Μερικοί βασικοί κανόνες

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Μερικοί βασικοί κανόνεςDog image


Καθώς το κουτάβι σας μεγαλώνει, τόσο θα θέλει να επιβεβαιώνει τον εαυτό του. Τα κουτάβια συχνά επιλέγουν την ώρα των γευμάτων ως πεδίο μάχης. Αλλά το να ενδώσετε αποτελεί λάθος. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι γνωρίζει ότι δεν θα ανταποκριθείτε σε κάθε του απαίτηση. Επίσης θα πρέπει να το κάνετε να αποδεχτεί ότι η ζωή συνεχίζεται γύρω του για εσάς και την υπόλοιπη οικογένεια. Για παράδειγμα, τα κουτάβια μπορεί να γίνουν πολύ κτητικά όσον αφορά την περιοχή τους ή το μπολ του φαγητού τους, και θα κάνουν φασαρία εάν κάποιος τα πλησιάσει ενώ τρώνε. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως δύσκολη και αντικοινωνική, οπότε θα πρέπει να τη σταματήσετε. Δεν είναι δύσκολο να το πετύχετε, αλλά χρειάζεται υπομονή. Ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα και το κουτάβι σας θα αποκτήσει τέλειους τρόπους στο τραπέζι.

 

Το κάτι παραπάνω

Βάλτε μια μικρή ποσότητα φαγητού στο μπολ του κατοικίδιού σας και απομακρυνθείτε. Όταν τελειώσει, επιστρέψτε στο μπολ και προσθέστε λίγο ακόμα. Αυτό θα τον βοηθήσει να περιμένει ανυπόμονα την προσέγγισή σας.

 

Κρατήστε τον χαρούμενο

Θα ξέρετε ότι είναι χαρούμενος όταν αρχίσει να κουνάει την ουρά του καθώς πλησιάζετε, αλλά τώρα θα πρέπει να τον κάνετε να συνηθίσει την προσέγγισή σας ενώ τρώει.

 

Όλα μαζί τώρα

Τώρα είστε έτοιμοι να του δώσετε όλο το γεύμα του μονομιάς. Σταθείτε ή καθίστε κοντά του και προσθέστε μια ιδιαίτερη λιχουδιά στο μπολ του καθώς τρώει. Μιλήστε του σιγανά και χαϊδέψτε τον καθώς αφήνετε την ανταμοιβή του στο μπολ. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μια στο τόσο, μέχρι το κουτάβι σας να νιώθει άνετα.

 

Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Το κουτάβι σας θα πρέπει να μάθει ότι οι άνθρωποι τριγύρω του, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά , μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Αλλά θα πρέπει να αποδεχτεί ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι απειλητική. Μπορείτε να τον βοηθήσετε με το να μιμείστε τη συμπεριφορά ενός παιδιού: προσπαθήστε να προχωρήσετε γρήγορα προς το μπολ του - στη συνέχεια αφήστε μια λιχουδιά σε αυτό. Σπρώξτε τον απαλά ενώ τρώει ή παίξτε με τα παιχνίδια του εκεί δίπλα - οτιδήποτε που θα μπορούσε να του αποσπάσει την προσοχή, αλλά αφήστε του μια λιχουδιά στο μπολ ως ανταμοιβή, κάθε φορά που συνεχίζει να τρώει ήρεμα. Αυτό, κάντε το συχνά, αλλά όχι σε κάθε γεύμα. Εάν το κουτάβι σας σταματήσει ενώ έχει μια μπουκιά στο στόμα, και γρυλίσει ή σας αγριοκοιτάξει, σταματήστε και προσπαθήστε μια άλλη φορά. Εάν αυτό συνεχιστεί, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από έναν εκπαιδευτή.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>