Πώς να εξηγήσετε το χαιρετισμό της γάτας σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Από τις καλύτερες στιγμές για κάθε κηδεμόνα κατοικιδίου είναι όταν το κατοικίδιο τον υποδέχεται μόλις μπαίνει στο σπίτι. Ο χαιρετισμός μιας γάτας δεν είναι ίδιος με ενός σκύλου, και ο τρόπος που σας υποδέχεται η γάτα σας μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα για το πόσο η γάτα εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Αφού μάθετε τα μυστικά πίσω από τους διάφορους τρόπους που σας χαιρετούν οι γάτες, μπορείτε να έχετε μια βαθύτερη κατανόηση σχετικά με το πώς αισθάνεται η γάτα σας για σας αλλά και για τους άλλους ανθρώπους.

Ο γατίσιος χαιρετισμός

Όταν έρθει στο σπίτι σας κάποιος ξένος, είναι πολύ πιθανόν η γάτα σας να κρατάει τις αποστάσεις της. Μπορεί ακόμα να προσέξετε ότι η γάτα σας χαιρετά διαφορετικά κάθε άτομο της οικογένειάς σας. Οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητα ζώα και όταν πραγματικά καταβάλλουν προσπάθεια για να χαιρετήσουν κάποιον είναι επειδή εμπιστεύονται αυτό το άτομο και το θεωρούν μέρος του κόσμου τους. Οι γάτες διαθέτουν οσμηγόνους αδένες στο κεφάλι τους και γύρω από τα αυτιά τους, και συχνά τρίβουν το κεφάλι τους πάνω σε ανθρώπους και άψυχα αντικείμενα που έχουν αξία για αυτές. Θέλουν να αφήσουν την οσμή τους και να μάθουν και τη δική σας οσμή. Όταν μια γάτα δοκιμάζει πρώτη φορά αν πρέπει να εμπιστεύεται κάποιον, μπορεί να τριφτεί στα πόδια αυτού του ατόμου. Μερικές φορές, όταν οι γάτες αρχίζουν να τρίβονται, οι άγνωστοι θεωρούν ότι οι γάτες αποζητούν το χάδι. Ωστόσο, αν ένα άτομο προσπαθήσει να σκύψει αμέσως για να τις χαϊδέψει, το πιθανότερο είναι η γάτα να φύγει και να κρυφτεί. Έτσι, αν έχετε την τύχη να τριφτεί μια γάτα πάνω σας, απολαύστε το για λίγο πριν προσπαθήσετε να τη χαϊδέψετε.

Orange tabby kitten lying on back on a blue sofa.

Το κεφάλι έχει ένα κρυφό μήνυμα

Είτε πρόκειται για τρίψιμο, πίεση ή απαλό χτύπημα με το κεφάλι, όταν μια γάτα πιέζει με το κεφάλι της κάποιον άνθρωπο, δείχνει ότι αισθάνεται έναν εξαιρετικά στενό δεσμό με αυτόν τον άνθρωπο. Το τρίψιμο του κεφαλιού είναι δείγμα στενής σχέσης και οι γάτες το φυλάνε μόνο για τα πιο φιλικά τους κατοικίδια και τους ανθρώπους που εμπιστεύονται πιο πολύ. Η πίεση με το κεφάλι διαφέρει από το απλό τρίψιμο του κεφαλιού γύρω από κάτι. Είναι μια σταθερή πίεση του κεφαλιού της γάτας πάνω στον άνθρωπο ή στο φιλικό της κατοικίδιο. Όταν μια γάτα πιέζει το κεφάλι της πάνω στο κεφάλι ενός άλλου ζώου ή ανθρώπου, αυτό είναι το απόλυτο σημάδι εμπιστοσύνης και αγάπης.

Με την κοιλιά γυρισμένη προς τα πάνω: Αν η γάτα σας δεν τρίβεται στο πόδι σας ή δεν πιέζει το κεφάλι της πάνω σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας συμπαθεί. Σε ορισμένες γάτες αρέσει απλά να ξαπλώνουν, και αντί να καταναλώνουν ενέργεια να έρθουν να σας δουν, απλά να γυρίζουν ανάσκελα αφήνοντας εκτεθειμένη την κοιλιά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να πάτε και να χαϊδέψετε την κοιλιά τους. Απλά δείχνουν ότι αισθάνονται ασφαλείς, και η εκτεθειμένη κοιλιά σημαίνει ότι με τη θέλησή τους παίρνουν αυτή την τρωτή στάση σώματος. Αν η γάτα σας το κάνει αυτό για να σας χαιρετήσει, μιλήστε της απαλά, αλλά μην την αγγίξετε αμέσως. Μπορεί να κινηθεί μόνη της και να αρχίσει να τρίβεται πάνω σας ή μπορεί να σας ανοιγοκλείσει με νόημα τα μάτια.

