Καλλωπίζοντας το κουτάβι σας

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Η περιποίηση του κουταβιού σας και πως σας φέρνει πιο κοντά

Όλα τα κουτάβια θα πρέπει να καλλωπίζονται καθημερινά, και όχι απλά για να βελτιώνεται η κατάσταση του δέρματος και του τριχώματος. Ο καλλωπισμός βοηθάει το κουτάβι σας να δέχεται το χειρισμό από άλλους· ενισχύει επίσης το δεσμό μεταξύ σας. Και ο τακτικός χειρισμός θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε το σώμα του κουταβιού σας. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε προβλήματα υγείας κατά τους πρώτους μήνες ζωής του κουταβιού σας.

 

Ξεκινήστε με τον καλλωπισμό

Ο καλλωπισμός του κουταβιού σας θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το μήκος του τριχώματός του. Αυτό δεν θα σας ταλαιπωρήσει· οι περισσότεροι σκύλοι απολαμβάνουν τον καλλωπισμό και το χάιδεμα, ιδιαίτερα εάν ξεκινήσει νωρίς.

Με την ειδική βούρτσα του κουταβιού σας, αρχίστε να το χτενίζετε σε μικρές συνεδρίες, όσο χρειάζεται δηλαδή για να το αγγίξετε μία φορά σε όλο του του σώμα. Σταδιακά αυξήστε το χρόνο και όταν αποδεχτεί αυτό που κάνετε και μείνει ακίνητο για αρκετή ώρα, σταματήστε και ανταμείψτε το. Αυτή μπορεί να είναι μια βόλτα, ένα παιχνίδι ή ένα γεύμα· θα βοηθήσει το κουτάβι σας να αντιληφθεί ότι το να μένει ακίνητο αποφέρει ανταμοιβές, γεγονός που κάνει την περιποίηση ευκολότερη και πιο ευχάριστη και για τους δυο σας.

Επιτραπέζιος καλλωπισμός: Εάν περιστασιακά καλλωπίζετε το κουτάβι σας στο τραπέζι, θα συνηθίσει σε αυτή τη θέση, γεγονός χρήσιμο για τις φορές που θα επισκέπτεστε τον κτηνίατρο ή έναν καλλωπιστή.

Ευαίσθητες περιοχές: Το κεφάλι του κουταβιού σας είναι πολύ ευαίσθητο, οπότε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν το βουρτσίζετε εκεί. Και εάν παρατηρήσετε εκκρίσεις από τα αυτιά ή τα μάτια του, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας.

Εάν το κουτάβι σας αρχίσει να στριφογυρίζει, κρατήστε το σταθερά και με τα δυο σας χέρια μέχρι να σταματήσει. Μιλήστε του και επαινέστε το κάθε φορά που μένει ακίνητο.

 

Διατηρώντας το κουτάβι σας περιποιημένο

Μπορεί να θέλετε να ψαλιδίσετε το τρίχωμα του κουταβιού σας μια στο τόσο, ιδιαίτερα τις τρίχες γύρω από τα μάτια, τα αυτιά και τα πόδια. Αυτό είναι κάτι που είστε απόλυτα ικανοί να κάνετε και μόνοι σας αλλά εάν η φυλή που έχετε επιλέξει χρειάζεται ειδικό κούρεμα ή ψαλίδισμα για να έχει την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία στον καλλωπισμό των σκύλων.

Νύχια: Τα νύχια του κουταβιού σας θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά και να διατηρούνται κατάλληλα κομμένα, για να μην σκαλώνουν άσχημα και να αποφεύγονται τα επώδυνα ατυχήματα. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για κάτι που μπορείτε να κάνετε αλλά εάν δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, μπορεί να το κάνει ο κτηνίατρος ή ένας επαγγελματίας καλλωπιστής.

