Hill's Pet | Πόσο κοστίζει πραγματικά η υιοθεσία ενός σκύλου ή μιας γάτας;

Published by
min read

Σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα σκύλο ή μια γάτα, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά; Διαβάστε παρακάτω τι έξοδα μπορεί να περιλαμβάνει η υιοθεσία ενός κατοικιδίου, πριν προχωρήσετε σε αυτή.

Πόσο κοστίζει πραγματικά η υιοθεσία ενός σκύλου ή μιας γάτας;

Για σκύλους

Είναι εύκολο να εστιάσετε στις όμορφες στιγμές που θα σας χαρίσει ένας νέος σκύλος, παραβλέποντας τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζεται.

Κάποια έξοδα πραγματοποιούνται μόνο μία φορά, ενώ άλλα είναι ετήσια ή μηνιαία έξοδα που θα πρέπει να εντάξετε στον προϋπολογισμό σας. Τα χωρίσαμε σε απολύτως απαραίτητα και σε προαιρετικά αλλά χρήσιμα, για να κατανοήσετε πόσο κοστίζει πραγματικά η φροντίδα του νέου σας φίλου.

Απολύτως απαραίτητα

Έξοδα υιοθεσίας 25 € - 270 € (μία φορά)
Για να πάρετε το νέο σας φίλο στο σπίτι, συνήθως πρέπει να καταβάλετε στο καταφύγιο ένα ποσό για την υιοθεσία του. Το ποσό αυτό καλύπτει κυρίως μια ιατρική εξέταση, εμβολιασμούς και άλλες ιατρικές θεραπείες, που διασφαλίζουν ότι το κατοικίδιό σας είναι έτοιμο για μια υγιή ζωή στο σπίτι μαζί σας. Κάποια καταφύγια ενδέχεται να μην το απαιτούν κατά τη διάρκεια ορισμένων ειδικών εκδηλώσεων, γι' αυτό καλύτερα να καλέσετε από πριν για να ενημερωθείτε.

Μπολ τροφής και νερού 25 € - 270 € (μία φορά)
Μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι καθαρά, πλενόμενα δοχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφή και το νερό του κατοικιδίου σας. Φυσικά, αν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε κάτι παραπάνω, μπορείτε να προσθέσετε χαρακτηριστικά όπως αυτόματη διανομή τροφής, φίλτρα νερού, και άλλα.

Τροφή 20 € - 110 € (μηνιαίως)
Όπως και με το φαγητό για ανθρώπους, υπάρχουν και φθηνές επιλογές, αρκεί να διασφαλίζεται η καλή ποιότητα τροφής. Η επιλογή της σωστής τροφής για σκύλους μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή προβλημάτων υγείας στο μέλλον, γι' αυτό μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα και απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας για μια σύσταση τροφής.

Γυναίκα ταΐζει ατημέλητο Τζακ Ράσελ τεριέ ανακατεύει τροφή για κατοικίδια Hill's σε μια κουζίνα.

Περιλαίμιο/Σαμαράκι 5 € - 135 € (μία φορά)
Μπορείτε να επιλέξετε κάτι απλό και λειτουργικό ή κάτι πραγματικά μοδάτο· το σημαντικό για ένα περιλαίμιο ή ένα σαμαράκι είναι η ανθεκτικότητά του στην καθημερινή χρήση. Η οικονομικότερη επιλογή είναι το συνθετικό υλικό, όμως ένα καλό δερμάτινο περιλαίμιο δείχνει πάντα ωραίο. Σε κάθε περίπτωση, τόσο τα περιλαίμια με αγκράφα όσο και αυτά με κλιπ κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά τους. Εάν ο σκύλος σας τραβάει πολύ, ένας ιμάντας κεφαλής ή ένα σαμαράκι μπορεί να βοηθήσει. Συνήθως, τα περιλαίμια και τα σαμαράκια αγοράζονται μία φορά, εκτός αν ο σκύλος σας μεγαλώσει ή αν φθαρούν με τον καιρό.

Σκύλος με δερμάτινο λουρί που περπατά σε μονοπάτι στο πάρκο φορώντας δερμάτινο κολάρο.

Λουρί 3 € - 110 € (μία φορά)
Όπως και με τα περιλαίμια, δεν υπάρχει όριο στο ποσό που μπορείτε να ξοδέψετε ανάλογα με το υλικό, όμως ισχύει η ίδια βασική αρχή: ένας σκύλος μικρού μεγέθους χρειάζεται μικρότερο λουρί, ένας σκύλος μεγάλου μεγέθους, μεγαλύτερο. Κάποια λουριά διαθέτουν ακόμη και ανιχνευτή GPS, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ταυτότητα 5 € - 45 € (μία φορά)
Χάρη στη σύγχρονη παραγωγή, η κατασκευή εξατομικευμένης ταυτότητας για το σκύλο σας πλέον είναι αρκετά οικονομική. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά διαφορετικά στυλ για να διαλέξετε, ενώ μπορείτε ακόμη και να τυπώσετε τις πληροφορίες πάνω στο περιλαίμιο —αρκεί να είναι οι σωστές. Συνήθως, αναγράφεται το όνομα στο οποίο ακούει ο σκύλος και ένας αριθμός τηλεφώνου όπου μπορεί να σας καλέσει κάποιος αν τον βρει.

Κρεβάτι 5 € - 535 € (μία φορά)
Μπορεί ένα κατοικίδιο καταφυγίου που μόλις έχει υιοθετηθεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένο με ένα πρόχειρο κρεβατάκι που έχετε φτιάξει μόνοι σας, όμως με τον καιρό ίσως θελήσετε να προσφέρετε στο μαλλιαρό φίλο σας το δικό του, άνετο κρεβάτι. Ή να τον κακομάθετε με έναν ολόδικό του καναπέ.

Βούρτσα περιποίησης 2 € - 40 € (μία φορά)
Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε μια ηλεκτρική κουρευτική συσκευή με λειτουργία αναρρόφησης ή πλύσης, όμως η σωστή περιποίηση του σκύλου σας ξεκινάει με μια βούρτσα με σκληρές, απαλές τρίχες. Μια επίσκεψη σε επαγγελματία καλλωπισμού μπορεί να κοστίσει από 30 € έως 80 € περίπου, ανάλογα με τη φυλή, το μέγεθος και την ιδιοσυγκρασία του σκύλου, εάν θέλετε να αναλάβει κάποιος άλλος το κούρεμά του.

Νυχοκόπτης 2 € - 25 € (μία φορά)
Το κόψιμο των νυχιών του σκύλου σας μπορεί να είναι κάπως αγχωτικό στην αρχή, όμως με λίγα επιπλέον χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε μια λίμα μπαταρίας που θα λιμάρει —αργά— και με ασφάλεια τα νύχια του σκύλου σας. Αυτή είναι μια υπηρεσία που μπορεί επίσης να παρέχει ο κτηνίατρος ή ένας επαγγελματίας καλλωπισμού.

Παιχνίδια 0 € - 180 € (ετησίως)
Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα για τα δραστήρια κουτάβια, αλλά ακόμη κι ένας σκύλος μεγαλύτερης ηλικίας θέλει να έχει ένα αγαπημένο παιχνίδι κοντά του για συντροφιά. Για το σκύλο σας, παιχνίδι μπορεί να είναι οτιδήποτε, γι' αυτό μην εκπλαγείτε αν αποφασίσει ότι το αγαπημένο του παιχνίδι είναι κάτι που φτιάξατε εσείς, και όχι ο αυτόματος εκτοξευτής για μπαλάκια του τένις που αγοράσατε.

κουτάβι που παίζει με την κόκκινη μπάλα στο γρασίδι.

Οδοντόβουρτσα και φιλική προς τους σκύλους οδοντόκρεμα 1 € - 4 € (μηνιαίως)
Το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σας είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πλέον και ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες για σκύλους· το σημαντικό είναι να εντάξετε το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών στην καθημερινότητά του. Καλό είναι να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα του σκύλου σας κάθε 1 με 3 μήνες.

Κτηνιατρική φροντίδα 90 € - 445 € (ετησίως)
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα σε ό,τι αφορά το κατοικίδιό σας, όμως οι επισκέψεις στον κτηνίατρο δεν πρέπει να είναι ένας από αυτούς. Τα κουτάβια χρειάζονται πολλά εμβόλια, οι ενήλικοι σκύλοι χρειάζονται επανεμβολιασμό, ενώ οι σκύλοι μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να έχουν χρόνιες παθήσεις που απαιτούν ειδική φροντίδα. Φυσικά, τα παραπάνω ποσά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τις ιατρικές ανάγκες του σκύλου σας. Η ασφάλεια κατοικιδίου μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς (δείτε παρακάτω).

καφέ σκύλος που εξετάζεται από γυναίκα κτηνίατρο.

Πρόληψη για ψύλλους, τσιμπούρια και παράσιτα 180 € - 270 € (ετησίως)
Τα τσιμπούρια μεταδίδουν παθογόνους οργανισμούς, οι ψύλλοι προκαλούν κνησμό και δερματίτιδα, ενώ τα κουνούπια μεταφέρουν θανατηφόρα σκουλήκια της καρδιάς. Υπάρχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων πρόληψης των παραπάνω, από σκευάσματα τοπικής χρήσης μέχρι ειδικά περιλαίμια.

Προαιρετικά αλλά χρήσιμα

Τα παρακάτω θεωρούνται προαιρετικά, αλλά κάθε ένα από αυτά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση ανάγκης και να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα σε βάθος χρόνου. Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μικροτσίπ 25 € - 45 € (μία φορά)
Εάν ο μη γένοιτο- χαθεί ο σκύλος σας, το εμφύτευμα μικροτσίπ ίσως αποδειχθεί η ύστατη λύση, αν ο σκύλος σας διασωθεί και μεταφερθεί σε έναν κτηνίατρο ή ένα καταφύγιο. Η τοποθέτηση μικροτσίπ σε ορισμένες χώρες είναι υποχρεωτική.

Κλουβί 20 € - 900 € (μία φορά)
Αν και θεωρητικά προαιρετικό, ένα καλής ποιότητας κλουβί στην πράξη είναι απαραίτητο για την εκπαίδευση τουαλέτας ή για μεγάλα ταξίδια. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου, φροντίστε όμως να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να γυρίσει από την άλλη ή να ξαπλώσει μέσα σε αυτό. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι απλό ή να ξοδέψετε αρκετά χρήματα για κάτι που μπορείτε να μεταφέρετε παντού.

Ασφάλεια κατοικιδίου 10 € - 45 € (μηνιαίως)
Η ασφάλεια κατοικιδίου μπορεί να είναι είτε ατυχήματος μόνο είτε ατυχήματος και ασθένειας. Καλό είναι να γνωρίζετε αν το κατοικίδιό σας έχει προϋπάρχουσες παθήσεις προτού επιλέξετε πρόγραμμα και να ελέγξετε ότι το πρόγραμμά σας είναι συμβατό με τον κτηνίατρό σας.

Λιχουδιές εκπαίδευσης 0 € - 25 € (μηνιαίως)
Τόσο τα κουτάβια όσο και οι ηλικιωμένοι σκύλοι λατρεύουν να τα ανταμείβετε, είτε με ένα σνακ χαμηλών θερμίδων είτε με μια λιχουδιά ειδικά σχεδιασμένη για τις διατροφικές ανάγκες τους. Μην ξεχνάτε ότι ακόμη και λίγη από την κανονική τροφή τους πού και πού μπορεί για αυτά να είναι λιχουδιά.

Κιτ πρώτων βοηθειών για κατοικίδια 10 € - 100 € (μία φορά)
Τα ατυχήματα είναι στο πρόγραμμα, ειδικά αν επιδίδεστε σε δραστηριότητες μαζί με το σκύλο σας· ένα κιτ πρώτων βοηθειών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μπολ ταξιδιού 5 € - 25 € (μία φορά)
Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε ή να πάτε για πεζοπορία με το σκύλο σας, καλό είναι να πάρετε μαζί σας λίγη από την τροφή του και νερό. Υπάρχουν πολλές επιλογές και όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείτε, τόσο πιο ελαφρύ θέλετε να είναι.

Υπηρεσία βόλτας 45 € - 355 € (μηνιαίως)
Αν λείπετε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας, η πρόσληψη ενός ατόμου που θα βγάζει το σκύλο σας βόλτα για την απαραίτητη άσκηση ίσως είναι περισσότερο ανάγκη και λιγότερο πολυτέλεια. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον επαγγελματία που θα προσλάβετε, την περιοχή όπου μένετε, τον αριθμό των σκύλων, τη συχνότητα και τη διάρκεια της βόλτας.

