3 βήματα για τη μετάβαση σε μια νέα τροφή για γάτες

Πιθανότατα θα έρθει κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξετε τη διατροφή της γάτας σας, είτε σε διαιτητική τροφή είτε απλά σε μία που να ταιριάζει περισσότερο στο στάδιο ζωής της. Η μετάβαση σε μια νέα γατοτροφή πρέπει να γίνεται σταδιακά ώστε να αποφεύγονται οι στομαχικές διαταραχές. Ακολουθούν τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν για μια επιτυχημένη μετάβαση.

1

Προσδιορισμός της κατάλληλης ποσότητας ανά μερίδα

συσκευασία ξηράς τροφής hills με έμφαση στο διάγραμμα συνιστώμενης σίτισης

Βεβαιωθείτε ότι δεν ταΐζετε υπερβολικά τη γάτα σας και ότι οι μερίδες που λαμβάνει είναι κατάλληλες για το βάρος και τις ανάγκες της υγείας της. Για αρχή, ελέγξτε τον οδηγό σίτισης στο πίσω μέρος της συσκευασίας της γατοτροφής. Ωστόσο, ο κτηνίατρός σας θα είναι σε θέση να σας δώσει τις καλύτερες συστάσεις.

2

Ακολουθήστε το παρακάτω πρόγραμμα μετάβασης 7 ημερών

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, ελαττώστε σταδιακά την ποσότητα τρέχουσας τροφής, αυξάνοντας παράλληλα την ποσότητα νέας τροφής. Μπορείτε να αναμειγνύετε τις τροφές σε ένα μπολ ή να τις σερβίρετε σε ξεχωριστά μπολ, το ένα δίπλα στο άλλο. Για τις ιδιότροπες γάτες, μπορεί να χρειαστούν 10 ημέρες ή και περισσότερες.

μετάβαση στη διατροφή της γάτας ημέρες 1-2
ΗΜΕΡΕΣ 1-2
μετάβαση στη διατροφή της γάτας ημέρες 3-4
ΗΜΕΡΕΣ 3-4
μετάβαση στη διατροφή της γάτας ημέρες 5-6
ΗΜΕΡΕΣ 5-6
μετάβαση στη διατροφή της γάτας 7η ημέρα
7η ΗΜΕΡΑ
3

Προσθέστε λίγη υγρή τροφή αν χρειαστεί

γάτα που τρώει από το μπολ με κονσέρβα υγρής τροφής hill's στο πλάι

Οι γάτες είναι συχνά επιφυλακτικές απέναντι στις αλλαγές, ιδίως όταν πρόκειται για νέες τροφές. Προκειμένου να δοκιμάσουν μια νέα τροφή, η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας κονσερβοποιημένης τροφής μπορεί να κάνει τη διαφορά Αν αποφασίσετε να προσθέσετε υγρή τροφή, φροντίστε να υπολογίστε τις θερμίδες αυτές ώστε να αποφύγετε να ταΐσετε υπερβολικά τη γάτα σας και συμβουλευτείτε πρώτα τον κτηνίατρό σας σχετικά με την κατάλληλη ποσότητα.

Ελέγχθηκε από τους Δρ Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA και Δρ Becky Mullis, DVM, DACVIM (Nutrition)