Πως να περιποιηθείτε και να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Μπορεί σε εσάς να είναι πιο ευχάριστο να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας απ' ότι σ' εκείνον – ειδικά αν τριγυρνούσε σε κάτι δυσάρεστο έξω από το σπίτι. Αλλά για να κάνετε την ζωή και των δυο σας πιο εύκολη, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε η εμπειρία αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη.

 1. Διαλέξτε το καλύτερο μέρος για να πλύνετε τον σκύλο σας. Η μπανιέρα είναι συνήθως η ευκολότερη, αν όμως έχετε έναν μικρό σκύλο, και μπορεί να είναι πιο άνετο και για τους δυο σας να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο ή τον νεροχύτη. Αν ο σκύλος σας έχει μακρύ τρίχωμα μπορεί να φράξει την αποχέτευση.
 2. Πρώτα χτενίστε ή βουρτσίστε τους. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε τις πεσμένες τρίχες και τους κόμπους που είναι δυσκολότερο να τους αντιμετωπίσετε όταν είναι βρεγμένοι. Σε πολλούς σκύλους αρέσει να τους βουρτσίζουν ως περιποίηση, η οποία επίσης τους χαλαρώνει.
 3. Φορέστε μια ποδιά ή κάποια παλιά ρούχα. Οι πιθανότητες λένε ότι θα βραχείτε!
 4. Τοποθετήστε ένα αντιολισθητικό χαλάκι στη μπανιέρα (ειδικά αν έχετε μεγάλο σκύλο) για να αποφύγετε να γλιστρήσετε είτε εσείς είτε ο σκύλος σας καθώς τον σηκώνετε για να τον βάλετε ή να τον βγάλετε.
 5. Αφήστε λίγο ζεστό νερό να τρέξει στη μπανιέρα ή τον νιπτήρα. Το κρύο νερό δεν είναι διασκεδαστικό για τους σκύλους (φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει ένα κρύο ντους) αλλά δεν θέλετε να είναι ούτε και πολύ ζεστό.
 6. Το βάθος του νερού εξαρτάται από το μέγεθος του σκύλου σας, αλλά μην το κάνετε πολύ βαθύ γιατί μπορεί να τους προκαλέσει πανικό. Ο ήχος της βρύσης που τρέχει μπορεί επίσης να τους τρομάξει οπότε γεμίστε την μπανιέρα πριν βάλετε μέσα τον σκύλο σας.
 7. Σηκώστε τον σκύλο σας και τοποθετήστε τον στην μπανιέρα. Πιθανότατα θα προσπαθήσει να ξαναβγεί έξω αμέσως αλλά κρατήστε τον.
 8. Χρησιμοποιείστε ένα πλαστικό κύπελλο ή μια κανάτα για να χύνετε νερό πάνω από τον σκύλο σας. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση του ντους αν δεν τρομάζει τον σκύλο σας.) Μπορεί να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από το νερό (καλύπτοντας κι εσάς).
 9. Τρίψτε το σαμπουάν για κατοικίδια τα χέρια σας ή διαλύστε το σε λίγο ζεστό νερό και χύστε το πάνω στον σκύλο σας. Μετά, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κάντε απαλό μασάζ με το σαμπουάν στο τρίχωμα του σκύλου σας – βεβαιωθείτε ότι φτάνετε μέχρι το δέρμα. Προσπαθήστε και αποφύγετε να μπει σαμπουάν στα αυτιά ή τα μάτια του.
 10. Ξεπλύντε τον με ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το τρίχωμα του σκύλου σας δεν έχει καθόλου σαμπουάν, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί ξηρό δέρμα.
 11. Βγάλτε τον από την μπανιέρα – προσέξτε να μην γλιστρήσει κανείς από τους δυο σας – και αφήστε τον να απομακρύνει λίγο νερό. Τότε στεγνώστε τον με μια ωραία, ζεστή πετσέτα (ή χρησιμοποιήστε σεσουάρ αν δεν τον τρομάζει ο θόρυβος).
 12. Δώστε στον σκύλο σας μια λιχουδιά επειδή ήταν καλός και μετά κάντε του ένα τελικό βούρτσισμα.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.