Εκπαιδευτής 180 € - 900 € (μία φορά)
Ιδανικά θα θέλαμε ο αγαπημένος μας σκύλος να έχει άριστη συμπεριφορά από την πρώτη κιόλας μέρα· όμως κάποιοι σκύλοι χρειάζονται λίγη βοήθεια. Μπορεί κάποια προγράμματα εκπαίδευσης να φαίνονται αρκετά ακριβά, όμως ένας σκύλος με καλή συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που συμβιώνετε.

Φιλοξενία/Ημερήσια φύλαξη 30 € - 90 € (ημερησίως)
Το ότι έχετε σκύλο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε για πάντα τα μεγάλα ταξίδια και τις αποδράσεις. Όμως αν δεν έχετε κάποιο φίλο ή συγγενή που να μπορεί να φροντίσει το κατοικίδιό σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που θα παρέχει στο σκύλο σας τη φροντίδα, την προσοχή και την άσκηση που χρειάζεται όσο λείπετε.

Ανιχνευτής GPS 20 € - 700 € (μία φορά με δυνατότητα συνδρομής)
Ευτυχώς, οι τιμές των ανιχνευτών GPS έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, όμως και πάλι θα πρέπει να γνωρίζετε τι αγοράζετε προτού επενδύσετε σε μια τέτοια συσκευή. Όσο περισσότερο σχεδιάζετε να εξερευνήσετε τον κόσμο μαζί με το κατοικίδιό σας, τόσο πιο απαραίτητη είναι αυτή η συσκευή.

Είναι εύκολο να εστιάσετε στις όμορφες στιγμές που θα σας χαρίσει μια νέα γατούλα, παραβλέποντας τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζεται.

Κάποια έξοδα πραγματοποιούνται μόνο μία φορά, ενώ άλλα είναι ετήσια ή μηνιαία έξοδα που θα πρέπει να εντάξετε στον προϋπολογισμό σας. Τα χωρίσαμε σε απολύτως απαραίτητα και σε προαιρετικά αλλά χρήσιμα, για να κατανοήσετε πόσο κοστίζει πραγματικά η φροντίδα της νέας σας φίλης.

Απολύτως απαραίτητα

Έξοδα υιοθεσίας 25 € - 270 € (μία φορά)
Για να πάρετε τη νέα σας φίλη στο σπίτι, συνήθως πρέπει να καταβάλετε στο καταφύγιο ένα ποσό για την υιοθεσία της. Το ποσό αυτό καλύπτει κυρίως μια ιατρική εξέταση, εμβολιασμούς και άλλες ιατρικές θεραπείες, που διασφαλίζουν ότι το κατοικίδιό σας είναι έτοιμο για μια υγιή ζωή στο σπίτι μαζί σας. Πολλά καταφύγια δεν απαιτούν την καταβολή του κατά τη διάρκεια ορισμένων ειδικών εκδηλώσεων, γι' αυτό καλύτερα να καλέσετε από πριν για να ενημερωθείτε.

Περιλαίμιο 5 € - 135 € (μία φορά)
Μπορείτε να επιλέξετε κάτι απλό και λειτουργικό ή κάτι πραγματικά μοδάτο· το σημαντικό για ένα περιλαίμιο ή ένα σαμαράκι είναι η ανθεκτικότητά του στην καθημερινή χρήση. Η οικονομικότερη επιλογή είναι το συνθετικό υλικό, όμως ένα καλό δερμάτινο περιλαίμιο δείχνει πάντα ωραίο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διασφαλίζετε ότι μπορεί να βγει εάν τραβηχτεί, για να μην πιάνεται.

Ταυτότητα 5 € - 45 € (μία φορά)
Χάρη στη σύγχρονη παραγωγή, η κατασκευή εξατομικευμένης ταυτότητας για τη γάτα σας πλέον είναι αρκετά οικονομική. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά διαφορετικά στυλ για να διαλέξετε, ενώ μπορείτε ακόμη και να τυπώσετε τις πληροφορίες πάνω στο περιλαίμιο —αρκεί να είναι οι σωστές. Συνήθως, αναγράφεται το όνομα στο οποίο ακούει η γάτα σας και ένας αριθμός τηλεφώνου όπου μπορεί να σας καλέσει κάποιος αν την βρει.

