Η Ιστορία που Λέει η Ουρά της Γάτας Σας

Published by
min read

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Η ουρά της γάτας σας μπορεί να σας λέει τι γίνεται μέσα στο μυαλό της. Η ουρά είναι καλός δείκτης της διάθεσης του κατοικίδιου. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά της γάτας σας και θα αρχίσετε να αισθάνεστε την ιστορία που θέλει να σας πει η ουρά της.


Θέση: ψηλά. Όταν η γάτα σας κρατάει την ουρά της ψηλά καθώς κινείται στην περιοχή που θεωρεί περιοχή της, απλά εκφράζει εμπιστοσύνη και ευχαρίστηση. Αν η ουρά της είναι τεντωμένη ίσια πάνω, αυτό δηλώνει ευτυχία και φιλική διάθεση. Ακόμα, παρακολουθήστε την άκρη της ανυψωμένης ουράς. Μια μικρή σύσπαση μπορεί να σημαίνει μια ιδιαίτερα ευτυχισμένη στιγμή.

Θέση: καμπυλωμένη σαν λατινικό ερωτηματικό. Μπορεί να σκεφτείτε να σταματήσετε λίγο τις καθημερινές σας δουλειές για να παίξετε με τη γάτα σας, αν προσέξετε την καμπύλη στην ουρά της. Αυτή η θέση της ουράς συχνά σηματοδοτεί μια παιχνιδιάρικη διάθεση και ότι η γάτα σας είναι έτοιμη να μοιραστεί διασκεδαστικές στιγμές μαζί σας.

Θέση: χαμηλά. Προσέχετε. Αν η ουρά είναι ίσια κάτω μπορεί να σημαίνει επιθετικότητα. Μια χαμηλωμένη ουρά σημαίνει σοβαρή διάθεση. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι ορισμένες ράτσες, όπως οι Περσικές γάτες, τείνουν να κινούνται με την ουρά τους κάτω χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Θέση: ανάμεσα στα πόδια. Μια θέση καμπυλωμένη κάτω από το σώμα σηματοδοτεί φόβο ή υποταγή. Υπάρχει κάτι που κάνει τη γάτα σας νευρική.

Θέση: φουσκωμένη προς τα πάνω. Μια ουρά που μοιάζει με βούρτσα καθαρισμού σωλήνων σημαίνει μια πολύ αναστατωμένη και φοβισμένη γάτα που προσπαθεί να φανεί πιο μεγαλόσωμη για να απομακρύνει κάποιο κίνδυνο.

Θέση: ουρά σε γρήγορη κίνηση. Μια ουρά που κινείται γρήγορα πέρα-δώθε σημαίνει και φόβο και επιθετικότητα. Θεωρήστε την σαν σήμα να μείνετε μακριά της.

Θέση: ουρά που πηγαινοέρχεται αργά. Μια ουρά που κινείται αργά από τη μια πλευρά στην άλλη συνήθως σημαίνει ότι η γάτα σας εστιάζει την προσοχή της σε κάποιο αντικείμενο. Μπορεί να δείτε αυτή τη θέση της ουράς μόλις πριν η γάτα σας ορμήσει σε ένα παιχνίδι ή σε μια κροκέτα τροφής για γάτες που κύλησε έξω από το μπολ της τροφής της.

Θέση: τυλιγμένη γύρω από μια άλλη γάτα. Μια ουρά τυλιγμένη γύρω από μια άλλη γάτα είναι όπως όταν εσείς περνάτε το χέρι σας γύρω από ένα άλλο άτομο. Σηματοδοτεί φιλία.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα