Προσέχοντας το βάρος του κουταβιού σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Παρακολουθώντας το βάρος του κουταβιού σας

Γνωρίζετε ότι ένα παχύσαρκο κατοικίδιο ορίζεται ως αυτό που είναι κατά 15% ή περισσότερο πάνω από το ιδανικό του βάρος; Αυτό μεταφράζετε σε μόλις 330 γραμμάρια για ένα μικροσκοπικό σκύλο όπως ένα Chihuahua, αλλά πάνω από 7,5 κιλά για ένα Rottweiler. Πολλοί ιδιοκτήτες απλά δεν αντιλαμβάνονται πόσο υπέρβαρο έχει γίνει το κατοικίδιό τους καθώς το λίπος αποτίθεται αργά.

Επιπλέον, σπάνια επισκέπτονται τον κτηνίατρό τους για να ζητήσουν βοήθεια για το πρόβλημα.

Το κουτάβι σας χρειάζεται περισσότερο φαγητό στη φάση της ανάπτυξης παρά όταν είναι πλέον ενήλικος σκύλος, αλλά ποτέ δεν πρέπει να το ταΐζετε όποτε σας ζητάει φαγητό. Ξεκινήστε με τρία έως τέσσερα γεύματα την ημέρα σε συγκεκριμένες ώρες. Πρέπει να αφήνετε το φαγητό για 15 λεπτά και μετά να απομακρύνετε ότι έχει απομείνει. Και όταν ξεκινάτε μια νέα τροφή, να δίνετε την συνιστώμενη ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας.

Για τις φυλές εκείνες που έχουν τάση για παχυσαρκία, ξεκινήστε με την ελάχιστη ποσότητα, ή ακόμα καλύτερα, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Να θυμάστε ότι ο οδηγός σίτισης είναι ακριβώς αυτό, μόνο ένας οδηγός.Το κουτάβι σας είναι μοναδικό και πρέπει να του συμπεριφέρεστε ανάλογα. Ένας απλός έλεγχος παχυσαρκίας που μπορείτε να κάνετε είναι να χαϊδέψετε απαλά τα πλευρά για να εκτιμήσετε το υποδόριο λίπος. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε τα πλευρά με τα δάκτυλά σας. Εάν το κουτάβι είναι υπέρβαρο θα δυσκολευτείτε να πιάσετε τα πλευρά του. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για το βάρος του κουταβιού σας, κλείστε ένα ραντεβού στον κτηνίατρό σας. Μπορεί να σας προσφέρει δωρεάν έλεγχο βάρους για το πρώτο έτος. Γενικά, πρέπει να πηγαίνετε το κουτάβι σας για έλεγχο του βάρους μια φορά το μήνα και τα αποτελέσματα πρέπει να απεικονίζονται σε μια ειδική καμπύλη ανάπτυξης.

 

Λίγα λόγια για τις παραξενιές στο φαγητό

Χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, τα κουτάβια που είναι επιλεκτικά στο φαγητό τους είναι παραχαϊδεμένα από τους ιδιοκτήτες τους. Εκτός από το περιστασιακό κέρασμα, το μόνο που πρέπει να δίνεται στο κουτάβι σας είναι το φαγητό που έχετε φτιάξει ειδικά για αυτό. Μην αποκτήσετε τη συνήθεια να το ταΐζετε από το φαγητό σας γιατί κινδυνεύετε να αποκτήσει ιδιοτροπίες στο φαγητό.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 6+ Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult 5 Active Longevity™ Large Breed με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για τη διατήρηση της κινητικότητας, της καλής μυϊκής μάζας και της υγείας των οργάνων σε μεγαλόσωμους σκύλους. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και L-καρνιτίνη.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Medium Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  <P>Η <span class='nowrap'>Science Plan</span><SUP>TM </SUP>Canine Mature Adult 7 Active Longevity<SUP>TM</SUP> Medium με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την κινητικότητα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη από φυσικές πηγές.</P> <P>