Μπολ τροφής και νερού 25 € - 270 € (μία φορά)
Μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι καθαρά, πλενόμενα δοχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφή και το νερό του κατοικιδίου σας. Φυσικά, αν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε κάτι παραπάνω, μπορείτε να προσθέσετε χαρακτηριστικά όπως αυτόματη διανομή τροφής, φίλτρα νερού, και άλλα.

Τροφή 20 € - 110 € (μηνιαίως)
Όπως και με το φαγητό για ανθρώπους, υπάρχουν και φθηνές επιλογές, αρκεί να διασφαλίζεται η καλή ποιότητα τροφής. Η επιλογή της σωστής τροφής για γάτες μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή προβλημάτων υγείας στο μέλλον, γι' αυτό μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα και απευθυνθείτε στον κτηνίατρό σας για μια σύσταση τροφής.

Γυναίκα που ταΐζει μια γάτα με Hills

Άμμος (μηνιαίως), φτυαράκι και αμμολεκάνη (μία φορά) 12 € - 150 €
Αν δεν θέλετε να δείτε τη γάτα σας να σημαδεύει διάφορα μέρη του σπιτιού, ορίστε τουλάχιστον δύο διαφορετικά σημεία όπου μπορεί να κάνει την ανάγκη της και διατηρήστε τα καθαρά.

Ονυχοδρόμιο 0 € - 25 € (μία φορά)
Οι γάτες πρέπει να ξύνουν τα νύχια τους και με το κατάλληλο ονυχοδρόμιο μπορεί να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα που θα δίνατε σε νέα έπιπλα. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ή να αγοράσετε κάποιο στο διαδίκτυο.

Νυχοκόπτης 2 € - 25 € (μία φορά)
Το κόψιμο των νυχιών της γάτας σας μπορεί να είναι κάπως αγχωτικό στην αρχή, όμως με λίγα επιπλέον χρήματα, μπορείτε να επιλέξετε μια λίμα μπαταρίας που θα λιμάρει —αργά— και με ασφάλεια τα νύχια της. Αυτή είναι μια υπηρεσία που μπορεί επίσης να παρέχει ο κτηνίατρος ή ένας επαγγελματίας καλλωπισμού.

Παιχνίδια 0 € - 180 € (ετησίως)
Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα για τα δραστήρια γατάκια, αλλά ακόμη και μια γάτα μεγαλύτερης ηλικίας θέλει να έχει ένα αγαπημένο παιχνίδι κοντά της για συντροφιά. Για τη γάτα σας, παιχνίδι μπορεί να είναι οτιδήποτε, γι' αυτό μην εκπλαγείτε αν αποφασίσει ότι το αγαπημένο της παιχνίδι είναι κάτι που φτιάξατε εσείς, και όχι το πελώριο ονυχοδρόμιο που αγοράσατε.

Κουτί μεταφοράς 15 € - 90 € (μία φορά)
Είναι αναπόφευκτο ότι θα ταξιδέψετε με τη γάτα σας, επομένως ένα κουτί μεταφοράς είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνει ασφαλής και άνετη, είτε πηγαίνετε στον κτηνίατρο, είτε κάνετε το γύρο του κόσμου.

Κτηνιατρική φροντίδα 90 € - 445 € (ετησίως)
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα σε ό,τι αφορά το κατοικίδιό σας, όμως η επίσκεψη στον κτηνίατρο δεν πρέπει να είναι ένας από αυτούς. Τα γατάκια χρειάζονται πολλά εμβόλια, ενώ οι ηλικιωμένες γάτες μπορεί να έχουν χρόνιες παθήσεις που απαιτούν ειδική φροντίδα. Φυσικά, τα παραπάνω ποσά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τις ιατρικές ανάγκες της γάτας σας. Η ασφάλεια κατοικιδίου μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς (δείτε παρακάτω).

πορτοκαλί γάτα εξετάζεται από γυναίκα κτηνίατρο

Πρόληψη για ψύλλους, τσιμπούρια και παράσιτα 180 € - 270 € (ετησίως)
Τα τσιμπούρια μεταδίδουν παθογόνους οργανισμούς, οι ψύλλοι προκαλούν κνησμό και δερματίτιδα, ενώ τα κουνούπια μεταφέρουν θανατηφόρα σκουλήκια της καρδιάς. Εάν η γάτα σας περιφέρεται εκτός σπιτιού (ή εάν έντομα σαν αυτά τρυπώσουν στο σπίτι σας), η κατάλληλη πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή της γάτας σας.

Οδοντόβουρτσα και φιλική προς τις γάτες οδοντόκρεμα 1 € - 4 € (μηνιαίως)
Το βούρτσισμα των δοντιών της γάτας σας είναι απαραίτητο. Υπάρχουν πλέον και ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες για γάτες· το σημαντικό είναι να εντάξετε το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών στην καθημερινότητά της. Καλό είναι να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα της γάτας σας κάθε 1 έως 3 μήνες, για να παραμένει καθαρή και αποτελεσματική.

Προαιρετικά αλλά χρήσιμα

Τα παρακάτω θεωρούνται προαιρετικά, αλλά κάθε ένα από αυτά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση ανάγκης και να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα σε βάθος χρόνου. Επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Κρεβάτι 5 € - 535 € (μία φορά)
Οι γάτες μπορούν να κοιμηθούν κυριολεκτικά οπουδήποτε, με τον καιρό όμως καλό είναι να της προσφέρετε ένα κανονικό κρεβατάκι για να κοιμάται όπως πρέπει.

Μικρό γατάκι ξαπλωμένο ανάσκελα σε ένα λευκό γούνινο χαλί

Βούρτσα περιποίησης 2 € - 40 € μία φορά)
Οι γάτες είναι πολύ καλές στο να καθαρίζονται μόνες τους, όμως ένα καλό βούρτσισμα σας προσφέρει ποιοτικό χρόνο μαζί της, ενώ απαλλάσσεστε και από τις τρίχες μέσα στο σπίτι.

Γυναίκα χαϊδεύει γάτα ενώ ξαπλώνουν σε ένα κρεβάτι μαζί

Ασφάλεια κατοικιδίου 10 € - 45 € (μηνιαίως)
Η ασφάλεια κατοικιδίου μπορεί να είναι είτε ατυχήματος μόνο είτε ατυχήματος και ασθένειας. Καλό είναι να γνωρίζετε αν το κατοικίδιό σας έχει προϋπάρχουσες παθήσεις προτού επιλέξετε πρόγραμμα και να ελέγξετε ότι το πρόγραμμά σας είναι συμβατό με τον κτηνίατρό σας.

Κιτ πρώτων βοηθειών για κατοικίδια 10 € - 100 € (μία φορά)
Τα ατυχήματα είναι στο πρόγραμμα, ειδικά αν η γάτα σας είναι περίεργη· ένα κιτ πρώτων βοηθειών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ανιχνευτής GPS 20 € - 700 € (μία φορά με δυνατότητα συνδρομής)
Ευτυχώς, οι τιμές των ανιχνευτών GPS έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, όμως και πάλι θα πρέπει να γνωρίζετε τι αγοράζετε προτού επενδύσετε σε μια τέτοια συσκευή. Όσο περισσότερο χρόνο περνά η γάτα σας εκτός σπιτιού, τόσο πιο χρήσιμη μπορεί να αποδειχθεί αυτή η συσκευή.

Σαμαράκι ταξιδιού 5 € - 20 € (μία φορά)
Διασκεδάστε μαζί – φορέστε στη γάτα σας ένα σαμαράκι και πάρτε τη μαζί στις περιπέτειές σας.

Φιλοξενία/Ημερήσια φύλαξη 30 € - 90 € (ημερησίως)
Το ότι έχετε γάτα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσετε για πάντα τα μεγάλα ταξίδια και τις αποδράσεις. Όμως αν δεν έχετε κάποιο φίλο ή συγγενή που να μπορεί να φροντίσει το κατοικίδιό σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που θα παρέχει στη γάτα σας τη φροντίδα, την προσοχή και την άσκηση που χρειάζεται όσο λείπετε.

Μικροτσίπ 25 € - 45 € (μία φορά)
Εάν ο μη γένοιτο- χαθεί η γάτα σας, το εμφύτευμα μικροτσίπ ίσως αποδειχθεί η ύστατη λύση, αν η γάτα σας διασωθεί και μεταφερθεί σε έναν κτηνίατρο ή ένα καταφύγιο. Η τοποθέτηση μικροτσίπ σε ορισμένες χώρες είναι υποχρεωτική.

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka

Poiščite hrano, ki ustreza potrebam vašega ljubljenčka