Τρώγοντας Κόπρανα Σκύλων

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Έχετε πάρει το σκύλο σας για έναν περίπατο, μόλις είπατε στο γείτονα πόσο καλά συμπεριφέρεται ο σκύλος σας και ξαφνικά τον πιάνετε να τρώει κόπρανα σκύλων. Αχ! Τι τον έπιασε;

Η κοπροφαγία (ο τεχνικός όρος για τη βρώση των κοπράνων) είναι δυσάρεστη αλλά όχι ασυνήθιστη συμπεριφορά μεταξύ των σκύλων. Τα καλά νέα είναι ότι η βρώση κοπράνων γενικά δε θα κάνει κακό στο σκύλο σας. Τα κακά νέα τα γνωρίζετε ήδη. Είναι αηδιαστικό, άτσαλο και οδηγεί στη χειρότερη δυνατή κακή αναπνοή. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος απόκτησης παρασίτων αν ο σκύλος σας φάει κόπρανα άλλων ζώων.

Περιέργεια

Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για ποιο λόγο οι σκύλοι το κάνουν αυτό, αλλά υπάρχουν μερικές πιθανές αιτίες. Μπορεί απλώς να το απολαμβάνουν. Οι σκύλοι αλληλεπιδρούν με τον κόσμο μέσω της μύτης τους, τους αρέσει να μεταφέρουν κλαδιά και λατρεύουν το μάσημα παιχνιδιών και κοκάλων.

Στους σκύλους αρέσουν επίσης πράγματα με δυνατή μυρωδιά και τα περιττώματα σίγουρα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά η βρώση των κοπράνων μπορεί να είναι απλώς ο τρόπος του σκύλου σας για να εξετάσει κάτι που τον ενδιαφέρει.

Μπερδεμένα κουτάβια

Τα κουτάβια ορισμένες φορές θα φάνε τα δικά τους περιττώματα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους για τουαλέτα. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμα δε γνωρίζουν που πρέπει να αφοδεύσουν και που δεν πρέπει. Φοβούμενα ότι ίσως έχουν κάνει κάτι λάθος, θα «καταστρέψουν τις αποδείξεις». Αυτό το είδος συμπεριφοράς καθαρισμού μπορεί επίσης να παρατηρηθεί σε ενήλικους σκύλους εντός του σπιτιού.

Οι σκύλοι μητέρες συχνά θα φάνε τα κόπρανα των κουταβιών τους όπως τα καθαρίζουν. Αυτό ίσως αποτελεί ένα υπολειπόμενο ένστικτο. Στην άγρια φύση, η βρώση των κοπράνων των κουταβιών μειώνει την πιθανότητα εύρεσης των ευπαθών απογόνων της από αρπακτικά.

Διατροφικές ανεπάρκειες

Μια από τις πιο κοινές θεωρίες σχετικά με την αιτία που οι σκύλοι συμπεριφέρονται έτσι, είναι ότι αντισταθμίζουν ανεπάρκειες της διατροφής τους. Τα κόπρανα των φυτοφάγων ζώων μπορεί να παρέχουν βιταμίνες που δεν αποτελούν μέρος της φυσιολογικής διατροφής του σκύλου σας.

Η γατοτροφή είναι υψηλή σε πρωτεΐνη επομένως τα περιττώματα των γατών μπορεί να αποδειχθούν ελκυστικά στον σκύλο σας. Πρέπει να σταματήσετε αυτή τη συμπεριφορά αμέσως, επειδή τα περιττώματα των γατών μπορεί να είναι τοξικά για ένα σκύλο.

Πρόληψη

Ο πιο εύκολος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι απλά να δοκιμάσετε και να σηκώσετε το σκύλο σας μόλις τελειώσει. Ορισμένοι προτείνουν το ψέκασμα με πιπέρι, ταμπάσκο ή παραφίνη πάνω στα κόπρανα για να έχουν «χειρότερη» γεύση.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετα για την τροφή του σκύλου σας που θα έχουν ωραία γεύση κατά την είσοδό τους, αλλά γίνονται πιο πικρά κατά τη διάρκεια της πέψης τους οπότε τα κόπρανα γίνονται δύσγευστα. Δυστυχώς, αυτές οι μέθοδοι δεν είναι αποτελεσματικοί για όλους τους σκύλους.

Για να αντιμετωπίσετε την κοπροφαγία γενικά, η καλύτερη λύση είναι να είστε ήπιος αλλά σταθερός αποθαρρύνοντάς τον και πάνω από όλα και επίμονος στην πειθάρχησή του.

Επίσης, μιλήστε στον κτηνίατρό σας, ο οποίος θα μπορέσει να αναγνωρίσει αν ο σκύλος σας έχει επιπρόσθετες διατροφικές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>