Σημαντικές πληροφορίες για τις ιδανικότερες φυλές σκύλων για παιδιά

Δημοσιεύτηκε από
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Τα παιδιά και οι σκύλοι ταιριάζουν όσο το βούτυρο και η μαρμελάδα. Οι σκύλοι, δεν είναι μόνο μια πηγή αγάπης και συντροφικότητας, αλλά μπορούν να διδάξουν στα παιδιά την ευθύνη και τη συμπόνια. Ωστόσο, κάποιες φυλές σκύλων είναι καλύτερα προσαρμοσμένες για παιδιά από άλλες. Εάν έχει έρθει ο καιρός να εισάγετε ένα νέο, τριχωτό, μέλος στην οικογένειά σας με παιδιά και δεν είστε σίγουροι για την επιλογή του είδους σκύλου, εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής σκύλου για οικογένεια με παιδιά;

Οικογένεια με δύο μικρά παιδιά και έναν καφέ σκύλο που τρέχει στην παραλία.Σε γενικές γραμμές, οι ιδανικοί σκύλοι για τα παιδιά είναι εκείνοι με γλυκιές και στοργικές προσωπικότητες, που έχουν την πραότητα και την υπομονετικότητα ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τα υψηλά επίπεδα ενέργειας ενός παιδιού και τη φασαρία που προκαλεί, και που είναι αρκετά γεροδεμένοι ώστε να αντέχουν τον σκληρό χειρισμό και το παιχνίδι. Η επιλογή σκύλου εξαρτάται και από τις απαιτήσεις της οικογένειάς σας. Η επιλογή της κατάλληλης φυλής σκύλου βασίζεται σε κάποια σημαντικά κριτήρια:

 • Επίπεδα ενέργειας: Όπως και στους ανθρώπους, έτσι και στους σκύλους τα επίπεδα ενέργειας διαφέρουν από τον έναν στον άλλον. Το προφίλ του σκύλου που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζει με εκείνο της οικογένειάς σας, όσον αφορά τα επίπεδα ενέργειας. Εάν η οικογένειά σας απολαμβάνει έναν καθιστικό τρόπο ζωής ή δεν προλαβαίνει να αφιερώνει χρόνο σε μεγάλες βόλτες ή στα πολλά παιχνίδια, θα πρέπει να αναζητήσετε μια φυλή που να μην απαιτεί πολλή άσκηση ή δραστηριότητα. Ομοίως, εάν η οικογένειά σας είναι δραστήρια - αν, για παράδειγμα, απολαμβάνει το περπάτημα ή την πεζοπορία -, θα πρέπει να επιλέξετε έναν σκύλο που να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα επίπεδα ενέργειας.

 • Μέγεθος: Το κατάλληλο μέγεθος για έναν σκύλο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ηλικίες των παιδιών σας. Οι μικροί σκύλοι γενικά, όπως για παράδειγμα τα Τσιουάουα, δεν είναι κατάλληλοι για οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά καθώς μπορούν εύκολα να τραυματιστούν σε περίπτωση κακοδιαχείρισης ή πτώσης. Από την άλλη, τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, είναι ικανότερα στο να φροντίζουν μικρούς σκύλους που έχουν ανάγκη από τρυφερότητα. Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι έχουν την τάση να είναι άτσαλοι ή υπερκινητικοί πράγμα που τους καθιστά συχνά ακατάλληλους για οικογένειες με μικρά παιδιά. Μερικές φυλές όμως, όπως οι Newfoundland, είναι ευγενικοί γίγαντες, ιδιαίτερα υπομονετικοί και αγαπούν τα μικρά παιδιά.

 • Ιδιοσυγκρασία: Αναζητήστε ένα σκύλο με ήπια, χαλαρή προσωπικότητα. Οι σκύλο που είναι σε γενικές γραμμές ήρεμοι, χαρούμενοι και ευχάριστοι, δίχως ιδιορρυθμίες, πείσμα ή επιθετικότητα ταιριάζουν συνήθως με παιδιά κάθε ηλικίας. Οι έξυπνοι σκύλοιπου εκπαιδεύονται εύκολα είναι επίσης μια καλή επιλογή αφού μαθαίνουν γρήγορα τους κανόνες του σπιτιού και τα πάνε καλά με όλη την οικογένεια.

