Πηγαίνοντας τον σκύλο σας στον κτηνίατρο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Μπορεί να είναι για ένα τακτικό έλεγχο, ένα εμβόλιο ή επειδή ο σκύλος σας είναι άρρωστος ή πληγωμένος, αλλά σταδιακά θα πρέπει να πηγαίνετε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο.

Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία για τον σκύλο σας. Θα υπάρχουν πολλές περίεργες εικόνες, μυρωδιές, ήχοι, άνθρωποι και ζώα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σκύλος σας θα έχετε μια άνετη και μη αγχωτική επίσκεψη στο γραφείο του κτηνίατρου.

Κανονίστε να τον πάτε μια καλή βόλτα πριν φύγετε για τον κτηνίατρο. Έτσι θα δώσετε την ευκαιρία στο σκύλο σας να ουρήσει· με τον τρόπο αυτό είναι λιγότερο πιθανά τα ατυχήματα στον κτηνίατρο. Εάν ο σκύλος σας είχε ήδη μια περίοδο άσκησης, θα είναι επίσης πιο ήρεμος και υπάκουος.

Χρησιμοποιήστε μια τσάντα/κλουβί μεταφοράς

Εάν ο σκύλος σας είναι αρκετά μικρός, εξετάστε την πιθανότητα να τον πηγαίνετε στον κτηνίατρο με ειδική τσάντα μεταφοράς, ακόμα και εάν συνήθως συμπεριφέρεται πολύ καλά με το λουρί. Η τσάντα μεταφοράς διασφαλίζει ότι δεν μπορεί να δαγκώσει, να γρατζουνίσει ή να προσπαθήσει να φύγει εάν τρομάξει. Θα προστατέψει επίσης το σκύλο σας από άλλα εριστικά κατοικίδια στην κτηνιατρική κλινική. Τέλος, εάν ο σκύλος νιώθει άρρωστος ή κουτσαίνει, το κλουβί θα είναι πιο εύκολο για αυτόν.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια μεταφορική τσάντα/κλουβί, διασφαλίστε ότι έχετε βάλει κάποιο υπόστρωμα μέσα. Κάποια παλιά ρούχα με τη μυρουδιά σας θα αποτελούσαν μια καλή επιλογή. Ο σκύλος σάς συσχετίζει με την ασφάλεια και την άνεση, και έτσι το να σας μυρίζει κοντά του θα τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα.

Όσο βρίσκεστε στην αίθουσα αναμονής, κρατήστε το σκύλο σας ήρεμο και υπό έλεγχο. Παρόλο που μπορεί να είναι ενθουσιασμένος που συναντά άλλα ζώα, ίσως είναι καλύτερο να τον κρατάτε δίπλα σας ή στην αγκαλιά σας. Να παρέχετε στο σκύλο σας τη φυσική σας προσοχή και να του μιλάτε σιγανά, ώστε να παραμένει χαλαρός.

Ρωτήστε εάν μπορείτε να βοηθήσετε

Όταν είναι η ώρα για να εξεταστεί ο σκύλος σας, ρωτήστε τον κτηνίατρο αν μπορείτε να βοηθήσετε κρατώντας το σκύλο σας. Οι κτηνίατροι και οι νοσηλεύτριες είναι πολύ έμπειροι στο να κρατάνε νευρικά και φοβισμένα ζώα και ξέρουν πως να αποφεύγουν τους τραυματισμούς των ιδίων και των ζώων που χειρίζονται. Οπότε μην ανησυχείτε, ο σκύλος σας βρίσκεται σε καλά χέρια.

Οι κτηνιατρικές κλινικές και νοσοκομεία μπορεί να είναι μέρη με πολύ κίνηση. Εάν χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να μιλήσετε στον κτηνίατρο για το σκύλο σας, προγραμματίστε το. Κλείστε ένα ραντεβού μεγαλύτερης διάρκειας εάν μπορείτε, ή μην πάτε τις ώρες αιχμής. Οι κτηνιατρικές κλινικές είναι συνήθως πολυσύχναστες νωρίς το πρωί ή νωρίς το απόγευμα, όταν οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στη δουλειά τους.

Να πηγαίνετε το σκύλο σας τακτικά στον κτηνίατρο για έλεγχο και ζύγισμα. Με τον τρόπο αυτό και ο σκύλος σας θα συνηθίσει στην εμπειρία και ο κτηνίατρος θα μάθει το σκύλο σας! Όσο συχνότερα βλέπει ο κτηνίατρος το σκύλο σας, τόσο καλύτερα θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>