Άνθρωποι με αλλεργίες και σκύλοι

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Dog and peopleΜπορεί να θέλετε έναν σκύλο αλλά ανησυχείτε για τυχόν αλλεργίες που εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας μπορεί να έχει. Ίσως να έχετε ήδη σκύλο και ανακαλύψατε ότι η αλλεργία σας είναι ένα πρόβλημα. Τα καλά νέα είναι ότι οι άνθρωποι με αλλεργίες και οι σκύλοι μπορούν να ζήσουν μαζί!

Οι αλλεργίες στους σκύλους προκαλούνται από μια αντίδραση σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες και σε λίπη που εκκρίνονται από το δέρμα του σκύλου και το σάλιο του - δεν είναι το τρίχωμα καθεαυτό που προκαλεί αλλεργίες. Όταν ο σκύλος σας χάνει τρίχες ή ξεφλουδίζει το δέρμα του, οι πρωτεΐνες αυτές μεταφέρονται στο άμεσο περιβάλλον όπου μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Μην βασίζεστε στην ανοσία

Κάποιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αποκτούν ανοσία στον σκύλο τους π.χ. "ξεπερνούν" την αλλεργία. Παρότι αυτό όντως είναι αλήθεια για κάποιους, μην στηρίζεστε σ' αυτό αν πρόκειται να πάρετε καινούργιο σκύλο. Είναι πιθανό ότι μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να χειροτερέψει με περισσότερη έκθεση.

Αντίθετα με ό,τι μπορεί να έχετε ακούσει, δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα "υποαλλεργικοί" σκύλοι. Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι οι τρίχες από κάποιες φυλές - όπως τα κανίς - εμποδίζουν τα αλλεργιογόνα να κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα, αλλά αρκετοί άνθρωποι παρουσιάζουν εξίσου ισχυρή αντίδραση σε αυτούς τους σκύλους. Ένας μικρός σκύλος μπορεί να προκαλέσει μικρότερη αλλεργική αντίδραση από έναν μεγαλύτερο γιατί πολύ απλά έχει λιγότερο δέρμα και τρίχες για να ρίξει.

Από τη στιγμή που έχετε σκύλο, το κλειδί για την αντιμετώπιση των αλλεργιών είναι η σχολαστικότητα. Πλύντε τα χέρια σας αφού τον ακουμπήσετε, ποτέ μην αγγίζετε το πρόσωπο ή τα μάτια σας μετά που έχετε αγγίξει τον σκύλο σας. Καθαρίζετε τακτικά τις επιφάνειες του σπιτιού και κάντε ηλεκτρική σκούπα συχνά. Χρησιμοποιείστε αποστειρωτές αέρα και ηλεκτρικές σκούπες με φίλτρα. Πλένετε συχνά όποιο κρεβάτι χρησιμοποιεί ο σκύλος σας για να κοιμηθεί.

Περιορίστε την πρόσβαση

Μπορεί να θέλετε να απαγορεύσετε στον σκύλο σας την πρόσβαση σε ορισμένα μέρη του σπιτιού και πρέπει οπωσδήποτε να τον κρατήσετε μακριά από το κρεβάτι και την κρεβατοκάμαρα οποιουδήποτε είναι αλλεργικός στους σκύλους.

Όταν επιλέγετε σε ποια δωμάτια θα επιτρέπετε την είσοδο στον σκύλο σας, να έχετε στο μυαλό σας ότι τα ξύλινα πατώματα συγκρατούν λιγότερες τρίχες και προϊόντα του δέρματος και είναι πιο εύκολα στο καθάρισμα από τα χαλιά. Αν έχετε λίγα δωμάτια με χαλιά στο σπίτι, προσπαθήστε να κρατήσετε τον σκύλο έξω απ' αυτά. Τα επικαλυμμένα έπιπλα επίσης θα διατηρήσουν πολλή πιτυρίδα, επομένως κρατήστε τον σκύλο σας μακριά τους και έξω από τα δωμάτια στα οποία βρίσκονται.

Όσο πιο πολύ βουρτσίζετε τον σκύλο σας, τόσο πιο βοηθητικό θα είναι στην αποφυγή αλλεργικών αντιδράσεων γιατί εμποδίζετε τις τρίχες που πέφτουν να πλανώνται στον αέρα. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είναι καλά, πιο συχνά είναι ακόμα καλύτερα.

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην περιποίηση την άνοιξη, όταν ο σκύλος σας αλλάζει το χειμωνιάτικο τρίχωμά του. Όποτε είναι δυνατόν, η περιποίηση πρέπει να γίνεται από κάποιον που δεν είναι αλλεργικός στους σκύλους και ιδανικά σε εξωτερικό χώρο.

Συζητείστε με τον γιατρό σας για το τι αντι-αλλεργικά φάρμακα μπορείτε να πάρετε για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη και άλλους πιθανούς τρόπους διαχείρισης του προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>