Οι προκλήσεις της χειμωνιάτικης βόλτας με το σκύλο σας

Δημοσιεύτηκε από τη Jean Marie Bauhaus
Ανάγνωση λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε μια ρουτίνα άσκησης το χειμώνα. Αυτό ισχύει τόσο για σκύλους όσο και για ανθρώπους. Κρύες θερμοκρασίες, χιόνι, μικρότερες ημέρες και άλλες δυσκολίες του χειμώνα, μπορεί να κάνουν τη βόλτα με το σκύλο και δυσκολότερη και ενδεχομένως πιο επικίνδυνη. Ακολουθώντας τις συμβουλές ασφάλειας για κατοικίδια το χειμώνα, οι κίνδυνοι μπορεί να μειωθούν, αλλά όχι να εξαλειφθούν. Συνεχίστε το διάβασμα για να δείτε μερικές χρήσιμες λύσεις σχετικά με την πρόκληση να πηγαίνετε βόλτα το σκύλο σας τον χειμώνα.

Βόλτα με το σκύλο σας το χειμώνα: Είναι καλή ιδέα;

Person walking a small dog in a coat on a shoveled sidewalk in winter.Ο χειμωνιάτικος καιρός μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από κινδύνους και προκλήσεις για τους σκύλους. Για αρχή, τα κουτάβια και οι μεγάλης ηλικίας σκύλοι είναι πιο ευάλωτοι σε ακραίες θερμοκρασίες και έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ασθένειες του κρύου καιρού, όπως κρυοπαγήματα και υποθερμία, σύμφωνα με την Ένωση Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Σκύλων των ΗΠΑ (APDT).

Οι σκύλοι που έχουν ορισμένα ιατρικά προβλήματα, όπως παθήσεις του θυρεοειδούς ή χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες, επίσης θα πρέπει να έχουν πολύ περιορισμένη έκθεση σε κρύο αέρα.

Ωστόσο, οι κρύες θερμοκρασίες είναι μόνο ένας από τους κινδύνους όταν βγαίνετε βόλτα με το σκύλο το χειμώνα. Το αντιψυκτικό έχει γλυκιά γεύση που προσελκύει τους σκύλους, αλλά μπορεί να είναι θανατηφόρο σε περίπτωση κατάποσης. Ενώ φαίνεται σχετικά απλό να κρατάτε το σκύλο σας μακριά από αυτό το τοξικό χημικό, ο πραγματικός κίνδυνος είναι να πατήσει το σκυλάκι σας πάνω σε χυμένο αντιψυκτικό και μετά να γλείψει τις πατούσες του.

Το αλάτι και τα άλλα χημικά που χρησιμοποιούνται για το λιώσιμο του πάγου μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του σκύλου σας. Και σε αυτά προσθέστε τις μικρότερες ημέρες και την αυξημένη πιθανότητα να πηγαίνετε βόλτα το κουτάβι σας αφού νυχτώσει, κάτι που δημιουργεί τους δικούς του κινδύνους.

Συμβουλές ασφαλείας για κατοικίδια το χειμώνα

Παρά τους κινδύνους, το περπάτημα εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική άσκηση για τους περισσότερους σκύλους. Πολλοί σκύλοι λατρεύουν το χιόνι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες. Με τις σωστές προφυλάξεις, οι χειμωνιάτικοι περίπατοι μπορούν να είναι ασφαλείς και απολαυστικοί και για σας και για το σκύλο σας. Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές ασφαλείας για κατοικίδια το χειμώνα, από την APDT:

 • Προστατεύετε τους σκύλους που είναι ευπαθείς στις κρύες θερμοκρασίες, περιλαμβανομένων αυτών που αναφέρθηκαν παραπάνω, καθώς και σκύλους μικρόσωμης φυλής, με κοντό τρίχωμα και/ή χαμηλό σωματικό λίπος, χρησιμοποιώντας ένα αδιάβροχο παλτό ή πουλόβερ για σκύλους.