Το μυστικό του αργού ανοιγοκλεισίματος των ματιών

Όταν οι γάτες συναντούν άγνωστους ανθρώπους ή άλλες γάτες που δεν γνωρίζουν, συνήθως τους χαιρετούν με ένα σταθερό κοίταγμα με ορθάνοιχτα μάτια. Το αργό ανοιγοκλείσιμο των ματιών μπορεί να είναι σημάδι ευχαρίστησης και τρυφερότητας. Μπορείτε και εσείς να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας σαν απάντηση στη γάτα σας και να δείτε πόσο κρατάει αυτή η ανταλλαγή σημάτων. Αυτό το ανοιγοκλείσιμο των ματιών μπορεί να είναι ένας τρόπος να δυναμώσετε τον δεσμό με τη γάτα σας χωρίς να την αγγίζετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό με μια νέα γάτα ή με μια μεγαλύτερης ηλικίας γάτα που μπορεί να είχε κάποιες άσχημες εμπειρίες πριν υιοθετηθεί με αγάπη στο σπίτι σας. Τέλος, να αναφέρουμε ότι και οι γάτες επικοινωνούν με την ουρά τους. Πολλές γάτες δίνουν στην ουρά τους σχήμα σαν αγγλικού ερωτηματικού για να χαιρετίσουν κάποιον που συμπαθούν ή για να δώσουν σήμα ότι θέλουν να παίξουν. Επίσης αν η ουρά της γάτας είναι στην τελείως όρθια θέση, αυτό σημαίνει οικειότητα, εμπιστοσύνη και τρυφερότητα. Είτε είναι σήματα με την ουρά, είτε ανοιγοκλεισίματα των ματιών, πίεση με το κεφάλι ή απλώς τρίψιμο στα πόδια, οι γάτες δείχνουν την τρυφερότητά τους με πολλούς τρόπους και χαιρετούν τους ανθρώπους που εμπιστεύονται και αγαπούν χρησιμοποιώντας αυτή τη χαρακτηριστική γλώσσα σώματος. Η κατανόηση αυτών των τύπων χαιρετισμού μπορεί να σας βοηθήσει να αλληλεπιδράτε καλύτερα μαζί της και με το χρόνο να δυναμώσετε τον δεσμό σας.

Βιογραφικό συνεργάτη

Chrissie Klinger

Η Chrissie Klinger (Κρίσι Κλίνγκερ)

Η Chrissie Klinger (Κρίσι Κλίνγκερ) είναι κηδεμόνας κατοικιδίων που απολαμβάνει να μοιράζεται το σπίτι της με τα χνουδωτά της παιδιά εκτός από τα δύο δικά της παιδιά και το σύζυγό της. Η Κρίσι απολαμβάνει να περνά τον χρόνο της με όλα τα μέλη της οικογένειάς της όταν δεν διδάσκει, γράφει ή αναρτά σε μπλογκ. Προσπαθεί να γράφει άρθρα που βοηθούν τους κηδεμόνες κατοικιδίων να μοιράζονται μια πιο ενεργή και ουσιαστική ζωή με τα κατοικίδιά τους.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Ξηρή τροφή για Νεαρές Ενήλικες Γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Καινοτόμος διατροφή που αποδεδειγμένα βοηθά τις ενήλικες γάτες να διατηρούνται υγιείς και  σε εξαιρετική φόρμα μετά τη στείρωση και με ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων συστατικών για την υποστήριξη της υγείας του ουροποιητικού.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kitten τροφή με Κοτόπουλο

  ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΓΑΤΑΚΙΑ (έως ενός έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΑΛΟΥΧΙΑ
 • Hill's Science Plan Sterilised Cat Ξηρή Τροφή για Ενήλικες Γάτες

  <p>Οι στειρωμένες γάτες έχουν πάνω από τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρες και να υποφέρουν από προβλήματα του ουροποιητικού. Η Hill's™<span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sterilised Cat Young Adult έχει σχεδιαστεί για να καλυψει τις ανάγκες των στειρωμένων γατών. Σχεδιασμέμη με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και μια μοναδική σύνθεση διαχείρησης βάρους.</p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Sensitive Stomach & Skin Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Sensitive Stomach & Skin παρέχει μια απόλυτα ισορροπημένη διατροφή για τα ευαίσθητα πεπτικά συστήματα και για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και του τριχώματος.</p><ul><li>Αυξημένα επίπεδα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρών οξέων για υγιές δέρμα και τρίχωμα.</li><li>Ειδικό μείγμα ινών που υποστηρίζει την υγεία του εντέρου</li><li>Θρέφει το δέρμα και αναπληρώνει τα φυσικά του έλαια</li><li>Κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά οφέλη</li><li>Χωρίς συνθετικά χρώματα, ενισχυτικά γεύσης, ή συντηρητικά.</li></ul><p>100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ</p><p>* Για τη ποιότητα τη συνέπεια και τη γεύση , ή τα χρήματά σας πίσω.</p><ul><br></ul>