Αεροπορικό ταξίδι με το σκύλο σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Το κλειδί για να πετάξετε με τον σκύλο σας είναι η προετοιμασία. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις απαιτήσεις καραντίνας της χώρας προορισμού. Μπορεί να είναι μέχρι 6 μήνες, διάστημα πολύ μεγαλύτερο απ' αυτό που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για διακοπές!

Το ΠλάνοΤαξιδιού Κατοικίδιων ισχύει για ταξίδια στην Ε.Ε.. Επισκεφθείτε το www.Defra.gov.uk για περισσότερες πληροφορίες.

Στην Καμπίνα ή στις Αποσκευές;

Εάν έχετε ένα πολύ μικρό σκύλο ενδέχεται να μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας στην καμπίνα των επιβατών αρκεί το κλουβί του να εγκρίνεται από την αεροπορική εταιρεία και το μέγεθος του είναι αυτό μιας χειραποσκευής.

Ωστόσο, τα περισσότερα σκυλιά θα πρέπει να ταξιδέψουν σε ένα κλουβί στο χώρο των αποσκευών. Οι αεροπορικές εταιρείες απαιτούν ένα κλουβί αρκετά μεγάλο ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να σταθεί όρθιος και να γυρίσει· ελέγξτε με την αεροπορική εταιρεία για τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Ειδοποίηση εκ των προτέρων

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει κατάλληλα την αεροπορική εταιρεία. Στην πραγματικότητα, ίσως είναι καλύτερα να μάθετε πρώτα την πολιτική που εφαρμόζει η αεροπορική εταιρεία πριν ακόμα κλείσετε τα εισιτήριά σας. Κάποιες δεν μεταφέρουν σκύλους σε συγκεκριμένες εποχές του έτους ή σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Βεβαιωθείτε ότι έχει φύγει πριν από σας

Πριν την πτήση σας είναι σημαντικό να έχετε πάει μια καλή βόλτα το σκύλο σας και να έχει πάει στην τουαλέτα. Στρώστε το κλουβί του με κομμάτια εφημερίδας καθώς είναι πολύ πιθανό να ουρήσει στη διάρκεια του ταξιδιού, ακόμα και εάν δεν το κάνει υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η πτήση μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία και ένα σκύλος μπορεί να χάσει τον έλεγχο από το φόβο του.

Τροφή και νερό

Υπάρχουν αμφιβολίες για το αν είναι καλή ιδέα να βάλετε τροφή και νερό στο καλάθι. Από τη μια πλευρά φαίνεται ευαίσθητο γιατί μπορεί να διψάσει ή να πεινάσει, ειδικά αν υπάρχουν καθυστερήσεις. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να το χύσει και λερώσει το καλάθι.

Θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα να πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ ο συνδυασμός άγχους και τροφής θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια στομαχική διαταραχή.

Ένας σκύλος μπορεί να αντέξει αρκετές ώρες χωρίς τροφή και νερό, αλλά εάν έχετε αμφιβολίες ρωτήστε τι συστήνει ο κτηνίατρός σας και μάθετε τις πολιτικές που ακολουθεί η αεροπορική εταιρεία.

Εάν παρέχετε νερό, εξετάστε να το έχετε παγώσει πριν φύγετε. Έτσι είναι λιγότερο πιθανό να χυθεί κατά τη φόρτωση του κλουβιού.

Σήμανση

Διασφαλίστε ότι το κλουβί είναι ξεκάθαρα σημασμένο εξωτερικά. Τοποθετήστε του αντανακλαστική ταινία ώστε να είναι ευκολότερη η ταυτοποίησή του και σιγουρευτείτε ότι τα στοιχεία σας και το όνομα του σκύλου σας είναι σημειωμένα στο κλουβί. Καλό θα ήταν να σημειώσετε και το ποια πλευρά είναι προς τα πάνω!

Συμπεριλάβετε οδηγίες φροντίδας μαζί με το κλουβί, για την περίπτωση μεγάλων καθυστερήσεων. Κάποιες αεροπορικές εταιρείες σας επιτρέπουν να παρακολουθήσετε την φόρτωση του κατοικίδιού σας· άλλες μπορεί να σας δώσουν ένα σημείωμα για να σας γνωστοποιήσουν ότι βρίσκεται στο αεροπλάνο.

Άλλα ζητήματα

Εάν έχετε μια πτήση με ανταπόκριση, ρωτήστε εάν υπάρχει η επιλογή να πάρετε το σκύλο σας για ένα γρήγορο διάλειμμα για τουαλέτα.

Υπάρχει η δυνατότητα να τον κοιμίσετε για την πτήση αλλά δεν πρέπει να ναρκώσετε το κατοικίδιό σας πριν συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>