Συμβουλές για να παίρνετε μαζί σας τον σκύλο σε ταξίδι με το αυτοκίνητο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Είτε σκοπεύετε να κάνετε ένα μεγάλο, πολυήμερο ταξίδι είτε μια σύντομη διαδρομή με το αυτοκίνητο, οι μετακινήσεις με τον σκύλο μπορεί να είναι πολύ ευχάριστες. Ταυτόχρονα όμως, το ταξίδι με έναν σκύλο στο αυτοκίνητο μπορεί να εγείρει πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια. Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές σχετικά με την ασφαλή μεταφορά του σκύλου σας και ελαχιστοποιήστε τους κινδύνους που δημιουργούνται όταν ταξιδεύετε μαζί του με το αυτοκίνητο.

Η καλύτερη λύση είναι το κλουβί

Small dog maltese sitting safe in the car on the back seat in a safety crateΌταν παίρνετε τον σκύλο σας μαζί σας σε ταξίδια με το αυτοκίνητο, η  Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Ζώα συνιστά να ασφαλίζονται οι σκύλοι κάθε μεγέθους σε ειδικά κλουβιά ή κουτιά μεταφοράς κατάλληλα για ταξίδια, τόσο για την ασφάλεια του σκύλου όσο και για την πρόληψη των περισπασμών κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Εάν είναι δυνατό, τα κλουβιά θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ή στο χώρο μεταφοράς φορτίου ενός SUV, στέισον βάγκον ή μίνι βαν και δεμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην γλιστρούν κατά τα απότομα φρεναρίσματα. Το κλουβί θα πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να μπορεί ο σκύλος σας να στέκεται όρθιος, να γυρνάει, να κάθεται και να ξαπλώνει με άνεση, αλλά όχι τόσο μεγάλο ώστε να στριφογυρίζει μέσα σε αυτό ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Θα πρέπει επίσης να παρέχει αρκετό αερισμό. Για να είναι το κλουβί πιο άνετο για τον σκύλο σας, μπορείτε να στρώσετε μέσα μερικές κουβέρτες, ή ακόμα και να επενδύσετε τα πλαϊνά με αφρώδες υλικό για την προστασία από τραυματισμούς. Βεβαιωθείτε μόνο ότι ο σκύλος σας δεν θα προσπαθήσει να φάει ή να μασήσει οποιοδήποτε υλικό χρησιμοποιείτε για επένδυση.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλουβί

Εάν δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσετε κλουβί, προσπαθήστε να βρείτε μια ειδική ζώνη ασφαλείας για σκύλους που κουμπώνει απευθείας στη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου και να δέσετε τον σκύλο σας στο πίσω κάθισμα. Μια άλλη επιλογή που κυκλοφορεί στο εμπόριο για ασφαλέστερα ταξίδια με το αυτοκίνητο είναι ένα πλέγμα ή ένα μεταλλικό φράγμα το οποίο είναι κατασκευασμένο για μίνι βαν και SUV και εξασφαλίζει την παραμονή του τριχωτού σας φίλου στο πίσω κάθισμα. Ενώ αυτές οι επιλογές δεν επιτρέπουν στο κουτάβι σας να αποσπά την προσοχή σας ή να έρχεται κάτω από τα πόδια σας ενώ προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε στον δρόμο, δεν είναι σχεδιασμένες για την προστασία του από τραυματισμούς σε περίπτωση τρακαρίσματος. Παρόλο που φαίνεται ότι αυτές οι επιλογές παρέχουν στον φίλο σας περισσότερη ελευθερία και κάνουν το ταξίδι του πιο απολαυστικό, η χρήση ενός κλουβιού ή κουτιού μεταφοράς εξακολουθεί να είναι η καλύτερη λύση για την ασφάλειά του.

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει πίσω κάθισμα

Ενώ το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου είναι γενικά ασφαλέστερο για τον σκύλο σας, κυρίως λόγω του πιθανού τραυματισμού από τους αερόσακους του μπροστινού καθίσματος, μερικές φορές δεν υπάρχει πίσω κάθισμα ή πορτ-μπαγκάζ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να ασφαλίζετε τον σκύλο σας σε ένα κλουβί ή κουτί στο κάθισμα του συνοδηγού και να απενεργοποιείτε τους αερόσακους στο κάθισμα του συνοδηγού. Εάν ο σκύλος σας είναι πολύ μεγάλος και το κουτί δεν χωράει στο μπροστινό κάθισμα, δέστε τον με ζώνη ασφαλείας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μεταφέρετε τον σκύλο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με ανοιχτή καρότσα.

Dog lies next to a woman leaning on a car.

Όταν κάνετε πιο μακρινά ταξίδια, μπορεί να είναι δελεαστικό να διανύετε τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με την υψηλότερη ταχύτητα (τηρώντας φυσικά πάντα τα όρια ταχύτητας), αλλά πάνω στη βιασύνη σας να φτάσετε στον προορισμό σας, μην ξεχνάτε τον τετράποδο συνεπιβάτη σας. Φροντίστε να σταματάτε κάθε δύο ώρες περίπου για να κάνει το κουτάβι σας ένα διάλειμμα, να τεντωθεί και να χαλαρώσει. Συνιστάται επίσης να έχετε μαζί σας νερό και να του δίνετε να πίνει αρκετό σε κάθε στάση. Εάν ο σκύλος σας δεν ζαλίζεται στο αυτοκίνητο, είναι μια καλή ευκαιρία να του δώσετε ένα μικρό γεύμα.

Ταξίδι με άνεση

Να θυμάστε ότι αυτές οι οδηγίες για ταξίδια με το αυτοκίνητο μαζί με τον σκύλο αφορούν την ασφάλεια τόσο του σκύλου όσο και τη δική σας και των συνεπιβατών σας. Για αυτό τον λόγο, οι σκύλοι κάθε μεγέθους θα πρέπει να δένονται με ασφάλεια. Ο μικροσκοπικός σας σκύλος ίσως είναι απόλυτα ικανοποιημένος εάν κουρνιάζει στην αγκαλιά σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά όπως ακριβώς δεν είναι ασφαλές να έχετε ένα παιδί στην αγκαλιά σας ενώ οδηγείτε, έτσι δεν είναι ασφαλές να έχετε τον σκύλο σας. Η τοποθέτηση του κουταβιού σας με ασφάλεια σε ένα κλουβί ή σε έναν μηχανισμό συγκράτησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανεξάρτητα από τη φυλή ή το μέγεθος, αυξάνει πολύ τις πιθανότητες να φτάσετε και οι δύο στον προορισμό σας με ασφάλεια.

 

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus είναι ανεξάρτητη αρθρογράφος και ιδιοκτήτρια κατοικίδιων ζώων. Ζει στο Erie, στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Έχει ένα σκυλάκι Γκολντεντούντλ που ονομάζεται Maddie.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για το σκύλο σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος του σκύλου σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του. Εξάλλου, ο κτηνίατρος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία του για ολόκληρη τη ζωή του.
 • Το στομάχι του σκύλου σας αναστατώνεται λόγω κακών συνηθειών;

  Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους ανήσυχοι. Έτσι, μυρίζουν κάθε είδους αντικείμενα, κάποια από τα οποία δεν πρέπει - αλλοιωμένα τρόφιμα, πτώματα που αποσυντίθενται και αποφάγια - ενώ ορισμένες φορές θα τσιμπήσουν και μια ή δύο μπουκιές, για να διαπιστώσουν τη γεύση αυτού του πράγματος με την παράξενη μυρωδιά.
 • Οδηγίες για να διατηρείτε το κουτάβι σας υγιές

  Είστε το καλύτερο πρόσωπο για να διατηρήσετε το κουτάβι σας υγιές και γεμάτο ζωντάνια.
 • Πυροτεχνήματα χωρίς φόβο

  Dogs running Χρήσιμες συμβουλές για την θορυβώδη περίοδο του Νοέμβρη. Η 5η Νοεμβρίου είναι η Νύχτα του Guy Fawkes και είναι πάντα μια υπέροχη εποχή του χρόνου με πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον βραδινό ουρανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>