 • Προστατεύετε τις πατούσες τους από αλάτι και άλλες ερεθιστικές ουσίες, καθώς και από περπάτημα μέσα σε τοξικά χημικά, χρησιμοποιώντας μποτάκια ή ειδικές λαστιχένιες μπότες για σκύλους. Αν ο σκύλος σας δεν ανέχεται να φοράει κάτι στα πόδια του, μπορείτε να καλύψετε τις πατούσες του με μια προστατευτική κρέμα βάσης κεριού, σαν αυτή που χρησιμοποιείται στους σκύλους στα έλκηθρα. Μην παραλείπετε να σκουπίζετε σχολαστικά τις πατούσες του σκύλου σας πριν τον φέρετε μέσα, για να αφαιρέσετε όχι μόνο την κρέμα αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει πατήσει.

 • Έχετε πάντα το σκύλο σας σε λουρί όταν βγαίνετε έξω. Όσο δελεαστικό και αν είναι να τον αφήσετε να καλπάζει μέσα στους σωρούς χιονιού, αυτοί οι σωροί θα μπορούσαν να κρύβουν πολλούς κινδύνους, και οι σκύλοι που τριγυρνούν χωρίς λουρί κινδυνεύουν περισσότερο να πατήσουν πάνω σε παγωμένους όγκους νερού και να πέσουν μέσα αν σπάσει ο πάγος. Πάντα να προσπαθείτε να περπατάτε πάνω σε καθαρισμένα πεζοδρόμια όταν μπορείτε, για να μειώσετε τις πιθανότητες να συναντήσετε κρυφούς κινδύνους. Επίσης, καλό είναι να έχετε και έναν φακό μαζί σας στις βόλτες. Όπως είπαμε, οι μέρες μικραίνουν και οι πιθανότητες να βγάζετε το σκύλο βόλτα τη νύχτα είναι μεγαλύτερες, αλλά ο φακός μπορεί να χρησιμεύσει και την ημέρα, σε περιπτώσεις χαμηλής ορατότητας λόγω καιρικών συνθηκών.

 • Μην αφήνετε το σκυλάκι σας να τρώει χιόνι. Κάτι τέτοιο μπορεί όχι μόνο να μειώσει επικίνδυνα τη σωματική του θερμοκρασία, αλλά το χιόνι μπορεί και να περιέχει επιβλαβή χημικά ή αντικείμενα που δεν φαίνονται.

 • Περιορίστε το χρόνο που το σκυλάκι σας περνάει έξω, για να βοηθήσετε να περιοριστεί ο κίνδυνος για υποθερμία ή κρυοπαγήματα. Πρέπει να προσέχετε το κατοικίδιό σας για σημάδια έκθεσης στο κρύο. Τα σημάδια αυτά περιλαμβάνουν κλαψούρισμα, τρεμούλα, αγχωμένες συμπεριφορές, πιο αργό βάδισμα, άρνηση να βαδίσει ή αναζήτηση ενός μέρους για να λουφάξει. Αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα ενώ είστε έξω με το σκύλο σας σε κρύο καιρό, μπείτε αμέσως σε εσωτερικό χώρο.

Εναλλακτικές λύσεις για άσκηση

Woman holding dog and yoga mat in gym.Για τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο ή ο καιρός είναι πολύ άσχημος για περπάτημα έξω με το σκύλο, δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για να του προσφέρετε τη σωματική δραστηριότητα και την ευεξία που χρειάζεται ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζεστός σε εσωτερικό χώρο.

 • Παίξτε Φέρτο: Ένας μακρύς διάδρομος ή μια απόσταση χωρίς εμπόδια σε ένα μεγάλο δωμάτιο αρκεί για να κυνηγήσει το σκυλάκι σας το αγαπημένο του παιχνίδι. Ίσως χρειαστεί να το γυρίσετε στο ποδόσφαιρο αν το σκύλος σας δεν έχει ακόμα μάθει να επιστρέφει το παιχνίδι.