 • Ηλικία: Η ηλικία του σκύλου παίζει επίσης μεγάλο ρόλο στο κατά πόσο καλά θα ταιριάξει με τα παιδιά σας. Τα κουτάβια μπορεί να είναι πιο χαριτωμένα, βρίσκονται όμως ακόμη σε φάση εκμάθησης και εξερεύνησης του κόσμου, όπως και τα παιδιά σας. Όπως τα παιδιά σας χρειάζονται την προσοχή σας καθώς μεγαλώνουν και μαθαίνουν, έτσι και τα κουτάβια καθώς βρίσκονται ακόμη σε φάση ανάπτυξης. Εάν προτιμάτε να ξεκινήσετε με έναν κατάλληλο σκύλο που να είναι συνηθισμένος στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και να έχει ήδη μάθει βασικές εντολές υπακοής, τότε απευθυνθείτε στα τοπικά καταφύγια ζώων όπου θα μπορέσετε να βρείτε ένα σκύλο μεγαλύτερης ηλικίας που θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Η εξεύρεση του κατάλληλου σκύλου

Ο κατάλογος φυλών σκύλων της Hill's Pet είναι μια καλή αφετηρία για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα διάφορα χαρακτηριστικά της φυλής ράτσας. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσετε έναν καθαρόαιμο σκύλο. Τα καταφύγια ζώων και οι οργανισμοί διάσωσης φιλοξενούν σκύλους σχεδόν κάθε φυλή. Η εντύπωση πως όλα οι σκύλοι που φιλοξενούνται σε καταφύγια είναι προβληματικοί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πολλά κουτάβια παραδίδονται σε καταφύγια για λόγους άσχετους με τη συμπεριφορά τους.

Εάν αναζητάτε καθαρόαιμο σκύλο συγκεκριμένης φυλής, κρατήστε ανοιχτό μυαλό γιατί και οι κοπρίτες έχουν τη γοητεία τους. Σίγουρα η επιλογή ενός καθαρόαιμου αποτελεί εγγύηση πως θα πληροί κάποιες συγκεκεριμένες προϋποθέσεις, όμως οι ημίαιμοι σκύλοι συχνά συνδυάζουν χαρακτηριστικά από διάφορες ιδιοσυγκρασίες, κρατώντας τα καλύτερα από αυτά. Οι ημίαιμοι σκύλοι είναι συνήθως πιο ανθεκτικοί και λιγότερο επιρρεπείς σε συγκεκριμένα θέματα υγείας. Καλό είναι να κανονίσετε μια συνάντηση μεταξύ των παιδιών σας και του σκύλου που σκέφτεστε να υιοθετήσετε ώστε να βεβαιωθείτε πως αυτός ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και πως ταιριάζει με τις προσωπικότητες των παιδιών σας. Πρέπει να κάνετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον σκύλο που σκέφτεστε να υιοθετήσετε. Προτού υιοθετήσετε έναν σκύλο, φροντίστε να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις :

 1. Αυτός ο σκύλος ταιριάζει με όλα τα μέλη της οικογένειάς μας; Μερικοί σκύλοι φοβούνται τους άνδρες ή τα παιδιά, ενώ άλλα χρειάζονται λίγο χρόνο για να συνηθίσουν στο νέο περιβάλλον τους.

 2. Νιώθουν άνετα όλα τα μέλη της οικογένειάς μας με αυτόν τον σκύλο; Αυτή η ερώτηση είναι παρόμοια με την προηγούμενη. Είναι σημαντικό να υπάρχει χημεία μεταξύ του σκύλου και των μελών της οικογένειάς σας. Καμιά φορά, τα παιδιά φοβούνται αρχικά και χρειάζονται λίγο χρόνο για να εγκλιματιστούν. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής.

