Είναι ο κήπος σας ασφαλής για το κουτάβι σας;

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Ο κήπος πρέπει να είναι ένα ασφαλές, χαρούμενο καταφύγιο για ολόκληρη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του νέου χνουδωτού κουταβιού σας. Πολλά κοινά προϊόντα κηπουρικής μπορεί να είναι επικίνδυνα κι ορισμένες φορές θανάσιμα στους σκύλους. Τα σφαιρίδια γυμνοσάλιαγκα είναι ιδιαίτερα τοξικά, όπως και πολυάριθμα ζιζανιοκτόνα, οπότε παρακαλούμε, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και πάνω από όλα, κρατήστε αυτά τα προϊόντα μακριά από το κατοικίδιό σας. Αν είναι αρκετά άτυχο κι έρθει σε επαφή με οτιδήποτε επιβλαβές, ή αν υποψιάζεστε ότι αυτό έχει συμβεί, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας άμεσα.

 

Το κουτάβι σας και τα φυτά


Πολλά από τα συνήθη φυτά μπορεί να είναι δηλητηριώδη στα κατοικίδια, ενώ ορισμένα μπορεί να προκαλλέσουν ακόμη και θάνατο. Αν, για παράδειγμα, το κουτάβι σας επιχειρήσει να βγάλει ένα βολβό και αρχίσει να τον δαγκώνει, σταματήστε το. Μπορεί να είναι επικίνδυνο. Εδώ παραθέτονται ορισμένα φυτά που είναι τοξικά στους σκύλους και, ορισμένες φορές, αρκετά σοβαρά:-

Χελιδονόχορτο, χαμομήλι, πουρνάρι, κισσός, ραβέντι, γλυκίνη, αγριόχορτα, γλυκά μπιζέλια, παπαρούνα, χρυσάνθεμο, λαβούρνο

Μπορείτε να προμηθευτείτε μια πιο περιεκτική λίστα από την Βασιλική Κηπευτική Κοινότητα (PDF) στο 01483 224234.

 

Το κουτάβι σας και τα εργαλεία κήπου

Αν το κουτάβι σας παίζει στον κήπο, μην χρησιμοποιείτε ποτέ χορτοκοπτικά μηχανήματα, γιατί μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός. Μην αφήνετε ποτέ στο χώρο εργαλεία με αιχμηρές λεπίδες και άκρες. Αν πατήσει κάποιο το κουτάβι σας, θα τραυματιστεί σοβαρά. Και προκειμένου να αποφύγετε το βρέξιμο, μην αφήνετε τη μάνικα του νερού έξω, την οποία ενδέχεται ο σκύλος σας να μασήσει!

 

Το κουτάβι σας και τα υγρά στοιχεία

Καλύψτε όλα τα υγρά στοιχεία και τις λιμνούλες, όσο το κουτάβι σας είναι ακόμα μικρό. Ενδέχεται να δυσκολευτεί να βγει και από τα ρηχότερα νερά και να τραυματιστεί ή να πνιγεί.

 

Το κουτάβι σας και ο φράχτης

Μια από τις εκκρεμότητες που αφορούν τον κήπο σας είναι να σιγουρευτείτε ότι ο φράχτης σας είναι ασφαλής για το κουτάβι σας πριν το αφήσετε να βγει έξω από το σπίτι. Το τελευταίο που θέλετε για το νέο σας απόκτημα είναι να χαθεί ή να τραυματιστεί στο δρόμο. Και αν χρησιμοποιείτε κάποιο συντηρητικό ξύλο, όπως το κριεζότο, κρατήστε το κουτάβι σας μακριά μέχρι να στεγνώσει και σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει δοχεία ανοιχτά από τα οποία μπορεί να πιεί.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>