Παίζοντας με τον σκύλο σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)
Dog image

Όπως η καλή διατροφή και ένα αγαπημένο σπιτικό, έτσι και η ώρα του παιχνιδιού είναι σημαντική για την ευημερία του σκύλου σας.

Του προσφέρει άσκηση, κίνητρο, διασκέδαση και εξαιρετική αλληλεπίδραση. Και η ώρα του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά σημαντική αν το κατοικίδιό σας περνάει πολύ χρόνο μόνο του. Μερικές φορές τα κατοικίδια δεν αντέχουν να αποχωρίζονται τους ιδιοκτήτες τους και δείχνουν τη δυσαρέσκιά τους και πιθανώς με καταστροφική συμπεριφορά.

Αν είναι αυτό το θέμα, προσφέρετε στον σκύλο σας αμέριστη προσοχή για να αντισταθμίσετε την απουσία σας.

Απλά παιχνίδια

Θα εκπλαγείτε από το πως το απλούστερο παιχνίδι μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία για τον σκύλο σας. Το κυνηγητό είναι ένα απ' αυτά τα παιχνίδια που λατρεύουν οι σκύλοι. Έχουν ένα μπαλάκι του τέννις που κυνηγούν, ένα Φρίσμπι, ένα ξυλάκι ή ένα λούτρινο παιχνίδι, ειδικά ένα που τρίζει. Ίσως στον σκύλο σας αρέσει να κυνηγάει μια μπάλα ποδοσφαίρου και να την σπρώχνει πάλι πίσω με την μύτη του. Ή απλά μπορεί να θέλει να κυνηγήσει εσάς.

Το κυνηγητό λειτουργεί επίσης πολύ καλά με το νερό, ανάλογα με τη φυλή και την ευκολία του σκύλου σας με το νερό.

Αν χρησιμοποιείτε μια μπάλα σαν παιχνίδι, να προσέχετε το μέγεθός της. Βεβαιωθείτε ότι είναι τόσο μικρή όσο να μπορεί να την πιάσει με το στόμα του, αλλά όχι πολύ μικρή γιατί μπορεί να την καταπιεί. Επίσης, περιορίστε τον αριθμό των παιχνιδιών μόνο σε κάποια αγαπημένα. Τα πολλά παιχνίδια συχνά μπερδεύουν τους σκύλους για το ποιο είναι παιχνίδι και ποιο όχι.

Περισσότερες παιχνιδιάρικες δραστηριότητες

Ίσως να θέλετε να προσπαθήσετε να παίξετε με τον σκύλο σας ένα παιχνίδι επίλυσης προβλημάτων. Τοποθετήστε μια λιχουδιά μέσα σε ένα χάρτινο κουτί και αφήστε τον σκύλο σας να προσπαθήσει να το βρει. Στην αρχή, χρησιμοποιείστε ένα κουτί με εύκολη πρόσβαση στη λιχουδιά και αν πετύχει τον στόχο του αλλάξτε το με ένα πιο περίπλοκο κουτί. Φυσικά, το πιο πιθανό είναι μετά να πρέπει να μαζεύετε κομμάτια σκισμένου κουτιού.

Οι σκύλοι επίσης απολαμβάνουν το κρυφτό. Αρχικά, κάντε το εύκολο. Κρύψτε μια λιχουδιά σε ένα άλλο δωμάτιο αλλά κάντε το προφανές. Αφήστε τον σκύλο σας στο δωμάτιο. Επιβραβεύστε τον όταν βρει την λιχουδιά και δώστε του ένα έπαθλο. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και μέσα και έξω από το σπίτι.

Μπορείτε επίσης να παίξετε αν δεν σας πειράζει να φέρεστε ανόητα. Καθίστε στα χέρια και τα γόνατά σας όσο πιο κοντά μπορείτε στον σκύλο σας. Λυγίστε τους αγκώνες σας, χαμηλώστε το κεφάλι σας και κάντε την καλύτερη μίμηση γαβγίσματος που μπορείτε. Ο σκύλος σας θα γείρει το κεφάλι του και θα σας κοιτάξει με ένα περίεργο ύφος. Γαβγίστε ξανά και μπορεί να σας γαβγίσει κι αυτός. Τρέξτε μερικά βήματα και γυρίστε πίσω προς τον σκύλο σας, πέστε κάτω και γαβγίστε ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Ο σκύλος σας θα σας παρακολουθήσει και θα εξελιχθεί σε μια πολύ παιχνιδιάρικη δραστηριότητα.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι ο σύντροφος του σκύλου σας στο παιχνίδι δεν χρειάζεται να είστε εσείς. Ένας κοινωνικός σκύλος θα απολαμβάνει να συναντά και να παίζει με άλλους σκύλους. Αυτό περιλαμβάνει να παλεύει, να χοροπηδά, να τρέχει στους ανοικτούς χώρους και να εξερευνά.

Συμβουλές για την ώρα του παιχνιδιού

 • Αν αφήσετε το κουτάβι ή τον σκύλο σας μόνο του για λίγο, περπατήστε ή παίξτε μαζί του προκαταβολικά πριν φύγετε έτσι ώστε να δαπανήσει επιπλέον ενέργεια.
 • Η εκπαίδευση μπορεί να είναι και παιχνίδι. Μπορείτε να διδάξετε τον σκύλο σας να έρχεται προς το μέρος σας όταν τον φωνάζετε. Οι σκύλοι μαθαίνουν κόλπα επειδή είναι ένα παιχνίδι γι' αυτούς.
 • Μην χρησιμοποιείται προσωπικά αντικείμενα ή αντικείμενα του σπιτιού σαν παιχνίδια. Οι σκύλοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τη διαφορά μεταξύ των παλιών αθλητικών σας και των καινούργιων παπουτσιών που αγοράσατε την προηγούμενη εβδομάδα.
 • Προσπαθήστε να αφοσιωθείτε στις ανάγκες του σκύλου σας, συμπεριλαμβανομένης και της ώρας του παιχνιδιού. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνος σας, ζητήστε από φίλους ή μέλη της οικογένειας να σας βοηθήσουν.

 

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της προσοχής και της ώρα του παιχνιδιού. Η διέγερση επιτρέπει στον σκύλο σας να καταναλώσει υπερβολική ενέργεια και ηρεμεί τα νεύρα και τα συναισθήματά του. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας χαρούμενος, διασκεδαστικός σκύλος.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>