Ταΐζοντας το κουτάβι σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Το πρώτο έτος ζωής του κουταβιού σας είναι το πιο σημαντικό.

 

Και έτσι είναι η πρώτη του τροφή

Για τις πρώτες λίγες ημέρες, δώστε στο κουτάβι σας την τροφή που του έδινε και ο εκτροφέας του. Αυτό θα το βοηθήσει να τακτοποιηθεί. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε την τροφή του κουταβιού σας, θα πρέπει να το κάνετε σταδιακά. Αναμίξτε λίγη από την καινούργια τροφή με την παλιά, αυξάνοντας σταδιακά το ποσοστό της νέας τροφής σε μια περίοδο μίας εβδομάδας περίπου, έως ότου η αλλάγή είναι πλήρης..

Επιλέξτε προσεκτικά

Η τροφή για κουτάβια είναι διαθέσιμη σε νωπή και ξηρά μορφή, και το τι θα επιλέξετε εξαρτάται κυρίως από τη δική σας προτίμηση και το τι αρέσει στο κουτάβι σας. Ωστόσο, προσέξτε να διαλέξετε μία τροφή που θα του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ψάξτε για τροφές που να είναι "πλήρεις". Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τον ταΐσετε χωρίς την ανάγκη συμπληρωμάτων ή επιπρόσθετης τροφής.

Όπως και με τις τροφές που καταναλώνουμε, η τροφή για κατοικίδια ποικίλει σε ποιότητα, οπότε βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε τη συσκευασία για να δείτε τι οφέλη προσφέρει στο κουτάβι σας. Κάποιες τροφές περιέχουν βιταμίνες για την ενίσχυση της υγείας, αντιοξειδωτικά για την προστασία του ανοσολογικού συστήματος και μεταλλικά στοιχεία που προωθούν την υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ότι η τροφή δεν περιέχει πρόσθετο αλάτι. Το πολύ αλάτι μπορεί να είναι επιβλαβές για τους νεφρούς του κουταβιού σας. Εάν έχετε αμφιβολίες - ζητήστε από τον κτηνίατρό να σας συμβουλέψει.

Όποια τροφή και να διαλέξετε, θα χρειαστείτε δύο καλής ποιότητας μπολ που να μην αναποδογυρίζουν· ένα για την τροφή και ένα για το νερό. Ένα χαλάκι σίτισης μπορεί να είναι καλή ιδέα για την προστασία του πατώματος.

Ξηρά ή νωπή;

Η ξηρά τροφή αποτελείτε από μικρά μπισκότα που καλούνται κροκέτες. Είναι πολύ βολικές στο σερβίρισμα και διατηρούνται καλά. Επίσης είναι οικονομικές, καθώς μπορείτε να τις αγοράσετε σε μεγάλες σακούλες.

Η νωπή είναι διαθέσιμη σε κονσέρβες ή φακελάκια, μια καλής ποιότητας, πλήρης νωπή τροφή θα παρέχει επίσης στο κατοικίδιό σας όλα τα θρεπτικά που χρειάζεται. Είναι λιγότερο οικονομική από την ξηρά τροφή, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να την προσφέρουν μαζί με την ξηρά τροφή για να υπάρχει ποικιλία.

Οι τροφές της Hill’s για κουτάβια

Η τροφή για κουτάβια της Hill's είναι ειδικά διαμορφωμένη έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι το κατοικίδιό σας λαμβάνει επακριβώς τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Είναι φτιαγμένη με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που βοηθούν αποδεδειγμένα τα κουτάβια να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους. Περιέχει και φυσικό DHA για καλύτερη εγκεφαλική και οπτική ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>