Τσιμπούρια και σκουλήκια

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα αγαπήσουν το νέο σας κατοικίδιο

 Το γατάκι σας θα αγαπήσει το παραχάιδεμα και την προσοχή σας, την απλόχερη αγάπη από την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά όχι την προσοχή που λαμβάνει από παράσιτα. Τα τσιμπούρια, τα σκουλήκια και οι ψύλλοι είναι εξαιρετικά συνήθεις, οπότε θα ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο αν το γατάκι σας δεν κόλλαγε κάποια στιγμή. Τα καλά νέα είναι ότι τα παράσιτα δεν είναι τόσο επιζήμια, και είναι εύκολο να απαλλαγείτε. Αν το γατάκι σας υποφέρει από παράσιτα, ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να σας συστήσει το καλύτερο σκεύασμα και να σας συμβουλεύσει πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ψύλλοι

Μερικές φορές, ασυνήθιστα ήπιες καιρικές συνθήκες θα προκαλέσουν μια έκρηξη ψύλλων γύρω από το σπίτι σας. Ακόμα κι αν το γατάκι σας λαμβάνει τακτική θεραπεία, μπορεί να το δείτε να ξύνεται. Ψάξτε για μικροσκοπικά καφέ στίγματα στη γούνα του. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε ένα υγρό πανί. Αν μετατραπούν σε κόκκινο/καφέ χρώμα, είναι βρωμιά ψύλλων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να φροντίσετε και το σπίτι σας. Πάρτε ένα σπρέι από τον κτηνίατρό σας για τα χαλιά σας, τα μαλακά έπιπλα, ακόμη τα σκληρά πατώματα. Οι ψύλλοι μπορεί να κρυφτούν σε κάθε γωνία και σχισμή για να γεννήσουν τα αυγά τους. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε και να ψεκάζετε την ηλεκτρική σκούπα σας μετά τη χρήση. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο δοχείο και θα απαλλαχτείτε από το πρόβλημα, αν και η συνολική εξαφάνιση μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες. Αυτή η θεραπεία σταματά τον κύκλο ζωής του ψύλλου σκοτώνοντας τις προνύμφες που εκκολάπτονται, έτσι δεν θα είναι σε θέση να κάνει βόλτες πάνω στο γατάκι σας.

Σκουλήκια

Το πιο κοινό παράσιτο που μπορεί να μολύνει το γατάκι σας είναι οι Νηματέλμινθες. (Όταν το γατάκι σας μεγαλώσει λίγο, μπορεί να είναι ευάλωτο και στους Πλατυέλμινθες-Ταινία). Το γατάκι σας είναι απίθανο να δείξει κάποιο σημάδι ότι έχει σκουλήκια, αλλά αν η μόλυνση είναι σοβαρή, θα δείτε διαφορές. Μπορεί να παρατηρήσετε απώλεια βάρους, εξάρσεις εμετού και διάρροια και ερεθισμό γύρω από την κάτω περιοχή του.

Τα γατάκια πρέπει να ελέγχονται συχνά για σκουλήκια, εφόσον η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία. Ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με την καταλληλότερη θεραπεία. Θα χρειαστεί μηνιαία αντιπαρασιτική αγωγή για τους πρώτους έξι μήνες, και στη συνέχεια ανά τρεις μήνες.

Σχετικά Άρθρα

 • Λίστα ελέγχου για διακοπές με τη γάτα σας

  Ετοιμάζεστε για διακοπές; Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα ελέγχου για ταξίδια με γάτες για να διασφαλίσετε ότι έχετε ό,τι σημαντικό χρειάζεστε για το ταξίδι σας, όπως φαγητό, παιχνίδια και τα στοιχεία του κτηνιάτρου της.
 • Γάτες και γιορτές μαζί

  Μερικές φορές οι γάτες και οι γιορτές πάνε μαζί όπως το λάδι με το νερό. Πέρα από θέματα ασφάλειας για τις γάτες, υπάρχει και το ενδεχόμενο οι γάτες είτε να αγνοούνται μέσα στις ετοιμασίες των γιορτών είτε να υπερδιεγερθούν από την εορταστική ατμόσφαιρα.
 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για τη γάτα σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος της γάτας σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της.
 • Μετακόμιση με τη γάτα σας

  Εάν υπάρχει ένα πράγμα περισσότερο αγχώδες από τη μετακόμιση, αυτό είναι η μετακόμιση μαζί με τη γάτα σας.

Σχετικά Προϊόντα

 • Ideal Balance™ Feline Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Feline Mature Adult with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span>  Feline Mature Adult είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ενήλικων γατών . Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • Ideal Balance™ Kitten with Fresh Chicken & Brown Rice

  <p> <br></p><p>Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Kitten είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μικρών γατών έως 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία της γάτας σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης. 100% Ισορροπημένη. 100% Γευστική. Εγγυημένη.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>