Προσέχοντας το βάρος του κουταβιού σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Παρακολουθώντας το βάρος του κουταβιού σας

Γνωρίζετε ότι ένα παχύσαρκο κατοικίδιο ορίζεται ως αυτό που είναι κατά 15% ή περισσότερο πάνω από το ιδανικό του βάρος; Αυτό μεταφράζετε σε μόλις 330 γραμμάρια για ένα μικροσκοπικό σκύλο όπως ένα Chihuahua, αλλά πάνω από 7,5 κιλά για ένα Rottweiler. Πολλοί ιδιοκτήτες απλά δεν αντιλαμβάνονται πόσο υπέρβαρο έχει γίνει το κατοικίδιό τους καθώς το λίπος αποτίθεται αργά.

Επιπλέον, σπάνια επισκέπτονται τον κτηνίατρό τους για να ζητήσουν βοήθεια για το πρόβλημα.

Το κουτάβι σας χρειάζεται περισσότερο φαγητό στη φάση της ανάπτυξης παρά όταν είναι πλέον ενήλικος σκύλος, αλλά ποτέ δεν πρέπει να το ταΐζετε όποτε σας ζητάει φαγητό. Ξεκινήστε με τρία έως τέσσερα γεύματα την ημέρα σε συγκεκριμένες ώρες. Πρέπει να αφήνετε το φαγητό για 15 λεπτά και μετά να απομακρύνετε ότι έχει απομείνει. Και όταν ξεκινάτε μια νέα τροφή, να δίνετε την συνιστώμενη ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας.

Για τις φυλές εκείνες που έχουν τάση για παχυσαρκία, ξεκινήστε με την ελάχιστη ποσότητα, ή ακόμα καλύτερα, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Να θυμάστε ότι ο οδηγός σίτισης είναι ακριβώς αυτό, μόνο ένας οδηγός.Το κουτάβι σας είναι μοναδικό και πρέπει να του συμπεριφέρεστε ανάλογα. Ένας απλός έλεγχος παχυσαρκίας που μπορείτε να κάνετε είναι να χαϊδέψετε απαλά τα πλευρά για να εκτιμήσετε το υποδόριο λίπος. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε τα πλευρά με τα δάκτυλά σας. Εάν το κουτάβι είναι υπέρβαρο θα δυσκολευτείτε να πιάσετε τα πλευρά του. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για το βάρος του κουταβιού σας, κλείστε ένα ραντεβού στον κτηνίατρό σας. Μπορεί να σας προσφέρει δωρεάν έλεγχο βάρους για το πρώτο έτος. Γενικά, πρέπει να πηγαίνετε το κουτάβι σας για έλεγχο του βάρους μια φορά το μήνα και τα αποτελέσματα πρέπει να απεικονίζονται σε μια ειδική καμπύλη ανάπτυξης.

 

Λίγα λόγια για τις παραξενιές στο φαγητό

Χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, τα κουτάβια που είναι επιλεκτικά στο φαγητό τους είναι παραχαϊδεμένα από τους ιδιοκτήτες τους. Εκτός από το περιστασιακό κέρασμα, το μόνο που πρέπει να δίνεται στο κουτάβι σας είναι το φαγητό που έχετε φτιάξει ειδικά για αυτό. Μην αποκτήσετε τη συνήθεια να το ταΐζετε από το φαγητό σας γιατί κινδυνεύετε να αποκτήσει ιδιοτροπίες στο φαγητό.

Σχετικά Άρθρα

 • Εξογκώματα στον Σκύλο σας: Κοινοί Τύποι & Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

  Μάθετε ποια είναι τα συνηθισμένα εξογκώματα & γρομπαλάκια που μπορεί να προσέξετε στον σκύλο σας, πρακτικές συμβουλές για να παρακολουθείτε πως εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και για το πότε θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία για την υγεία του.
 • "Γιατί έχει ο σκύλος μου δυσκοιλιότητα" και Άλλες ερωτήσεις για το Γαστρεντερικό

  "Πώς ορίζεται η δυσκοιλιότητα;" και "Γιατί έχει ο σκύλος μου δυσκοιλιότητα;", αυτές είναι οι ερωτήσεις που κάνουν πιο συχνά οι κηδεμόνες κατοικιδίων. Στο αντίθετο άκρο του γαστρεντερικού (ΓΕ) φάσματος βρίσκεται η διάρροια, που μπορεί επίσης να προκαλεί σύγχυση επειδή μπορεί να οφείλεται σε πολλές υποκείμενες αιτίες. Και τα δύο αυτά ΓΕ προβλήματα σε σκύλους μπορεί να προκαλέσουν λήθαργο, τυμπανισμό και ακραία δυσφορία. Παρόλο που αν παρέχετε στο σκύλο σας διατροφικά ισορροπημένη τροφή και αποφεύγει διατροφικές ατασθαλίες (όπως το να τρώει τροφές από το δρόμο, να καταπίνει παιχνίδια και να μασουλάει από τα αποφάγια των ανθρώπων) μπορεί να ελαχιστοποιηθεί η ΓΕ αναστάτωση, η δυσκοιλιότητα κι η διάρροια είναι συνηθισμένες παθήσεις και οι κηδεμόνες κατοικιδίων πρέπει να γνωρίζουν πώς να τις διαχειρίζονται.
 • Η στεγνή μύτη σημαίνει άρρωστο σκύλο

  Πώς θα αντιδράσει η γάτα σας σε μια νέα άφιξη στο σπίτι και πως θα διασφαλίσετε ότι το μωρό και η γάτα θα τα πάνε καλά; Η κτηνίατρος και συμπεριφοριολόγος Francesca Riccomini προσφέρει συμβουλές σχετικά με το πως να προετοιμάσετε την γάτα σας για μια νέα προσθήκη στην οικογένεια.
 • Διάρροια Σκύλων, Ασθένεια – Είναι Επείγουσα Κατάσταση | Hill's Pet

  Το να κατανοείτε το πότε είναι άρρωστος ο σκύλος σας και βιώνει σημεία ασθένειας είναι ζωτικής σημασίας για να προσδιορίσετε την καλύτερη οδό θεραπείας και σχέδιο δράσης έτσι ώστε να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • Ideal Balance™ Canine Adult Large Breed with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> </p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult Large Breed είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων μεγαλόσωμων φυλών σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Canine Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p>