Γιατί το γατάκι σας γρατζουνάει

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Start your cat with healthy scratching habits
 

Κοφτερά νύχια 

Καθώς το γατάκι σας μεγαλώνει, μεγαλώνουν και τα νύχια του! Και για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, θα γρατζουνίσει. Το γρατζούνισμα είναι ένας φυσικός τρόπος μαρκαρίσματος της περιοχής κι ένας υπέροχος τρόπος τεντώματος. Όπως και τα φυσικά σημάδια που θα κάνει, το γρατζούνισμα αφήνει επίσης μια μυρωδιά, απελευθερώνοντας ορμόνες την ίδια στιγμή. Αυτό βοηθά στο μαρκάρισμα της περιοχής του και βοηθά ώστε να νιώσει άνετα με το περιβάλλον του.

Δεν πρέπει να σταματήσετε το γατάκι σας από το να γρατζουνάει – είναι μια φυσική, υγιής δραστηριότητα. Αλλά προφανώς θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δε θα προκαλέσει βλάβη στα έπιπλά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό, είναι να παρέχετε έναν στύλο γρατζουνίσματος. Οι τύποι που καλύπτονται από μια αδρή επιφάνεια όπως σκοινί ή φλοιό φαίνεται ότι είναι οι αγαπημένοι. Τοποθετήστε το στύλο στο αγαπημένο του δωμάτιο και ενθαρρύνετέ το ώστε να τον χρησιμοποιήσει, μιμούμενοι τις ενέργειές του. Θα μπορούσατε επίσης να τρίψετε λίγο catnip για να το κάνετε ακαταμάχητο.

Τα νύχια των γατών μεγαλώνουν συνέχεια, επομένως θα πρέπει να τα κόβετε μετά από δυο μήνες. Ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να το κάνει για εσάς, ή μπορεί να σας συστήσει τον κατάλληλο νυχοκόπτη αν αποφασίσετε να το κάνετε εσείς στο σπίτι. Απλά βεβαιωθείτε ότι θα ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας σχετικά με τον ασφαλέστερο τρόπο κοπής.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <p>Η Hill's<sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Science Plan</span><sup>ΤΜ</sup> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της βέλτιστης σωματικής κατάστασης, με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, καλές πρωτεΐνες και ενισχυμένη με ω-3 λιπαρά οξέα.</p> <ul> <li>Υποστηρίζει τη διατήρηση της καλής μυϊκής μάζας και το ιδανικό σωματικό βάρος. <li>Τα ελεγχόμενα επίπεδα ανόργανων στοιχείων υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού. <li>Πολύ εύπεπτα συστατικά για τη βέλτιστη απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. <li>100% εγγύηση για ποιότητα, για σταθερή σύνθεση και γεύση.</li></ul>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Adult τροφή για γάτες με Κοτόπουλο

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Hill's™ Science Plan™ Adult Optimal Care™ τροφή για γάτες με Τόνο

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult τροφή για γάτες με Αρνί

  ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών), ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΤΕΣ (1-7 ετών)