Αεροπορικό ταξίδι με το σκύλο σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Το κλειδί για να πετάξετε με τον σκύλο σας είναι η προετοιμασία. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις απαιτήσεις καραντίνας της χώρας προορισμού. Μπορεί να είναι μέχρι 6 μήνες, διάστημα πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για διακοπές!

Το ΠλάνοΤαξιδιού Κατοικίδιων ισχύει για ταξίδια στην Ε.Ε.. Επισκεφθείτε το www.Defra.gov.uk για περισσότερες πληροφορίες.

Στην Καμπίνα ή στις Αποσκευές;

Εάν έχετε ένα πολύ μικρό σκύλο ενδέχεται να μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας στην καμπίνα των επιβατών αρκεί το κλουβί του να εγκρίνεται από την αεροπορική εταιρεία και το μέγεθος του είναι αυτό μιας χειραποσκευής.

Ωστόσο, τα περισσότερα σκυλιά θα πρέπει να ταξιδέψουν σε ένα κλουβί στο χώρο των αποσκευών. Οι αεροπορικές εταιρείες απαιτούν ένα κλουβί αρκετά μεγάλο ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να σταθεί όρθιος και να γυρίσει· ελέγξτε με την αεροπορική εταιρεία για τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Ειδοποίηση εκ των προτέρων

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει κατάλληλα την αεροπορική εταιρεία. Στην πραγματικότητα, ίσως είναι καλύτερα να μάθετε πρώτα την πολιτική που εφαρμόζει η αεροπορική εταιρεία πριν ακόμα κλείσετε τα εισιτήριά σας. Κάποιες δεν μεταφέρουν σκύλους σε συγκεκριμένες εποχές του έτους ή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει πριν από σας

Πριν την πτήση σας είναι σημαντικό να έχετε πάει μια καλή βόλτα το σκύλο σας και να έχει πάει στην τουαλέτα. Στρώστε το κλουβί του με κομμάτια εφημερίδας καθώς είναι πολύ πιθανό να ουρήσει στη διάρκεια του ταξιδιού, ακόμα και εάν δεν το κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η πτήση μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία και ένα σκύλος μπορεί να χάσει τον έλεγχο από το φόβο του.

Τροφή και νερό

Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν είναι καλή ιδέα να βάλετε τροφή και νερό στο καλάθι. Από τη μια πλευρά φαίνεται ευαίσθητο γιατί μπορεί να διψάσει ή να πεινάσει, ειδικά αν υπάρχουν καθυστερήσεις. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να το χύσει και λερώσει το καλάθι.

Θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα να πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ ο συνδυασμός άγχους και τροφής θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια στομαχική διαταραχή.

Ένας σκύλος μπορεί να αντέξει αρκετές ώρες χωρίς τροφή και νερό, αλλά εάν έχετε αμφιβολίες ρωτήστε τι συστήνει ο κτηνίατρός σας και μάθετε τις πολιτικές που ακολουθεί η αεροπορική εταιρεία.

Εάν παρέχετε νερό, εξετάστε να το έχετε παγώσει πριν φύγετε. Έτσι είναι λιγότερο πιθανό να χυθεί κατά τη φόρτωση του κλουβιού.

Σήμανση

Διασφαλίστε ότι το κλουβί είναι ξεκάθαρα σημασμένο εξωτερικά. Τοποθετήστε του αντανακλαστική ταινία ώστε να είναι ευκολότερη η ταυτοποίησή του και σιγουρευτείτε ότι τα στοιχεία σας και το όνομα του σκύλου σας είναι σημειωμένα στο κλουβί. Καλό θα ήταν να σημειώσετε και το ποια πλευρά είναι προς τα πάνω!

Συμπεριλάβετε οδηγίες φροντίδας μαζί με το κλουβί, για την περίπτωση μεγάλων καθυστερήσεων. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες σας επιτρέπουν να παρακολουθήσετε την φόρτωση του κατοικίδιού σας· άλλες μπορεί να σας δώσουν ένα σημείωμα για να σας γνωστοποιήσουν ότι βρίσκεται στο αεροπλάνο.

Άλλα ζητήματα

Εάν έχετε μια πτήση με ανταπόκριση, ρωτήστε εάν υπάρχει η επιλογή να πάρετε το σκύλο σας για ένα γρήγορο διάλειμμα για τουαλέτα.

Υπάρχει η δυνατότητα να τον κοιμίσετε για την πτήση αλλά δεν πρέπει να ναρκώσετε το κατοικίδιό σας πριν συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.

Σχετικά Άρθρα

 • Πώς να μειώσετε το στρες του σκύλου σας από τα γιορτινά πάρτι

  Η γιορτινή περίοδος έφθασε και όλοι ετοιμάζονται για μεγάλες γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Παρόλο που είναι μια συναρπαστική περίοδος για εσάς, μπορεί να φέρει στρες στον σκύλο σας.
 • Φροντίζοντας τα δόντια του κουταβιού σας

  Κατά την 3η με 4η εβδομάδα της ηλικίας θα αρχίσουν να βγαίνουν τα προσωρινά (νεογιλά) δόντια του κουταβιού σας.
 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για το σκύλο σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος του σκύλου σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του. Εξάλλου, ο κτηνίατρος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία του για ολόκληρη τη ζωή του.
 • Τσιμπήματα από μέλισσα και σφήκα

  Όλοι οι σκύλοι είναι περίεργοι και απλά λατρεύουν να τρέχουν και να κυνηγάνε πράγματα... συμπεριλαμβανομένων και των εντόμων! Τις περισσότερες φορές τα τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες θα προκαλούν λίγο πόνο και ενόχληση στον σκύλο σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • Ideal Balance™ Canine Adult Large Breed with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> </p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult Large Breed είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων μεγαλόσωμων φυλών σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Canine Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Canine Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων σκύλων. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p>