 3. Τα επίπεδα ενέργειας του σκύλου ταιριάζουν με αυτά της οικογένειάς σας;

 4. Τι είδους φροντίδα και συντήρηση θα χρειαστεί ο σκύλος; Θα χρειάζεται συνεχώς βούρτσισμα; Μήπως είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία με προβλήματα υγείας που θα απαιτούν πολλές επισκέψεις στον κτηνίατρο;

 5. Εάν έχετε ήδη κάποιο κατοικίδιο ζώο, θα τα πάει καλά με αυτόν τον σκύλο;

Ιδανικότερες φυλές σκύλων για παιδιά

Ένα αγόρι με μπλε γιλέκο και γαλότσες βγάζει βόλτα το beagle του.Σύμφωνα με την οργάνωση American Kennel Club, και με γνώμονα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, αυτές είναι οι εννέα ιδανικότερες φυλές (σε τυχαία σειρά) για οικογένειες με παιδιά:

 • Μπουλντόγκ

 • Μπιγκλ

 • Newfoundland

 • Γκόλντεν Ριτρίβερ

 • Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

 • Soft-coated Wheaten terrier

 • Bull terrier
 • Μπόξερ

Σύμφωνα με το PetMD, άλλες φυλές που είναι κατάλληλες για τα παιδιά είναι τα poodle, τα Irish setter, τα κόλλεϊ και τα vizsla.

Ενώ τα επίπεδα ενέργειας διαφέρουν από τη μία στην άλλη, καθεμία από αυτές τις φυλές τείνει να είναι φιλική, ήρεμη, χαλαρή, έξυπνη και σχετικά εύκολη στην εκπαίδευση. Πρόκειται για γεροδεμένους σκύλους, μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, που μπορούν να παίζουν με παιδιά δίχως κίνδυνο τραυματισμού.

Ο δεσμός που δημιουργείται μεταξύ ενός σκύλου και ενός παιδιού είναι ιδιαίτερος και βοηθάει το παιδί σας να γίνει πιο υπεύθυνο και συμπονετικό καθώς μεγαλώνει. Όλα ξεκινούν με την εύρεση του κατάλληλου σκύλου για την οικογένειά σας. Εάν κάνετε σωστά την έρευνά σας, θέσετε τις σωστές ερωτήσεις, αποφύγετε να επιλέξετε τον πρώτο σκύλο που θα βρείτε, με γνώμονα το πόσο χαριτωμένος είναι, και υιοθετήσετε τον πιο κατάλληλο, θα είστε μια πιο ευτυχισμένη, ασφαλέστερη και αγαπημένη οικογένεια με σκύλο.

Σύντομο βιογραφικό της συγγραφέως

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Η Jean Marie Bauhaus είναι ιδιοκτήτρια κατοικίδιων ζώων, blogger και μυθιστοριογράφος. Ζει στην Tulsa της Οκλαχόμα, όπου και εργάζεται συνήθως υπό το βλέμμα των τριχωτών μικρών της φίλων.

 • Επιλέγοντας κτηνίατρο για το σκύλο σας

  Εκτός από εσάς και την οικογένειά σας, ο κτηνίατρος του σκύλου σας είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του. Εξάλλου, ο κτηνίατρος θα είναι υπεύθυνος για την υγεία του για ολόκληρη τη ζωή του.
 • Ταΐζοντας το κουτάβι σας

  Βρείτε το ιδανικό πλάνο σίτισης για το κουτάβι σας με τις τροφές Hill's Pet για κουτάβια
 • Εκπαίδευση συμπεριφοράς για το κουτάβι σας

  Το νέο σας κουτάβι δεν καταφτάνει με καλή συμπεριφορά. Ο εκτροφέας του μπορεί να του έχει δώσει κάποια αρχική εκπαίδευση τουαλέτας, αλλά ο τρόπος που συμπεριφέρεται ως το κατοικίδιό σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.
 • Οι πρώτοι τρεις μήνες

  Όποια και εάν είναι η φυλή του, όλα τα κουτάβια αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο· περνάνε από τα ίδια στάδια από τη βρεφική ηλικία έως την ωριμότητα.

Σχετικά Προϊόντα

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>