Ταΐζοντας το κουτάβι σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Το πρώτο έτος ζωής του κουταβιού σας είναι το πιο σημαντικό.

 

Και έτσι είναι η πρώτη του τροφή

Για τις πρώτες λίγες ημέρες, δώστε στο κουτάβι σας την τροφή που του έδινε και ο εκτροφέας του. Αυτό θα το βοηθήσει να τακτοποιηθεί. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε την τροφή του κουταβιού σας, θα πρέπει να το κάνετε σταδιακά. Αναμίξτε λίγη από την καινούργια τροφή με την παλιά, αυξάνοντας σταδιακά το ποσοστό της νέας τροφής σε μια περίοδο μίας εβδομάδας περίπου, έως ότου η αλλάγή είναι πλήρης..

Επιλέξτε προσεκτικά

Η τροφή για κουτάβια είναι διαθέσιμη σε νωπή και ξηρά μορφή, και το τι θα επιλέξετε εξαρτάται κυρίως από τη δική σας προτίμηση και το τι αρέσει στο κουτάβι σας. Ωστόσο, προσέξτε να διαλέξετε μία τροφή που θα του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ψάξτε για τροφές που να είναι "πλήρεις". Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τον ταΐσετε χωρίς την ανάγκη συμπληρωμάτων ή επιπρόσθετης τροφής.

Όπως και με τις τροφές που καταναλώνουμε, η τροφή για κατοικίδια ποικίλει σε ποιότητα, οπότε βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε τη συσκευασία για να δείτε τι οφέλη προσφέρει στο κουτάβι σας. Κάποιες τροφές περιέχουν βιταμίνες για την ενίσχυση της υγείας, αντιοξειδωτικά για την προστασία του ανοσολογικού συστήματος και μεταλλικά στοιχεία που προωθούν την υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ότι η τροφή δεν περιέχει πρόσθετο αλάτι. Το πολύ αλάτι μπορεί να είναι επιβλαβές για τους νεφρούς του κουταβιού σας. Εάν έχετε αμφιβολίες - ζητήστε από τον κτηνίατρό να σας συμβουλέψει.

Όποια τροφή και να διαλέξετε, θα χρειαστείτε δύο καλής ποιότητας μπολ που να μην αναποδογυρίζουν· ένα για την τροφή και ένα για το νερό. Ένα χαλάκι σίτισης μπορεί να είναι καλή ιδέα για την προστασία του πατώματος.

Ξηρά ή νωπή;

Η ξηρά τροφή αποτελείτε από μικρά μπισκότα που καλούνται κροκέτες. Είναι πολύ βολικές στο σερβίρισμα και διατηρούνται καλά. Επίσης είναι οικονομικές, καθώς μπορείτε να τις αγοράσετε σε μεγάλες σακούλες.

Η νωπή είναι διαθέσιμη σε κονσέρβες ή φακελάκια, μια καλής ποιότητας, πλήρης νωπή τροφή θα παρέχει επίσης στο κατοικίδιό σας όλα τα θρεπτικά που χρειάζεται. Είναι λιγότερο οικονομική από την ξηρά τροφή, αλλά πολλοί ιδιοκτήτες προτιμούν να την προσφέρουν μαζί με την ξηρά τροφή για να υπάρχει ποικιλία.

Οι τροφές της Hill’s για κουτάβια

Η τροφή για κουτάβια της Hill's είναι ειδικά διαμορφωμένη έτσι ώστε να εξασφαλίζει ότι το κατοικίδιό σας λαμβάνει επακριβώς τη σωστή ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Είναι φτιαγμένη με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που βοηθούν αποδεδειγμένα τα κουτάβια να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους. Περιέχει και φυσικό DHA για καλύτερη εγκεφαλική και οπτική ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ με γεύση Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και της κινητικότητας, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Medium Τροφή για Κουτάβια με Αρνί και Ρύζι

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ισχυρή ανοσία και την υγεία του πεπτικού συστήματος. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ω-3 & ω-6 λιπαρών οξέων.
 • ΤΡΟΦΗ HILL'S SCIENCE PLAN ΓΙΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΕΣΑΙΑΣ ΦΥΛΗΣ με ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την ανοσία και την κινητικότητα, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και DHA από ιχθυέλαιο.