Τσιμπούρια και σκουλήκια

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα αγαπήσουν το νέο σας κατοικίδιο

 Το γατάκι σας θα αγαπήσει το παραχάιδεμα και την προσοχή σας, την απλόχερη αγάπη από την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά όχι την προσοχή που λαμβάνει από παράσιτα. Τα τσιμπούρια, τα σκουλήκια και οι ψύλλοι είναι εξαιρετικά συνήθεις, οπότε θα ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο αν το γατάκι σας δεν κόλλαγε κάποια στιγμή. Τα καλά νέα είναι ότι τα παράσιτα δεν είναι τόσο επιζήμια, και είναι εύκολο να απαλλαγείτε. Αν το γατάκι σας υποφέρει από παράσιτα, ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να σας συστήσει το καλύτερο σκεύασμα και να σας συμβουλεύσει πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ψύλλοι

Μερικές φορές, ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες θα προκαλέσουν μια έκρηξη ψύλλων γύρω από το σπίτι σας. Ακόμα κι αν το γατάκι σας λαμβάνει τακτική θεραπεία, μπορεί να το δείτε να ξύνεται. Ψάξτε για μικροσκοπικά καφέ στίγματα στη γούνα του. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε ένα υγρό πανί. Αν μετατραπούν σε κόκκινο/καφέ χρώμα, είναι βρωμιά ψύλλων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φροντίσετε και το σπίτι σας. Πάρτε ένα σπρέι από τον κτηνίατρό σας για τα χαλιά σας, τα μαλακά έπιπλα, ακόμη τα σκληρά πατώματα. Οι ψύλλοι μπορεί να κρυφτούν σε κάθε γωνία και σχισμή για να γεννήσουν τα αυγά τους. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και να ψεκάζετε την ηλεκτρική σκούπα σας μετά τη χρήση. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο και θα απαλλαχτείτε από το πρόβλημα, αν και η συνολική εξαφάνιση μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες. Αυτή η θεραπεία σταματά τον κύκλο ζωής του ψύλλου σκοτώνοντας τις προνύμφες που εκκολάπτονται, έτσι δεν θα είναι σε θέση να κάνει βόλτες πάνω στο γατάκι σας.

Σκουλήκια

Το πιο κοινό παράσιτο που μπορεί να μολύνει το γατάκι σας είναι οι Νηματέλμινθες. (Όταν το γατάκι σας μεγαλώσει λίγο, μπορεί να είναι ευάλωτο και στους Πλατυέλμινθες-Ταινία). Το γατάκι σας είναι απίθανο να δείξει κάποιο σημάδι ότι έχει σκουλήκια, αλλά αν η μόλυνση είναι σοβαρή, θα δείτε διαφορές. Μπορεί να παρατηρήσετε απώλεια βάρους, εξάρσεις εμετού και διάρροια και ερεθισμό γύρω από την κάτω περιοχή του.

Τα γατάκια πρέπει να ελέγχονται συχνά για σκουλήκια, εφόσον η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία. Ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με την καταλληλότερη θεραπεία. Θα χρειαστεί μηνιαία αντιπαρασιτική αγωγή για τους πρώτους έξι μήνες, και στη συνέχεια ανά τρεις μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα