Τσιμπούρια και σκουλήκια

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα αγαπήσουν το νέο σας κατοικίδιο

 Το γατάκι σας θα αγαπήσει το παραχάιδεμα και την προσοχή σας, την απλόχερη αγάπη από την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά όχι την προσοχή που λαμβάνει από παράσιτα. Τα τσιμπούρια, τα σκουλήκια και οι ψύλλοι είναι εξαιρετικά συνήθεις, οπότε θα ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο αν το γατάκι σας δεν κόλλαγε κάποια στιγμή. Τα καλά νέα είναι ότι τα παράσιτα δεν είναι τόσο επιζήμια, και είναι εύκολο να απαλλαγείτε. Αν το γατάκι σας υποφέρει από παράσιτα, ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να σας συστήσει το καλύτερο σκεύασμα και να σας συμβουλεύσει πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ψύλλοι

Μερικές φορές, ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες θα προκαλέσουν μια έκρηξη ψύλλων γύρω από το σπίτι σας. Ακόμα κι αν το γατάκι σας λαμβάνει τακτική θεραπεία, μπορεί να το δείτε να ξύνεται. Ψάξτε για μικροσκοπικά καφέ στίγματα στη γούνα του. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε ένα υγρό πανί. Αν μετατραπούν σε κόκκινο/καφέ χρώμα, είναι βρωμιά ψύλλων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φροντίσετε και το σπίτι σας. Πάρτε ένα σπρέι από τον κτηνίατρό σας για τα χαλιά σας, τα μαλακά έπιπλα, ακόμη τα σκληρά πατώματα. Οι ψύλλοι μπορεί να κρυφτούν σε κάθε γωνία και σχισμή για να γεννήσουν τα αυγά τους. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και να ψεκάζετε την ηλεκτρική σκούπα σας μετά τη χρήση. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο και θα απαλλαχτείτε από το πρόβλημα, αν και η συνολική εξαφάνιση μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες. Αυτή η θεραπεία σταματά τον κύκλο ζωής του ψύλλου σκοτώνοντας τις προνύμφες που εκκολάπτονται, έτσι δεν θα είναι σε θέση να κάνει βόλτες πάνω στο γατάκι σας.

Σκουλήκια

Το πιο κοινό παράσιτο που μπορεί να μολύνει το γατάκι σας είναι οι Νηματέλμινθες. (Όταν το γατάκι σας μεγαλώσει λίγο, μπορεί να είναι ευάλωτο και στους Πλατυέλμινθες-Ταινία). Το γατάκι σας είναι απίθανο να δείξει κάποιο σημάδι ότι έχει σκουλήκια, αλλά αν η μόλυνση είναι σοβαρή, θα δείτε διαφορές. Μπορεί να παρατηρήσετε απώλεια βάρους, εξάρσεις εμετού και διάρροια και ερεθισμό γύρω από την κάτω περιοχή του.

Τα γατάκια πρέπει να ελέγχονται συχνά για σκουλήκια, εφόσον η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία. Ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με την καταλληλότερη θεραπεία. Θα χρειαστεί μηνιαία αντιπαρασιτική αγωγή για τους πρώτους έξι μήνες, και στη συνέχεια ανά τρεις μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Feline Adult Perfect Weight with Chicken

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Prescription Diet™ r/d™ Feline Original

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline r/d™ λεπτοτεμαχισμένη με συκώτι είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διαχείριση γατών με προβλήματα βάρους.
 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ Sterilised Cat Κοτόπουλο

  Sterilised cats are over three times more likely to become overweight and suffer with urinary problems. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken is tailored to meet the needs of sterilised cats. Formulated with clinically proven antioxidants and a unique weight management formula.
 • Prescription Diet™ Metabolic Feline

  <p><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Metabolic