Διασκεδαστικές ιδέες για παιδιά και κατοικίδια το φετινό καλοκαίρι

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Μπορεί τα παιδιά σας να κάνουν ένα διάλειμμα από τα απαιτητικά μαθήματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Το παιχνίδι με κατοικίδια διδάσκει στα παιδιά σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες τις οποίες δεν μπορούν να μάθουν από τα βιβλία. Μελέτες δείχνουν ότι ο χρόνος που περνούν τα παιδιά με ένα κατοικίδιο τα βοηθάει να αναπτύξουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και αίσθημα υπευθυνότητας, σύμφωνα με τη  The Washington Post. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι ότι αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν τα παιδιά και τη γάτα ή τον σκύλο σας να επιδοθούν στην τόσο απαραίτητη σωματική άσκηση. 

Έτσι, τώρα που οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν, σας προτείνουμε δέκα ιδέες που θα παρακινήσουν τα παιδιά σας να παίξουν με τα κατοικίδια φέτος το καλοκαίρι:Little girl sits under a tree reading a book about butterflies as dog sits nearby watching butterflies fly around them.

Ο σκύλος της οικογένειας: Ο καλύτερος φίλος του παιδιού.

 1.  Διδάξτε στον σκύλο σας ένα κόλπο: Στην τοπική σας βιβλιοθήκη σίγουρα θα βρείτε βιβλία για την εκπαίδευση των ζώων. Δανειστείτε ένα βιβλίο για το παιδί σας θέτοντάς του ως στόχο να διδάξει μερικά κόλπα στο κατοικίδιό σας το καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο δεν θα βοηθήσει μόνο τον σκύλο σας να μάθει ένα νέο κόλπο, αλλά και το παιδί σας να αποκτήσει μια νέα δεξιότητα, καθώς και την αρετή της υπομονής.
 2.  Παίξτε κρυφτό: Κρατήστε τον σκύλο μέσα σε εσωτερικό χώρο, ενώ το παιδί σας κρύβεται έξω. Μετά αφήστε τον σκύλο να εντοπίσει την κρυψώνα του δίποδου φίλου του από τη μυρωδιά!
 3. Διαμορφώστε τα δικά σας παιχνίδια μετ’ εμποδίων στον κήπο: Χρησιμοποιήστε κουτιά από χαρτόνι, τούνελ παιχνιδιού, χούλα χουπ και μακαρόνια κολύμβησης για να δημιουργήσετε έναν χώρο με εμπόδια στον οποίο μπορούν να εξασκηθούν το παιδί και ο σκύλος σας μαζί.
 4. Απολαύστε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης στο μπεκ: Τόσο στους σκύλους όσο και στα παιδιά συνήθως αρέσει το τρέξιμο γύρω από το μπεκ. Παρόλο που μερικοί σκύλοι αδιαφορούν πλήρως για τα μπεκ, είναι βέβαιο ότι θα ξετρελαθούν να κυνηγούν τα παιδιά στον κήπο την ώρα που εκείνα τρέχουν μέσα από το νερό.
 5. Βοηθήστε το παιδί σας να εξασκηθεί στην ανάγνωση: Εάν το παιδί σας μαθαίνει να διαβάζει, υπάρχει καλύτερο κοινό από έναν υπομονετικό τετράποδο ακροατή που δεν κρίνει ποτέ; Ορίστε μια ώρα της ημέρας κατά την οποία το παιδί σας θα μπορεί να εξασκηθεί στην ανάγνωση χωρίς καθόλου άγχος.

