασφαλίσουν ότι το κουτάβι σας λαμβάνει τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Περιέχουν τη σωστή αναλογία όλων των βιταμινών και ιχνοστοιχείων για να βοηθήσουν τα κουτάβια να φθάσουν στη μέγιστη ανάπτυξη. Επίσης, περιέχει φυσικό DHA για καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης.

Υπέροχη γεύση και διαθέσιμη και σε ξηρά μορφή και σε κονσέρβα, το κουτάβι σας θα απολαύσει κάθε γεύμα Κάντε κλικ εδώ για πληροφορίες σχετικά με τις Hill'sτροφές κουταβιών.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

  • Ideal Balance™ Puppy with Fresh Chicken & Brown Rice

    <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Puppy είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κουταβιών έως και 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης.</p><p>  
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Large Breed Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <P>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υγιή σκελετική ανάπτυξη σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ανόργανων στοιχείων.</P> <P><BR><B>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ (Μέχρι 1 έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