Η επιλογή του νεογέννητου

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Αν επιλέγετε ένα γατάκι από μια γέννα, λίγες απλές οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Πάρτε το χρόνο σας και κάνετε πολλές ερωτήσεις. Έχουν δει τα γατάκια τον κτηνίατρο, έχουν εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί;

Σε τι είδους περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η γέννα; Προσέχετε όταν επιλέγετε ένα γατάκι το οποίο είχε λίγη ανθρώπινη επαφή, ένα γατάκι που έχει μεγαλώσει σε μια αποθήκη ή κλουβί μακριά από το σπίτι, για παράδειγμα.

Οι γάτες έχουν πολύ μικρή φάση κοινωνικοποίησης μεταξύ 14 και 16 εβδομάδων ζωής. Ιδανικά, ένα γατάκι θα πρέπει να συνηθίσει τη μεταχείρισή του από άτομα από νωρίς, κατά προτίμηση από πολλά άτομα για να μη μάθει να δέχεται τη φροντίδα μόνο ενός ατόμου. Επίσης, ένα γατάκι που δεν έχει συνηθίσει σε εικόνες, μυρωδιές και ήχους της καθημερινής ζωής, μπορεί να έχει προβλήματα αργότερα.

Όσο σπαρακτικό κι αν είναι αυτό το θέαμα, να είστε προσεκτικοί όταν διαλέγετε ένα γατάκι που φαίνεται ιδιαίτερα νευρικό. Αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι κακής πρώιμης κοινωνικοποίησης. Αντιστοίχως, μη δελεαστείτε να πάρετε το μικρότερο, ασθενέστερο γατάκι από λύπηση. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί ως ένα πολύ ακριβό λάθος.

Δεν πρέπει να πάρετε ένα γατάκι από τη μητέρα του ή τα αδέρφια του πολύ νωρίς. Πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι ή επτά εβδομάδων.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα