Διαχείριση του κουταβιού σας όταν έχει περίοδο

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Dog imageΕάν δεν έχετε στειρώσει το κουτάβι σας, θα έχει περίοδο για πρώτη φορά σε ηλικία 5-8 μηνών. Αν δε θέλετε να το ζευγαρώσετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσετε να έρθει περίοδος στο κουτάβι σας και πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν να στειρώσουν το κουτάβι τους πριν από την πρώτη περίοδο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κύκλος, ο οποίος διαρκεί 21 ημέρες, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή ρουτίνα του ζώου σας. Όταν βρίσκεται σε οίστρο, θα είναι πολύ ελκυστική στους αρσενικούς σκύλους, και αν δεν είστε προσεκτικοί μπορεί να καταλήξετε με μια γενιά ανεπιθύμητων κουταβιών.

 

Τα σημάδια της περιόδου αναπαραγωγής

Μπορεί αρχικά να παρατηρήσετε ότι εκκρίνει μικρές ποσότητες αίματος από τη γεννητική περιοχή της, κατάσταση που ορισμένες φορές λέγεται «κηλίδωση». Μπορεί να τη δείτε να γλείφει διαρκώς αυτή την περιοχή, σίγουρο σημάδι ότι το κουτάβι σας είναι σε αναπαραγωγική περίοδο.

 

Πώς να διαχειριστείτε την κατάσταση

Αρχικά, εκτός και αν θέλετε το κουτάβι σας να αποτελεί μαγνήτη για τα αρσενικά σκυλιά, θα πρέπει να το κρατάτε περιορισμένο καθ’ όλη την περίοδο αναπαραγωγής. Αν την βγάλετε έξω, θα χρειαστεί να είστε πολύ προσεκτικός, να την έχετε υπό έλεγχο και να την κρατάτε μακριά από αρσενικά σκυλιά. Οι ορμόνες της μπορεί να την κάνουν πολύ ζωηρή με αποτέλεσμα να μην συμπεριφέρεται ως συνήθως.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα