Όταν το μάσημα αποδεικνύεται καταστροφικό

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Οι σκύλοι χρησιμοποιούν τη μουσούδα τους με τον ίδιο τρόπο που εμείς χρησιμοποιούμε τα χέρια μας – ως εργαλεία εξερεύνησης. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζουν ότι βρουν ενδιαφέρον μασώντας και ροκανίζοντάς το. Δυστυχώς, σε ορισμένα σκυλιά, αυτό το μάσημα αποδεικνύεται καταστρεπτικό και αποτελεί πρόβλημα.Dog and shoe

Γιατί μασούν;

Τα περισσότερα κουτάβια μασουλάνε όταν βγάζουν δόντια. Καθώς μεγαλώνουν, μπορεί να μασήσουν κάτι με το οποίο παίζουν, γιατί βαριούνται ή από ένστικτο. Το μάσημα μπορεί να οφείλεται στο άγνωστο περιβάλλον που βρίσκεται ένας σκύλος που πάσχει από άγχος αποχωρισμού. Το να αναγνωρίσετε το γιατί ο σκύλος σας μασουλά, αποτελεί το κλειδί για να σταματήσετε αυτή τη συμπεριφορά.

Εάν ο σκύλος σας μασά διάφορα αντικείμενα στο σπίτι, άσχετα από το αν είστε εκεί ή όχι, τότε πιθανότατα το κάνει από ανία. Ο σκύλος σας πιθανότατα χρειάζεται περισσότερο παιχνίδι, άσκηση και φυσική δραστηριότητα για να καταναλώσει την περίσσεια ενέργειά του. Η παροχή κατάλληλων παιχνιδιών για μάσημα θα βοηθήσει επίσης το σκύλο σας να αποβάλει την καταστροφική συνήθειά του.

Πρόβλημα οδοντοφυΐας

Εάν ο σκύλος σας βγάζει δόντια, απλά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν. Όταν είναι δυνατό κατευθύνετε το κουτάβι που βγάζει δόντια στα κατάλληλα αντικείμενα για μασούλημα. Φτιάξτε παγωμένες λιχουδιές σε φόρμες για γρανίτα ή αφήστε κάποια από τα παιχνίδια του σκύλου σας στην κατάψυξη πριν του τα δώσετε. Έτσι, όχι μόνο του παρέχετε ένα κατάλληλο παιχνίδια, αλλά κάποιο που επίσης θα του ανακουφίσει τα δόντια του.

Κάποιοι σκύλοι μασούν ως αποτέλεσμα του άγχους αποχωρισμού. Μπορεί να μασάνε ή να σκάβουν με τα πόδια σε μια προσπάθεια να διαφύγουν από την περιοχή που έχουν αφεθεί. Μπορεί επίσης να μασούν ακατάλληλα αντικείμενα ως μια νευρική αντίδραση στην απουσία σας. Αυτός ο τύπος μασήματος είναι πιθανότατα ο πιο δύσκολος στην αντιμετώπισή του, επειδή συμβαίνει όταν δεν είστε παρών και είναι το ίδιο το άγχος που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι ειδικοί στη συμπεριφορά του σκύλου θα χρησιμοποιήσουν τεχνικές κοινωνικοποίησης, απευαισθητοποίησης και δημιουργίας ανταγωνιστικών συμπεριφορών για τη θεραπεία του άγχους αποχωρισμού.

Ο συγχρονισμός είναι τα πάντα

Η μόνη ώρα που μπορείτε να πειθαρχήσετε αποτελεσματικά το σκύλο σας για το μάσημα είναι όταν τον πιάσετε επ' αυτοφώρω. Εάν βρείτε ένα μασημένο παπούτσι μία ώρα μετά την πράξη του σκύλου σας, αυτός δεν θα μπορεί να συσχετίσει την όποια τιμωρία με την πράξη του μασήματος. Ο σκύλος σας μπορεί να δείχνει ενοχή όταν κουνάτε το παπούτσι μπροστά στο πρόσωπό του αλλά αυτό απλά είναι υποτακτική συμπεριφορά. Όταν πράγματι πιάνετε το σκύλο σας να μασά κάτι, σταματήστε τον με μια φωνητική εντολή ή ένα δυνατό ήχο. Όταν σταματήσει δώστε του το παιχνίδι για μάσημα. Όταν αρχίσει να το μασουλά, επικροτήστε τον.

Για τους περισσότερους τύπους μασήματος μπορείτε να βοηθήσετε το σκύλος σας με το να τον κατευθύνετε να μασήσει ένα κατάλληλο αντικείμενο. Το να επιλέξετε το σωστό τύπο παιχνιδιού για μάσημα αποτελεί το πρώτο βήμα. Ποτέ να μην του δίνετε κάτι που να μοιάζει με αντικείμενα που δεν θέλετε να μασήσει. Εάν του δώσετε παλιά παπούτσια ή ρούχα δεν θα μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ αυτών και των αντικειμένων που δεν πρέπει να μασήσει.

Υπάρχουν κάποια προϊόντα που μπορούν να εφαρμοστούν σε οικιακά αντικείμενα, ώστε να αποθαρρύνετε το σκύλο σας να τα μασήσει. Τα προϊόντα αυτά έχουν γεύση ή οσμή που είναι δυσάρεστη για τα σκυλιά αλλά μη αντιληπτή από τους ανθρώπους.

Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Αυτός θα μπορεί να σας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και συστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>