Γιατί το γατάκι σας γρατζουνάει

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)
Start your cat with healthy scratching habits
 

Κοφτερά νύχια 

Καθώς το γατάκι σας μεγαλώνει, μεγαλώνουν και τα νύχια του! Και για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, θα γρατζουνίσει. Το γρατζούνισμα είναι ένας φυσικός τρόπος μαρκαρίσματος της περιοχής κι ένας υπέροχος τρόπος τεντώματος. Όπως και τα φυσικά σημάδια που θα κάνει, το γρατζούνισμα αφήνει επίσης μια μυρωδιά, απελευθερώνοντας ορμόνες την ίδια στιγμή. Αυτό βοηθά στο μαρκάρισμα της περιοχής του και βοηθά ώστε να νιώσει άνετα με το περιβάλλον του.

Δεν πρέπει να σταματήσετε το γατάκι σας από το να γρατζουνάει – είναι μια φυσική, υγιής δραστηριότητα. Αλλά προφανώς θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δε θα προκαλέσει βλάβη στα έπιπλά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό, είναι να παρέχετε έναν στύλο γρατζουνίσματος. Οι τύποι που καλύπτονται από μια αδρή επιφάνεια όπως σκοινί ή φλοιό φαίνεται ότι είναι οι αγαπημένοι. Τοποθετήστε το στύλο στο αγαπημένο του δωμάτιο και ενθαρρύνετέ το ώστε να τον χρησιμοποιήσει, μιμούμενοι τις ενέργειές του. Θα μπορούσατε επίσης να τρίψετε λίγο catnip για να το κάνετε ακαταμάχητο.

Τα νύχια των γατών μεγαλώνουν συνέχεια, επομένως θα πρέπει να τα κόβετε μετά από δυο μήνες. Ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να το κάνει για εσάς, ή μπορεί να σας συστήσει τον κατάλληλο νυχοκόπτη αν αποφασίσετε να το κάνετε εσείς στο σπίτι. Απλά βεβαιωθείτε ότι θα ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας σχετικά με τον ασφαλέστερο τρόπο κοπής.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Feline Adult Perfect Weight with Chicken

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Prescription Diet™ r/d™ Feline Original

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline r/d™ λεπτοτεμαχισμένη με συκώτι είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διαχείριση γατών με προβλήματα βάρους.
 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ Sterilised Cat Κοτόπουλο

  Sterilised cats are over three times more likely to become overweight and suffer with urinary problems. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken is tailored to meet the needs of sterilised cats. Formulated with clinically proven antioxidants and a unique weight management formula.
 • Prescription Diet™ Metabolic Feline

  <p><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Metabolic