3 βήματα για μια επιτυχημένη μετάβαση σε άλλη τροφή για τον σκύλο σας

Είτε ο σκύλος σας έχει ανάγκη από διαιτητική τροφή είτε μπαίνει σε ένα νέο στάδιο της ζωής του, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τη διατροφή του. Όταν έρθει η ώρα να κάνετε την αλλαγή, θα πρέπει να το κάνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν τυχόν στομαχικές διαταραχές. Ακολουθούν τρεις συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

1

Καθορισμός της κατάλληλης μερίδας

συσκευασία ξηράς τροφής hills με έμφαση στο διάγραμμα συνιστώμενης σίτισης

Δεν πρέπει γενικά να ταΐζετε υπερβολικά τον σκύλο σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι η ποσότητα που του δίνετε είναι κατάλληλη για το βάρος και τις ανάγκες της υγείας του. Η καλύτερη πηγή πληροφοριών και συμβουλών είναι ο κτηνίατρός σας, ωστόσο μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τους οδηγούς σίτισης στο πίσω μέρος της συσκευασίας της σκυλοτροφής για να αποκτήσετε μια εικόνα.

2

Ακολουθήστε το παρακάτω πρόγραμμα μετάβασης 7 ημερών

Μόλις προσδιορίσετε ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα, μειώστε σταδιακά την ποσότητα της τρέχουσας (παλιάς) τροφής, αυξάνοντας παράλληλα την ποσότητα της νέας. Μπορείτε να αναμειγνύετε τις τροφές σε ένα μπολ ή να τις σερβίρετε σε ξεχωριστά μπολ, το ένα δίπλα στο άλλο. Να είστε υπομονετικοί - αν κρίνετε πως ο σκύλος σας χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, προσθέστε μια ή δύο επιπλέον ημέρες στο πρόγραμμα μετάβασης.

μετάβαση στη διατροφή της γάτας ημέρες 1-2
ΗΜΕΡΕΣ 1-2
μετάβαση στη διατροφή της γάτας ημέρες 3-4
ΗΜΕΡΕΣ 3-4
μετάβαση στη διατροφή της γάτας ημέρες 5-6
ΗΜΕΡΕΣ 5-6
μετάβαση στη διατροφή της γάτας 7η ημέρα
7η ΗΜΕΡΑ
3

Προσθέστε κονσερβοποιημένη τροφή ως συμπλήρωμα αν χρειαστεί

σκύλος που τρώει από το μπολ με κονσέρβα υγρής τροφής hill's στο πλάι

Ορισμένοι σκύλοι είναι πιο πεισματάρηδες από άλλους, επομένως, μπορείτε να προσθέσετε λίγη υγρή τροφή, αν και δεν είναι απαραίτητο, Ίσως κάνει τη διαφορά. Φροντίστε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τις κατάλληλες ποσότητες, ώστε ο σκύλος σας να λαμβάνει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα θερμίδων, δίχως να την υπερβαίνει.

Ελέγχθηκε από τους Δρ Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA και Δρ Becky Mullis, DVM, DACVIM (Nutrition)