Προσέχοντας το βάρος του κουταβιού σας  

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Παρακολουθώντας το βάρος του κουταβιού σας

Γνωρίζετε ότι ένα παχύσαρκο κατοικίδιο ορίζεται ως αυτό που είναι κατά 15% ή περισσότερο πάνω από το ιδανικό του βάρος; Αυτό μεταφράζετε σε μόλις 330 γραμμάρια για ένα μικροσκοπικό σκύλο όπως ένα Chihuahua, αλλά πάνω από 7,5 κιλά για ένα Rottweiler. Πολλοί ιδιοκτήτες απλά δεν αντιλαμβάνονται πόσο υπέρβαρο έχει γίνει το κατοικίδιό τους καθώς το λίπος αποτίθεται αργά.

Επιπλέον, σπάνια επισκέπτονται τον κτηνίατρό τους για να ζητήσουν βοήθεια για το πρόβλημα.

Το κουτάβι σας χρειάζεται περισσότερο φαγητό στη φάση της ανάπτυξης παρά όταν είναι πλέον ενήλικος σκύλος, αλλά ποτέ δεν πρέπει να το ταΐζετε όποτε σας ζητάει φαγητό. Ξεκινήστε με τρία έως τέσσερα γεύματα την ημέρα σε συγκεκριμένες ώρες. Πρέπει να αφήνετε το φαγητό για 15 λεπτά και μετά να απομακρύνετε ότι έχει απομείνει. Και όταν ξεκινάτε μια νέα τροφή, να δίνετε την συνιστώμενη ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας.

Για τις φυλές εκείνες που έχουν τάση για παχυσαρκία, ξεκινήστε με την ελάχιστη ποσότητα, ή ακόμα καλύτερα, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Να θυμάστε ότι ο οδηγός σίτισης είναι ακριβώς αυτό, μόνο ένας οδηγός.Το κουτάβι σας είναι μοναδικό και πρέπει να του συμπεριφέρεστε ανάλογα. Ένας απλός έλεγχος παχυσαρκίας που μπορείτε να κάνετε είναι να χαϊδέψετε απαλά τα πλευρά για να εκτιμήσετε το υποδόριο λίπος. Θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε τα πλευρά με τα δάκτυλά σας. Εάν το κουτάβι είναι υπέρβαρο θα δυσκολευτείτε να πιάσετε τα πλευρά του. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για το βάρος του κουταβιού σας, κλείστε ένα ραντεβού στον κτηνίατρό σας. Μπορεί να σας προσφέρει δωρεάν έλεγχο βάρους για το πρώτο έτος. Γενικά, πρέπει να πηγαίνετε το κουτάβι σας για έλεγχο του βάρους μια φορά το μήνα και τα αποτελέσματα πρέπει να απεικονίζονται σε μια ειδική καμπύλη ανάπτυξης.

 

Λίγα λόγια για τις παραξενιές στο φαγητό

Χωρίς σχεδόν καμία εξαίρεση, τα κουτάβια που είναι επιλεκτικά στο φαγητό τους είναι παραχαϊδεμένα από τους ιδιοκτήτες τους. Εκτός από το περιστασιακό κέρασμα, το μόνο που πρέπει να δίνεται στο κουτάβι σας είναι το φαγητό που έχετε φτιάξει ειδικά για αυτό. Μην αποκτήσετε τη συνήθεια να το ταΐζετε από το φαγητό σας γιατί κινδυνεύετε να αποκτήσει ιδιοτροπίες στο φαγητό.

Σχετικά Άρθρα

 • "Γιατί έχει ο σκύλος μου δυσκοιλιότητα" και Άλλες ερωτήσεις για το Γαστρεντερικό

  "Πώς ορίζεται η δυσκοιλιότητα;" και "Γιατί έχει ο σκύλος μου δυσκοιλιότητα;", αυτές είναι οι ερωτήσεις που κάνουν πιο συχνά οι κηδεμόνες κατοικιδίων. Στο αντίθετο άκρο του γαστρεντερικού (ΓΕ) φάσματος βρίσκεται η διάρροια, που μπορεί επίσης να προκαλεί σύγχυση επειδή μπορεί να οφείλεται σε πολλές υποκείμενες αιτίες. Και τα δύο αυτά ΓΕ προβλήματα σε σκύλους μπορεί να προκαλέσουν λήθαργο, τυμπανισμό και ακραία δυσφορία. Παρόλο που αν παρέχετε στο σκύλο σας διατροφικά ισορροπημένη τροφή και αποφεύγει διατροφικές ατασθαλίες (όπως το να τρώει τροφές από το δρόμο, να καταπίνει παιχνίδια και να μασουλάει από τα αποφάγια των ανθρώπων) μπορεί να ελαχιστοποιηθεί η ΓΕ αναστάτωση, η δυσκοιλιότητα κι η διάρροια είναι συνηθισμένες παθήσεις και οι κηδεμόνες κατοικιδίων πρέπει να γνωρίζουν πώς να τις διαχειρίζονται.
 • Η στεγνή μύτη σημαίνει άρρωστο σκύλο;

  Πώς θα αντιδράσει η γάτα σας σε μια νέα άφιξη στο σπίτι και πως θα διασφαλίσετε ότι το μωρό και η γάτα θα τα πάνε καλά; Η κτηνίατρος και συμπεριφοριολόγος Francesca Riccomini προσφέρει συμβουλές σχετικά με το πως να προετοιμάσετε την γάτα σας για μια νέα προσθήκη στην οικογένεια.
 • Διάρροια Σκύλων, Ασθένεια – Είναι Επείγουσα Κατάσταση | Hill's Pet

  Το να κατανοείτε το πότε είναι άρρωστος ο σκύλος σας και βιώνει σημεία ασθένειας είναι ζωτικής σημασίας για να προσδιορίσετε την καλύτερη οδό θεραπείας και σχέδιο δράσης έτσι ώστε να βοηθήσετε το κατοικίδιό σας.
 • Οι πεπτικές διαταραχές είναι ένας από τους πιο κοινούς λόγους για να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο

  Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μια επικίνδυνη εποχή για την πέψη των σκυλιών - με γαλοπούλα, Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα και τόνου γλυκών και ανθρώπους στο σπίτι, είναι εύκολο να μην παρατηρήσετε με τι ξέφυγε ο σκύλος σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>