Παιχνίδια για γατάκια και παιδάκια

 1. Φρούριο για γάτες: Συλλέξτε κουτιά από χαρτόνι και επιστρατεύστε όλη τη δημιουργικότητά σας για να φτιάξετε ένα φρούριο για γάτες: κόψτε τρύπες, κολλήστε τα κουτιά και χρωματίστε το χαρτόνι. Ένας εξαιρετικός τρόπος να περάσετε μια αξέχαστη καλοκαιρινή μέρα. Παρακολουθήστε παιδιά και κατοικίδια καθώς προσπαθούν να βρουν τον δρόμο σε έναν λαβύρινθο, ίσως με τη βοήθεια των αγαπημένων τους λιχουδιών ή παιχνιδιών. Εάν τα κουτιά είναι αρκετά μεγάλα, το παιδί και η γάτα σας μπορούν να περάσουν αξέχαστες στιγμές που θα εξάψουν τη φαντασία τους. Βεβαιωθείτε μόνο ότι βοηθάτε στη διαδικασία έτσι ώστε οι κατασκευές να είναι ασφαλείς και να μην καταρρεύσουν επάνω στη γάτα σας τρομάζοντάς την.
 2. Μάθετε στη γάτα σας να φέρνει πράγματα: Στις γάτες αρέσει πολύ να κυνηγούν διάφορα αντικείμενα, όπως τσαλακωμένα χαρτάκια και καπάκια από γάλα. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν στις γάτες να φέρνουν πράγματα με ένα αγαπημένο αντικείμενο. Δεν έχουν παρά να καθίσουν στο πάτωμα, να το ρίξουν και να δουν τι θα συμβεί. Μερικές γάτες ίσως να μην μπουν στο νόημα και να αρχίσουν να παίζουν με το παιχνίδι ανεξάρτητα, αλλά με τον καιρό και την επανάληψη, η γάτα σας μπορεί να καταλάβει το παιχνίδι. Θα μάθει ότι καθώς φέρνει πίσω το παιχνίδι στο παιδί σας, εκείνο «ξαναζωντανεύει» με κάθε πέταγμα.
 3. Παιχνίδια με φως: Οι γάτες τρελαίνονται να κυνηγούν φώτα. Δώστε στο παιδί σας έναν καθρέφτη και βρείτε μια ακτίνα ηλίου. Είναι σίγουρο ότι η αντανάκλαση του φωτός στο πάτωμα και ο ενθουσιασμός με τον οποίο θα παίζει μαζί της η γάτα θα τα κάνει να γελάσουν πολύ. Σβήστε τα φώτα, δώστε στο παιδί σας έναν φακό και παρακολουθήστε τη γάτα που θα προσπαθεί να πιάσει τη δέσμη του φωτός. Απλώς βεβαιωθείτε ότι υπενθυμίζετε στα παιδιά σας να μην ρίχνουν το φως κατευθείαν στα μάτια της γάτας. Θα μπορούσατε επίσης να επιβραβεύσετε τη γάτα σας με κάποιον τρόπο όταν τελειώνει το παιχνίδι, καθώς οι γάτες μπορεί να εκνευριστούν επειδή δεν καταφέρνουν τελικά ποτέ να πιάσουν το φως.
 4. Παιχνίδι με τηλεκατευθυνόμενο όχημα: Δέστε με ασφάλεια λίγο σπάγκο σε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο και αφήστε το να περάσει με φόρα μπροστά από το γατάκι σας που αποκλείεται να αντισταθεί. Όπως και πριν, για την ασφάλεια της γάτας σας, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο δεν είναι πάρα πολύ γρήγορο και ότι το παιδί δεν το κατευθύνει επάνω στη γάτα.
 5. Παιχνίδι με ξεσκονόπανο: Συνδυάστε τις δουλειές του σπιτιού με λίγες στιγμές διασκέδασης για τη γάτα. Το μόνο που χρειάζεται το παιδί σας είναι ένα ξεσκονόπανο με πούπουλα και ένα ετοιμοπόλεμο γατάκι για να συνδυάσει το καθάρισμα με το παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι ίσως χρειάζεται λίγη περισσότερη επιτήρηση από την πλευρά σας, για να μην γίνουν ζημιές την ώρα που το παιδί σας ξεσκονίζει τα πολύτιμα μπιμπελό του σπιτιού σας.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να δεθούν με τα κατοικίδιά τους, καθώς έχουν πολλή ενέργεια και χρόνο να περάσουν μαζί. Ο καιρός είναι συνήθως καλός, γεγονός που επιτρέπει τις υπαίθριες δραστηριότητες μεταξύ παιδιών και σκύλων, ενώ η παραμονή στο σπίτι λόγω των διακοπών του σχολείου σπάει τη μονοτονία της ημέρας για τις γάτες. Με λίγη φαντασία και φροντίδα, τα κατοικίδια και τα παιδιά σας θα περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy είναι ανεξάρτητη αρθρογράφος και ιδιοκτήτρια κατοικίδιων ζώων. Ζει στο Erie, στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Έχει ένα σκυλάκι Γκολντεντούντλ που ονομάζεται Maddie.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 • Ξεκινήστε το νέο έτος με αυτές τις αποφάσεις για το κατοικίδιο ζώο σας

  Στο τέλος του ημερολογιακού έτους, πολλοί άνθρωποι υποδέχονται τη νέα χρονιά φτιάχνοντας μια λίστα με τις συνήθειες που θα ήθελαν να αποκτήσουν (ή να κόψουν) για λόγους υγείας και ευεξίας.
 • Πρωτεΐνες

  Dogs running Προκειμένου να σχηματιστεί μια πρωτεΐνη, τα αμινοξέα συνδέονται σε μια μακριά αλυσίδα. Στη συνέχεια η αλυσίδα διαμορφώνεται σε μια τρισδιάστατη δομή, όπως μια μπλεγμένη μπάλα νημάτων.
 • Μεταλλικά στοιχεία

  Dogs running Περισσότερα από 18 μεταλλικά στοιχεία θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τα θηλαστικά. Εξ’ ορισμού τα βαρέα μέταλλα χρειάζονται σε μεγαλύτερες ποσότητες στη διατροφή του ζώου και τα ελαφρά μέταλλα ή ιχνοστοιχεία σε πολύ μικρότερες ποσότητες.
 • Για ποιο λόγο τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά

  Dogs running Πληροφορίες για κουτάβι, γατάκι και διατροφή για κατοικίδια, διατροφή γάτας και σκύλου από την Hill's Pet

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Τροφή για Σκύλους με Μοσχάρι

  <p>Η Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Νόστιμο Βοδινό είναι σχεδιασμένη για την υποστήριξη της μυϊκής μάζας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.</p><p> 
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult με Κοτόπουλο

  Η <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult  Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για να υποστηρίξει την καλή μυϊκή μάζα και την υγεία των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ω-3 λιπαρά οξέα.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Large Breed Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken is formulated for optimal joint and muscle support, for large breed dogs. With clinically proven antioxidants, and glucosamine and chondroitin from natural sources..
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult 7+ Τροφή για Σκύλους με Κοτόπουλο

  H Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Mature Adult/Senior 7+ Νόστιμο Κοτόπουλο είναι σχεδιασμένη για την διατήρηση της κινητικότητας και της υγείας των ζωτικών οργάνων. Με κλινικά αποδεδειγμένα αντιοξειδωτικά, και γλυκοζαμίνη και χονδροιτίνη από φυσικές πηγές..<br><br><b>