 • Ανεβείτε και κατεβείτε τρέχοντας τα σκαλιά: Εφόσον το σκυλάκι σας είναι υγιές και δεν έχει προβλήματα με αρθρώσεις και ισχίο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες χωρίς πρόβλημα, και λίγες διαδρομές πάνω και κάτω σε μια σκάλα με χαλί μπορεί να είναι εξαιρετική άσκηση. Και έχετε και εσείς όφελος, ανεβάζοντας τους δικούς σας καρδιακούς παλμούς!

 • Παίξτε κυνηγητό: Αν το σπίτι σας είναι αρκετά μεγάλο, κάντε το σκυλάκι σας να σας κυνηγήσει από δωμάτιο σε δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε λιχουδιές ή ένα αγαπημένο παιχνίδι για να τον δελεάσετε, αν χρειάζεται αυτό το έξτρα κίνητρο για να αρχίσει.

 • Παίξτε κρυφτό: Κρύψτε λιχουδιές ή παιχνίδια σε διάφορα σημεία στο σπίτι και παροτρύνετε τον σκύλο σας να τα αναζητήσει.

 • Γραφτείτε σε μια εκπαίδευση: Ο χειμώνας μπορεί να δίνει μια καλή ευκαιρία για ένα φρεσκάρισμα στην εκπαίδευσή του σε καλούς τρόπους και υπακοή. Μια εκπαίδευση παρέχει ευκαιρία δραστηριότητας σε εσωτερικό χώρο αλλά και κοινωνικοποίησης και για τους δυο σας, που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακοκεφιάς του χειμώνα. Το κουτάβι σας μπορεί επίσης να απολαμβάνει την εκπαίδευση ευκινησίας σε μια κλειστή πίστα ή μπορείτε να ρωτήσετε το γυμναστήριό σας αν προσφέρει "ντόγκα", δηλαδή μαθήματα γιόγκα μαζί με το σκύλο σας.

 • Ξεσκονίστε την εκπαίδευσή του στο σπίτι: Αν μια εξωτερική εκπαίδευση δεν είναι μέσα στις επιλογές σας, μπορείτε και πάλι να συνδυάσετε άσκηση και διανοητική αναζωογόνηση με την εδραίωση των ικανοτήτων υπακοής του τριχωτού σας συντρόφου, χρησιμοποιώντας βιβλία, DVD, ιστότοπους ή online μαθήματα για να σας βοηθήσουν σε αυτή την αποστολή.

 • Γράψτε τον σε ένα γυμναστήριο σκύλων/κλειστό πάρκο σκύλων: Η δημοφιλία αυτών των εγκαταστάσεων συνεχώς αυξάνεται, και αν υπάρχει στην περιοχή σας, ένα γυμναστήριο για σκύλους προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από διασκεδαστικές επιλογές παιχνιδιού και άσκησης σε εσωτερικούς χώρους για το σκυλάκι σας.

Είδαμε λοιπόν ότι παρά τις προκλήσεις της βόλτας με σκύλο το χειμώνα, σίγουρα είναι εφικτό αυτό να γίνει με τρόπο που είναι και ασφαλής και διασκεδαστικός και για τα δύο μέρη. Προσέχοντας τις ανάγκες και την ευεξία του, αλλά και το περιβάλλον του και χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, βοηθάτε πολύ να εξασφαλιστεί ένας ασφαλής και δραστήριος χειμώνας. Επίσης, μην ξεχνάτε να παίρνετε προφυλάξεις και για τον εαυτό σας όταν βγαίνετε έξω. Να φοράτε ζεστά και κατάλληλα ρούχα για να μην κινδυνέψετε και εσείς να κρυώσετε ή να τραυματιστείτε. Νοιαζόμαστε για την καλή κατάσταση όχι μόνο των κατοικιδίων αλλά και των ιδιοκτητών τους!

Contributor Bio

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus (Ζαν Μαρί Μπάουχάους) είναι ιδιοκτήτρια κατοικιδίων, μπλόγκερ σε θέματα κατοικιδίων και συγγραφέας από την Τούλσα της Οκλαχόμα, και συνήθως γράφει υπό την επίβλεψη μιας αγκαλιάς χνουδωτών μωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