Η επιλογή του νεογέννητου

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Αν επιλέγετε ένα γατάκι από μια γέννα, λίγες απλές οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Πάρτε το χρόνο σας και κάνετε πολλές ερωτήσεις. Έχουν δει τα γατάκια τον κτηνίατρο, έχουν εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθεί;

Σε τι είδους περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η γέννα; Προσέχετε όταν επιλέγετε ένα γατάκι το οποίο είχε λίγη ανθρώπινη επαφή, ένα γατάκι που έχει μεγαλώσει σε μια αποθήκη ή κλουβί μακριά από το σπίτι, για παράδειγμα.

Οι γάτες έχουν πολύ μικρή φάση κοινωνικοποίησης μεταξύ 14 και 16 εβδομάδων ζωής. Ιδανικά, ένα γατάκι θα πρέπει να συνηθίσει τη μεταχείρισή του από άτομα από νωρίς, κατά προτίμηση από πολλά άτομα για να μη μάθει να δέχεται τη φροντίδα μόνο ενός ατόμου. Επίσης, ένα γατάκι που δεν έχει συνηθίσει σε εικόνες, μυρωδιές και ήχους της καθημερινής ζωής, μπορεί να έχει προβλήματα αργότερα.

Όσο σπαρακτικό κι αν είναι αυτό το θέαμα, να είστε προσεκτικοί όταν διαλέγετε ένα γατάκι που φαίνεται ιδιαίτερα νευρικό. Αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι κακής πρώιμης κοινωνικοποίησης. Αντιστοίχως, μη δελεαστείτε να πάρετε το μικρότερο, ασθενέστερο γατάκι από λύπηση. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί ως ένα πολύ ακριβό λάθος.

Δεν πρέπει να πάρετε ένα γατάκι από τη μητέρα του ή τα αδέρφια του πολύ νωρίς. Πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι ή επτά εβδομάδων.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Feline Adult Perfect Weight with Chicken

  <ul><ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Perfect Weight  έχει ένα μοναδικό μείγμα συστατικών και χαμηλή σε λιπαρά περιεκτικότητα. Σχεδιασμένη για να βοηθήσει την γάτα σας στην επίτευξη του υγιούς βάρους για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.</li></ul><li>
 • Prescription Diet™ r/d™ Feline Original

  Η <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Feline r/d™ λεπτοτεμαχισμένη με συκώτι είναι σχεδιασμένη ειδικά για τη διαχείριση γατών με προβλήματα βάρους.
 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ Sterilised Cat Κοτόπουλο

  Sterilised cats are over three times more likely to become overweight and suffer with urinary problems. <br>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Sterilised Cat Mature Adult Chicken is tailored to meet the needs of sterilised cats. Formulated with clinically proven antioxidants and a unique weight management formula.
 • Prescription Diet™ Metabolic Feline

  <p><span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Metabolic