Εάν αποφασίσετε να κόψετε μόνος σας τα νύχια του κουταβιού σας, προσέξτε να μην τα κόψετε πολύ κοντά. Η κορυφή των νυχιών ενός σκύλου είναι ευαίσθητη, και μπορεί να πονέσουν ή να αιμορραγήσουν.

 

Η ώρα του μπάνιου του κουταβιού σας

Τα προϊόντα μπάνιου που είναι διαθέσιμα για σκύλους στις μέρες μας είναι τόσο πολυάριθμα όσο και για τους ανθρώπους, και είναι πολύ περισσότερο κατάλληλα για τον τύπο δέρματος ενός σκύλου, από ότι τα σαμπουάν για ανθρώπους. Οπότε επιλέξτε ένα ειδικό σαμπουάν για σκύλους που είναι κατάλληλο για τον τύπο τριχώματος του κουταβιού σας. (Το τρίχωμα των μακρύτριχων φυλών είναι περισσότερο πιθανό να μπλεχτεί ενώ λερώνεται πιο γρήγορα και πιο συχνά, οπότε απαιτεί πιο συχνό λούσιμο.) Προσέξτε να μην πάει σαπούνι στα μάτια του κουταβιού σας ενώ το πλένετε.

Ασφαλές μπάνιο: Εάν αγοράσετε ένα αντιολισθητικό ελαστικό χαλάκι και το τοποθετήσετε στον πάτο της μπανιέρας, θα είναι λιγότερο πιθανό το κουτάβι σας να γλιστρήσει και να πέσει και θα του δώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στη διάρκεια του μπάνιου.

 

Πρέπει να αναζητήσετε έναν καλλωπιστή;

Τις περισσότερες φορές και με τους περισσότερους σκύλους, μπορείτε να καλλωπίσετε μόνος σας το σκύλο σας - είναι μια ευχάριστη εμπειρία που σας φέρνει κοντά με το κατοικίδιό σας και θα σας χαροποιεί να βρείτε χρόνο για να το κάνετε.

Αλλά εάν το κουτάβι σας πρόκειται να μεγαλώσει σε ενήλικα με μακρύ τρίχωμα, θα χρειάζεται περισσότερη περιποίηση. Το κούρεμα και το ψαλίδισμα είναι καλύτερο να γίνεται από ένα επαγγελματία καλλωπιστή. . Προφανώς, θέλετε έναν καλλωπιστή που πρόκειται να κάνει τη διαδικασία του καλλωπισμού ευχάριστη για το κουτάβι σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να διερευνήσετε την εμπειρία και την εκπαίδευσή του, και ίσως να δείτε και άλλους σκύλους που έχει καλλωπίσει.

Εάν θέλετε επαγγελματικό καλλωπισμό για το κουτάβι σας, ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συμβουλέψει και να σας συστήσει κάποιες υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

  • Ideal Balance™ Puppy with Fresh Chicken & Brown Rice

    <p> Η Hill’s<sup>TM</sup> <span class='nowrap'>Ideal Balance<sup>TM</sup></span> Puppy είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κουταβιών έως και 1ος έτους. Περισσότερο και από απλώς φυσικά συστατικά, διατροφή απόλυτα ισορροπημένη, παρασκευασμένη με φρέσκο κοτόπουλο ως Νο 1, για την πλήρη υγεία του σκύλου σας, του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και του τρίχωματος και της πέψης.</p><p>  
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Large Breed Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <P>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την υγιή σκελετική ανάπτυξη σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και βέλτιστα επίπεδα ανόργανων στοιχείων.</P> <P><BR><B>
  • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Small & Mini Τροφή για Κουτάβια με Κοτόπουλο

    <p> </p><p>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της ανοσίας και της υγιούς ανάπτυξης του εγκεφάλου, των μυών και των οστών. Με υψηλά επίπεδα κλινικά αποδεδειγμένων αντιοξειδωτικών και DHA από ιχθυέλαιο.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  • ΧΩΡΙΣ ΣΙΤΗΡΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΚΟΥΤΑΒΙΑ (Μέχρι 1 έτους), ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