Είναι ο κήπος σας ασφαλής για το κουτάβι σας;

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Ο κήπος πρέπει να είναι ένα ασφαλές, χαρούμενο καταφύγιο για ολόκληρη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του νέου χνουδωτού κουταβιού σας. Πολλά κοινά προϊόντα κηπουρικής μπορεί να είναι επικίνδυνα κι ορισμένες φορές θανάσιμα στους σκύλους. Τα σφαιρίδια γυμνοσάλιαγκα είναι ιδιαίτερα τοξικά, όπως και πολυάριθμα ζιζανιοκτόνα, οπότε παρακαλούμε, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και πάνω από όλα, κρατήστε αυτά τα προϊόντα μακριά από το κατοικίδιό σας. Αν είναι αρκετά άτυχο κι έρθει σε επαφή με οτιδήποτε επιβλαβές, ή αν υποψιάζεστε ότι αυτό έχει συμβεί, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας άμεσα.

 

Το κουτάβι σας και τα φυτά


Πολλά από τα συνήθη φυτά μπορεί να είναι δηλητηριώδη στα κατοικίδια, ενώ ορισμένα μπορεί να προκαλλέσουν ακόμη και θάνατο. Αν, για παράδειγμα, το κουτάβι σας επιχειρήσει να βγάλει ένα βολβό και αρχίσει να τον δαγκώνει, σταματήστε το. Μπορεί να είναι επικίνδυνο. Εδώ παραθέτονται ορισμένα φυτά που είναι τοξικά στους σκύλους και, ορισμένες φορές, αρκετά σοβαρά:-

Χελιδονόχορτο, χαμομήλι, πουρνάρι, κισσός, ραβέντι, γλυκίνη, αγριόχορτα, γλυκά μπιζέλια, παπαρούνα, χρυσάνθεμο, λαβούρνο

Μπορείτε να προμηθευτείτε μια πιο περιεκτική λίστα από την Βασιλική Κηπευτική Κοινότητα (PDF) στο 01483 224234.

 

Το κουτάβι σας και τα εργαλεία κήπου

Αν το κουτάβι σας παίζει στον κήπο, μην χρησιμοποιείτε ποτέ χορτοκοπτικά μηχανήματα, γιατί μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Μην αφήνετε ποτέ στο χώρο εργαλεία με αιχμηρές λεπίδες και άκρες. Αν πατήσει κάποιο το κουτάβι σας, θα τραυματιστεί σοβαρά. Και προκειμένου να αποφύγετε το βρέξιμο, μην αφήνετε τη μάνικα του νερού έξω, την οποία ενδέχεται ο σκύλος σας να μασήσει!

 

Το κουτάβι σας και τα υγρά στοιχεία

Καλύψτε όλα τα υγρά στοιχεία και τις λιμνούλες, όσο το κουτάβι σας είναι ακόμα μικρό. Ενδέχεται να δυσκολευτεί να βγει και από τα ρηχότερα νερά και να τραυματιστεί ή να πνιγεί.

 

Το κουτάβι σας και ο φράχτης

Μια από τις εκκρεμότητες που αφορούν τον κήπο σας είναι να σιγουρευτείτε ότι ο φράχτης σας είναι ασφαλής για το κουτάβι σας πριν το αφήσετε να βγει έξω από το σπίτι. Το τελευταίο που θέλετε για το νέο σας απόκτημα είναι να χαθεί ή να τραυματιστεί στο δρόμο. Και αν χρησιμοποιείτε κάποιο συντηρητικό ξύλο, όπως το κριεζότο, κρατήστε το κουτάβι σας μακριά μέχρι να στεγνώσει και σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει δοχεία ανοιχτά από τα οποία μπορεί να πιεί.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Medium Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της καλής μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.