Παρουσίαση του κολάρου και του λουριού

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Κολάρο και λουρί

Αν και θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες μέχρι να μπορείτε να βγάλετε βόλτα το κουτάβι σας με λουρί (πριν τον εμβολιασμό θα πρέπει να το κρατάτε στα χέρια για να αποφύγετε ενδεχόμενες μολύνσεις), μπορείτε να τον εξοικειώσετε με το κολάρο, όταν έχουν περάσει μερικές μέρες και έχει συνηθίσει το καινούργιο του σπίτι.

Τι τύπο κολάρου;

Το πρώτο κολάρο του κουταβιού σας θα πρέπει να είναι ένα με πόρπη και σίγουρα όχι κάποια αλυσίδα ή κολάρο που σφίγγει το λαιμό του. Όταν το τοποθετήσετε, θα πρέπει να χωράνε άνετα δυο δάχτυλα μεταξύ του κολάρου και του λαιμού του κουταβιού.

Πότε να το βάλετε

Επιλέξτε μια στιγμή που πρόκειται να συμβεί κάτι ευχάριστο στο κουτάβι σας, όπως η χορήγηση τροφής, το παιχνίδι ή μια βόλτα. Θα πρέπει να περιμένετε την αντίδραση του και την προσπάθεια του να το βγάλει, αρχικά γρατζουνώντας το. Αγνοήστε το και όταν σταματήσει επαινέστε το γενναιόδωρα. Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα αποσπάστε την προσοχή του με κάτι ευχάριστο, αφαιρέστε το κολάρο και βάλτε το ξανά αργότερα.

Συνηθίζοντας το κολάρο

Το κουτάβι σας θα πρέπει να συνηθίσει το κολάρο μέσα σε μερικές ημέρες. Όταν αρχίζει να το αγνοεί, μπορείτε να το αφήσετε σε μόνιμη βάση. Αλλά σε αυτή τη φάση θα πρέπει να θυμάστε δυο πράγματα: πρώτον, το κουτάβι σας θα μεγαλώνει σχεδόν σίγουρα με ταχύτατο ρυθμό, οπότε ελέγχετε τοπ κολάρο του κάθε λίγες ημέρες, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν είναι πολύ σφιχτό και περιοριστικό. Και δεύτερον, το κουτάβι σας μπορεί εύκολα να χαθεί κατά τις πρώτες του εβδομάδες και γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσαρμόστε την ταυτότητα του. Εκτός αυτού το νομικό πλαίσιο επιβάλλει την τοποθέτηση ετικέτας με τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών σε όλους τους σκύλους, όταν οι τελευταίοι βρίσκονται σε δημόσιο χώρο.

Αργότερα, όταν το κουτάβι σας συνηθίσει να το κατευθύνουν, αρχίστε να το εξοικειώστε το με τον περιορισμό μέσω του κολάρου. Κρατήστε το σώμα του με το ένα χέρι, ώστε να μην μπορεί να φύγει μακριά σας και στρίψτε τα δάχτυλα σας μέσα στο κολάρο. Προσπαθήστε να αγνοήσετε τα στριφογυρίσματα του και όταν μένει ήσυχος, επαινέστε το. Με αυτό τον ευγενικό περιορισμό, θα μάθει να δέχεται ότι δεν μπορεί να ξεφύγει όταν τον κρατάνε από το κολάρο του.

Η ώρα για το λουρί

Από τη στιγμή που το κουτάβι σας έχει συνηθίσει τον φυσικό περιορισμό του κολάρου, μπορείτε να προσθέσετε το λουρί. Μπορείτε να αφήσετε το σκύλο σας να σέρνει το λουρί μερικές φορές σαν παιχνίδι προκειμένου να συνηθίσει την αίσθηση του λουριού. Μπορείτε να κρατάτε το λουρί, όταν όμως το κάνετε θα πρέπει να το κρατάτε σταθερό. Με αυτό τον τρόπο θα μάθει το κουτάβι σας ότι όταν φορά το λουρί δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει αφού είναι προσδεμένο σε εσάς. Όταν το κουτάβι σας αποδεχτεί τον περιορισμό, επαινέστε το πριν το αφήσετε πάλι ελεύθερο.

Η ταυτότητα του κουταβιού σας

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το κουτάβι σας επιβάλλεται δια νόμου να φέρει μια ετικέτα στο κολάρο του με στοιχεία επικοινωνίας ευκρινώς γραμμένα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή του κουταβιού σας, αν αυτό χαθεί.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

  • Ideal Balance™ Puppy with Fresh Chicken & Brown Rice

    <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Puppy είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κουταβιών έως και 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης.</p><p>  
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Large Breed Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <P>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υγιή σκελετική ανάπτυξη σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ανόργανων στοιχείων.</P> <P><BR><B>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ (Μέχρι 1 έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