Διαχείριση του κουταβιού σας όταν έχει περίοδο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Dog imageΕάν δεν έχετε στειρώσει το κουτάβι σας, θα έχει περίοδο για πρώτη φορά σε ηλικία 5-8 μηνών. Αν δε θέλετε να το ζευγαρώσετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσετε να έρθει περίοδος στο κουτάβι σας και πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να στειρώσουν το κουτάβι τους πριν από την πρώτη περίοδο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κύκλος, ο οποίος διαρκεί 21 ημέρες, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα του ζώου σας. Όταν βρίσκεται σε οίστρο, θα είναι πολύ ελκυστική στους αρσενικούς σκύλους, και αν δεν είστε προσεκτικοί μπορεί να καταλήξετε με μια γενιά ανεπιθύμητων κουταβιών.

 

Τα σημάδια της περιόδου αναπαραγωγής

Μπορεί αρχικά να παρατηρήσετε ότι εκκρίνει μικρές ποσότητες αίματος από τη γεννητική περιοχή της, κατάσταση που ορισμένες φορές λέγεται «κηλίδωση». Μπορεί να τη δείτε να γλείφει διαρκώς αυτή την περιοχή, σίγουρο σημάδι ότι το κουτάβι σας είναι σε αναπαραγωγική περίοδο.

 

Πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση

Αρχικά, εκτός και αν θέλετε το κουτάβι σας να αποτελεί μαγνήτη για τα αρσενικά σκυλιά, θα πρέπει να το κρατάτε περιορισμένο καθ’ όλη την περίοδο αναπαραγωγής. Αν την βγάλετε έξω, θα χρειαστεί να είστε πολύ προσεκτικός, να την έχετε υπό έλεγχο και να την κρατάτε μακριά από αρσενικά σκυλιά. Οι ορμόνες της μπορεί να την κάνουν πολύ ζωηρή με αποτέλεσμα να μην συμπεριφέρεται ως συνήθως.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα

 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Αρνί & Ρύζι είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καλή μυϊκή μάζα. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα εύπεπτο αρνί.
 • Science Plan™ Canine Adult Oral Care

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Oral Care Κοτόπουλο είναι κλινικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει την πλάκα και τη τρυγία. Με αντιοξειδωτικά και προηγμένη τεχνολογία στοματικής υγείας.
 • Science Plan™ Canine Adult Performance Chicken

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Performance Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των πρόσθετων ενεργειακών αναγκών των δραστήριων σκύλων, καθώς και των σκύλων εργασίας και κυνηγετικών. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και κροκέτες υψηλής ενεργειακής πυκνότητας...
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  <ul><li>Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Sensitive Skin με Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να συμβάλλει στην αποφυγή της ξηροδερμίας και του κνησμού. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά και ω-3 & ω-6.</li></ul>