Οι κίνδυνοι της υπερβολικής πρόσληψης αλατιού

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Το αλάτι είναι σημαντικό στοιχείο της διατροφής του σκύλου σας και παίζει καίριο ρόλο στην ευεξία του. Το αλάτι (ή χλωριούχο νάτριο) διατηρεί τα σωματικά υγρά και είναι απαραίτητο για τη λειτουργία των οργάνων και του νευρικού συστήματος.

To αλάτι μπορεί να προστεθεί σε προϊόντα για να βελτιώσει τη γεύση τους.

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση και να επιδεινώσει τα σημεία της καρδιοπάθειας. Επίσης, οι περισσότεροι σκύλοι με νεφροπάθεια υποφέρουν ήδη από υπέρταση. Ιδιαίτερα όταν οι σκύλοι είναι μεγάλοι σε ηλικία, αυτές οι παθήσεις μπορεί ήδη να υπάρχουν χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης τους.

Ωστόσο, από τη στιγμή που σπουδαία γεύση μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τις αχρείαστα μεγάλες ποσότητες αλατιού, εμείς στη Hill's™ ελέγχουμε αυστηρά το περιεχόμενο των τροφών μας σε αλάτι, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά τη γεύση ή τη θρεπτική αξία τους. Απλά ξέρουμε ότι οι σκύλοι σε διαφορετικά αναπτυξιακά στάδια και με ειδικές διατροφικές ανάγκες απαιτούν τροφή που να έχει ακριβώς τη σωστή ισορροπία βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και συστατικών υψηλής ποιότητας.

Έτσι με τη Hill's Science Plan™, μπορείτε να είστε σίγουρος ότι ο σκύλος σας λαμβάνει τη σωστή ισορροπία θρεπτικών χωρίς τους κινδύνους που σχετίζονται με το υπερβολικό αλάτι. Και ακόμα περισσότερο, θα λατρέψει τη γεύση - εγγυημένα.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Prescription Diet™ Canine t/d™

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine t/d™ βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγείας.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

  Η Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ l/d™ Canine

   Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> l/d™ Canine είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διατροφική διαχείριση σκύλων με ηπατοπάθειες που προκαλούν τη μείωση της λειτουργίας του ήπατος.
 • Prescription Diet™ j/d™ Canine with Lamb

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την κινητικότητα σε μόλις 3 εβδομάδες με την ακριβή ισορροπία των υγιεινών θρεπτικών συστατικών και με ένα ειδικό ω-3 έλαιο.